Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...
Oscar-Arrangemen...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Kollision
Kollision billede

Jojo Rabbit
Knives Out - Var...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Mit Ustyrlige Hjerte

31. oktober 2019 af Maria Bjerregaard

4 stjerner Skriv en kommentar

Mit Ustyrlige Hjerte billede

“Mit Ustyrlige Hjerte” er en vaskeægte feel-good-film med sødme, humor og rørende momenter.

Nogle gange er virkeligheden mere underlig end fiktion, og denne historie er et godt eksempel på dette. Daniel Meyer var en døende 15-årig dreng, som lider af en sjælden hjertesygdom. Alligevel blev venskabet med Lars Amend noget helt særligt, og nu er deres historie blevet vakt til live på det store lærred.

Rich kid møder virkeligheden
Lenny ( Elyas M’Barek) lever af vilde fester, som hans far betaler for. Nu har faren dog fået nok af Lennys uansvarlighed, og tvinger ham til at tilbringe tid sammen med den 15-årige hjertepatient, David (Philip Noah Schwarz). Dette bliver starten på et uventet og stærkt venskab imellem to modsætninger.

Modsætninger mødes
Det er sådan set en meget simpel og klassisk fortælling om to modsætninger, der mødes. Ligesom i den franske ”De Urørlige” fortæller “Mit Ustyrlige Hjerte” en meget sød og rørende historie om to individer, der begge lære af hinanden. Der skal ellers meget til for at sælge historien. David er muligvis 15 år gammel, men det er tydelig, at han aldrig har haft en normal barndom. Derfor befinder han sig stadig på et infantilt stadie i hans liv, hvor bare det at snakke med en sød pige er en kæmpe udfordring. Lenny er også stadig gang i drengerøvslivet. Selvom han er i sine 30’erne, har han intet job eller uddannelse. Efter at få sparket fra sin far, bliver han dog nød til at vælge en anden vej. Derfor bliver venskabet til David det helt rigtige.

Vaskeægte feel-good
Der er sådan set ingen rigtige overraskelser i filmen. Man ved godt som publikum, hvordan det kommer til at udfolde sig. Naturligvis bliver stærke emner som børnedød også vendt, hvilket kan være ret hårdt at være vidner til. Bare det at der overhovedet eksisterer børnehospice er en absurd tanke. Dog nægter hverken Lenny eller David at give op, og dette fører til mange sjove momenter imellem dem. Når man er ved at dø, har man en hel liste, man skal nå igennem og det kan ikke gå alt for langsomt! Så er det nu også meget belejligt, at man har en rig læge, der kan betale for festlighederne.

”Mit Ustyrlige Hjerte” er en vaskeægte feel-good-film baseret på en utrolig sand historie. Den er rørende uden at være sentimental, og de to hovedroller har et sjovt ping-pong forhold imellem dem. Elyas M’Barek og Philip Noah Schwarz er begge helt vidunderlige i deres respektive roller, og det er en oprigtig fornøjelse at se denne film.

Titel: Mit Ustyrlige Hjerte
Original Titel: Dieses bescheuerte Herz
Premieredato: 31. oktober 2019
Instruktør: Marc Rothemund
Skuespillere: Elyas M'Barek, Philip Noah Schwarz, Nadine Wrietz, Uwe Preuss, Lisa Bitter
Spilletid: 104 min.
Selskab: Constantin Film, Angel Films, 2018
Genre: Drama , Humor


banner
Overskrift Højre Block
Black Christmas
Jojo Rabbit
Dark Waters
The Peanut Butte...
Kød & Blod
Weathering with You
Black And Blue
En Helt Almindel...
Jumanji: The Nex...
Escape at DannemoraKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...