Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

The Hunger Games...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Mission Impossible (trilogy)

16. maj 2007 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Mission Impossible (trilogy) billede

Remake fra den berømte tv-serie fra 1966-73, med agenten Ethan Hunt, der er oppe mod sine arbejdsgiver, og får tilbudt de mest umulige missioner....

Et kuld top hemmelige spioner/indhenterer er på operation i Prag, de skal have fingrene i en lang agentliste, der befinder sig på en ambassade, som meget belejligt holder fest. Agenten Ethan Hunt (Tom Cruise) er klædt ud som senator, Sarah Davies (Kristin Scott Thomas) som hans ledsager, en Jack Harmon (Emilio Estevez) sidder ovenpå elevatoren, og sådan er hele holdet sat op. Deres chef Jim Phelps (Jon Voight) styrer begivenhederne udenfor. De skal have tvunget sig adgang til denne liste, og en sikkerhedsrepræsentant Golitsyn vil bruge den computer hvor listen befinder sig. De får adgang til rummet, efter at Jack har hacket sig ind i systemet, og givet Sarah Davies top bemyndigelse og er sikkerheds godkendt. Et par briller bliver lagt, med kamera, og derefter er det bare at træde tilbage og vente på Golitsyn. Hele operationen går som planlagt, de har fået den top eksplosive agentliste. Men noget er galt, da de kommer udenfor, går alt galt, de er trådt i en fælde, og en for en myrdes de. Ethan Hunt undslipper mirakuløst, eller måske er det meningen at han skal være den eneste overlevende fra gruppen. Phelps, bliver skudt på broen og falder i vandet. Det viser sig ydermere at listen de fik var falsum. En forræder, implementeret i gruppen eller højere oppe, er tilfældet, og Hunt som eneste overlevende mistænkes, og nu må han selv trænge ind i CIA´s hovedkvarter, og tappe computeren, som er beskyttet med mange forskellige alarmsystemer, for den rigtige liste!

I Mission Impossible 2, er Ethan Hunt igen på færre, og skal denne gang forhindre en tidligere kollega Sean Ambrose (Dougray Scott) i at udslippe et kemisk våben, der nedbryder blodlegemer i løbet af ca. tredive timer. Til denne krop umulige ekspedition, skal Hunt selv sætte sit team sammen, på nær en miss Nyah Hall (Thandie Newton), som projektlederen commander Swanbeck (Anthony Hopkins) selv har udvalgt, men Hunt har meget kort tid til at få hende på holdet. Deres lille rendezvous udvikler sig til et hurtigt kærlighedsforhold, og hun indvilliger, da hendes ex-kæreste Ambrose er en del opgaven. Desværre består hendes opgave at opsøge ham, og gøre sig til, for at være tæt på ham, så teamet Hunt, Luther Stickell (Ving Rhames) og helikopterpiloten Billy Baird (John Polson), kan slå til fra kulisserne.
Men Ambrose er en farlig mand, og hans medhjælpere er på konstant på vagt. Samtidig står Sydney som mål for detonationen af den dræbende bakterie!

3´eren byder på en lidt anden stil, Hunt har fundet sammen med en ny kæreste, sygeplejersken Julia (Michelle Monaghan), der intet ved om hans arbejde, men tror at det drejer sig om noget a la vejdirektoratet. Han ønsker bare at træde ud af det hele, og leve det almindelige liv. Men midt i en fest, er der bud igen, turen går til Mexico, en agent bliver holdt som gidsel, og de har brug for hans ekspertise.
Lindsey Farris (Keri Russell), er svindebundet til en stol, og de må skyde sig igennem vagtmands mylderet for at befri hende. Operationen lykkes, men desværre viser det sig at Lindsey har fået emplimenteret en sprængladning i hovedet, og hun omkommer kort efter.
Hunt er oppe mod sin formodentlig mægtigste fjende Owen Davian (Philip Seymour Hoffman), og med sit hold Luther (Ving Rhames), Zhen (Maggie Q) og Declan (Jonathan Rhys Meyers), skal de nu anholde Owen, og med speciel list, lykkes det. Men transporten hjem til statsfængslet, møder et baghold, store kræfter får skudt delingen i stykker, og Davian er igen på fri fod. Han har lovet at ville slå Hunt´s kæreste ihjel, og Hunt er nu ganske panisk. Med god grund. Julia er kort efter blevet kidnappet. Løsesum eller dræbt kæreste, at finde “kaninfoden” (en cylinder), der skulle befinde sig i Shanghai, de otteogfyrre timer er begyndt!

