Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Buster Er Klar T...
Tyske Filmdage, ...
Oscar 2021
Dansk Spillefilm...
Robertprisen 2021

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Retfærdighedens ...
Retfærdighedens Ryttere billede

Fast & Furious 9
Smagen Af Sult
Mulan


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Miss Pettigrews Fantastiske Forvandling

1. april 2009 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Miss Pettigrews Fantastiske Forvandling billede

En opvredet karklud i begravelseskostume, kunne være et signalement på denne triste dame, hvor alt går mod hendes vej. Men et nyt job forvandler Miss Pettigrew til størst overraskelse for hende selv.

Melankolsk og mismodig, må Guinevere Pettigrew (Frances McDormand) forlade sin gamle arbejdsplads. Fyret med øjeblikkelig varsel.
Vikarbureauet ser bestemt ikke gennem fingre med hendes opførsel, selv om Guinevere har sine begrundelser. Men hun opsnapper tilfældigt at en Delysia Lafosse (Amy Adams) mangler hjælp, og uden bureauets tilladelse, opsøger hun Delysia.
Det bliver et møde for livet for den anspændte guvernante/hushjælper.
Delysia er en ung turteldue af rang, der for egen gunst/karriere leger med tre mænd. Phil (Tom Payne), der for sine fars penge lancerer en musical, ligger nøgen ovenpå. Delysia trækker Guinevere ind i lejligheden, da det hele er ved at ramle sammen for hende. Miss Pettigrew er ansat på stedet. Hendes første opgave er at få Phil ud af lejligheden inden hendes officielle kæreste kommer. Nick (Mark Strong) der er ejeren af natklubben, hvor de fine får luftet deres mode hatte m.m., og Delysia synger flere aftener om ugen, akkompagneret af den sidste, hemmelige kæreste, Michael (Lee Pace), der spiller klaveret.
Det lykkedes for Guinevere at få vækket og smidt Phil ud af lejligheden, tidsnok til at Nick ikke opdager det.
Hurtigt indser Delysia at hun ikke kan undvære Guinevere, som med det samme indser hendes egne indre styrker, og vokser hurtigt med opgaven. Hun får nu garderobe, og bliver, det hele foregår samme dag, introduceret til 1930´ernes velnærede boheme i London, og bliver uden varsel en del af overklassen, med sin direkte facon, uden at miste sig selv undervejs.

Filmen er baseret på Winifred Watson´s bog ”Miss Pettigrew Lives For A Day”, og det er befriende og godt castet at se Frances McDormand i denne hovedrolle. Træt kan hun se ud, og det hele hænger også lidt på hende. Det er en lettelse at det ikke skal være så kunstfærdigt som det er kotyme, at filmen søger mod det jordnære, naturlige. Amy Adams er i starten lækker-tuttelitut-nuttet, med en meget teatralsk og overspillet figur. Men det forsvinder efterhånden, og fra da af fungerer filmen. Den får både tag i det komiske, det tragiske og ikke mindst den romantiske fortælling, uforceret og hjertegribende. Det er Mary Poppins for let øvede.

Ekstra bonus til udgivelsen:
Der er mulighed for at slå kommentarspor til af instruktør Bharat Nalluri. Det er som oftest mere irriterende end inspirerende.
Ekstra materialet byder også på slettede scener, lidt fyld uden den store substans.
Miss Pettigrew´s Long Trip To Hollywood, er højdepunktet, hvor der gås bag om filmen, og flere hovedaktører interviewes undervejs.

Filmen er venligst stillet til rådighed af: SF/Fox.

Titel: Miss Pettigrew Lives for a Day
Original Titel: Miss Pettigrew Lives For A Day
Premieredato: 10. marts 2009
Instruktør: Bharat Nalluri
Skuespillere: Frances McDormand, Amy Adams, Clare Clifford, Christina Cole, Stephanie Cole, Beatie Edney, Shirley Henderson, Ciarán Hinds, Mark Strong
Spilletid: 92 min.
Selskab: Kudos Productions Ltd./Keylight Entertainment Group/2008
Genre: Romantik
Link: http://www.filminfocus.com/focusfeatures/film/miss_pettigrew_lives_for_a_day/synopsis
banner
Overskrift Højre Block
Smagen af sult
HAPPY TOGETHER
Hunter Hunter
Flugt
Buster Oregon Mo...
Luca (Disney+)
Raya og den sids...
The father
Peter Kanin hopp...
CentervagtKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...