Alle tre mission Impossible film er garant for hæsblæsende action. Brian De palmas (”Scarface”, ”Carlito´s Way”, Dressed To Kill” m.fl.) version, den første, har mange fascinerende scener, som selve sættet på ambassaden i Prag, den energi, og samtidig ro, som han også behersker, som er noget fraværende for dens to efterfølgere. Instruktøren John Woo (”Face/Off”, ”Paycheck” m.fl.) i toeren, er en mester i stuntscener, specielt en jagt på motorcykler, hvor Hunt stiger af motorcyklen og glider med på vejbanen, det hele i meget høj hastighed.
J. J. Abrams (”Regarding Henry”) er det mest ukendte kort, men klarer skærene, godt hjulpet fra staben af stjerne skuespillere. Hans action scener er for usammenhængende, og rystende, og har ikke Woo´s intensitet, men p det psykologiske plan er han helt på højde med sine forgængere, men 3´eren må anses for den svageste i rækken,
hvor Palmas udgave er til fem stjerner.
John Cruise er bedst i 3´eren, og særlige roller der glimter, en lille birolle med Anthony Hopkins (2´eren), forvandlingskuglen og altid en fornøjelse Philip Seymour Hoffman (3´eren), og de smukke damer Emanuelle Béart (1´eren) og Thandie Newton (2´eren) er bestemt ikke impossible.

Ekstra materialer der medfølger, er temmelig bastant. En teatralsk trailer til alle Mission Impossible filmene. Desuden kommentarer fra skuespillerne og deres eget forhold til den gamle tv-serie, som bl.a. for Tom Cruise var et af højdepunkterne fra tv.
Eksplosive bedrifter, hvor Tom Cruise forlangte selv at udføre flere stunts, blandt andet eksplosionen i ”akvarium caféen”, og hans cliffhanging på bjerget i 2´eren med mere.
I Spioner omkring os, udtaler flere indenfor feltet, CIA med flere, at serien ikke er så langt fra virkeligheden, om end aktionerne udføres mere diskret.
Bag om 2´eren, og hvordan den opstod, at det var producenterne Tom Cruise og Paula Wagner der kontaktede John Woo, til at instruere den, de ønskede både romantik og især action, som Woo´s mellemnavn...
Desuden kommentarer fra diverse medvirkende og bag kameraet.
Mission Impossible 3, går der både bagom kameraet, og Wagner og Cruise vælger det noget mere ukendte kort J. J. Abrams, som debuterede. Deres optagelser forskellige steder i verden.
De obligatoriske slettede scener!
Generation, Cruise, følger hans karriere, dog med hovevægt på hans deltagelse i denne trilogi.
Bag om IMF, et indblik om efterretningsvæsnet som de arbejder for. Dog kunne det godt undværes, al den rygklapperi, hvor de roser hinanden, og konkludere at dette er den bedste mission (3´eren).
En visualisering af missionen, hvor animationen viser mulige ”skud” fra kameraet, og tydeligt letter arbejdet for alle medvirkende i marken. En udvikling fra 1´eren til den sidste mission.
Ekstra materialet har virkelig fået på tangenten, og for alle sultne action freaks, er der god baggrundsviden. 4 stjerner på denne konto.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Paramount Home Entertainment I/S.

Titel: Mission Impossible (trilogy)
Original Titel: Mission Impossible I, II, III
Premieredato: 24. april 2007
Instruktør: Brian Da Palma, John Woo, J, J, Abrams
Skuespillere: Tom Cruise, Emmanuelle Béart, Jon Voight, Jean Reno, Kristin Scott-Thomas, Emilio Estevéz, Vanessa Redgrave, Ving Rhames, Anthony Hopkins, Dougray Scott, Philip Seymour Hoffman, Thandie Newton
Spilletid: 344 min.
Selskab: Paramount Pictures/1996-2006
Genre: Action
Link: http://www.missionimpossible.com/


banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...