Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Civil War
Civil War billede

For Evigt
Hammarskjöld


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Monsoon Wedding (DVD)

13. oktober 2002 af Jesper Rosenberg Antonsen

4 stjerner Skriv en kommentar

Monsoon Wedding (DVD) billede

Historien om et arrangeret bryllup i Indien. Men alt er ikke som det ser ud på overfladen – der er meget der skal på plads før sådan et bryllup….

Aditi (Vasundhara Das) skal giftes med Hemant (Parvin Dabas). De har godt nok aldrig mødt hinanden, men da Aditi har haft en affære med sin chef Vikram (Sameer Arya) har hendes forældre arrangeret et bryllup med Hemant, som er ingeniør og bosat i USA. Og der er lagt op til et storstilet bryllup. Aditi’s far Lalit (Naseerudin Shah) sparer ikke på noget, og har hyret P.K. Dubey (Vijay Raaz) til at arrangere det. Dubey er event-maker og har arrangeret i nærheden af 200 bryllupper. Hvor han har erfaringen fra er uvidst, da han endnu selv er single. Slægtninge fra nær og fjern strømmer nu til Delhi for at fejre brudeparret.

Men under overfladen lurer overraskelserne. Aftenen før brylluppet bliver Aditi nemlig så usikker på om det er det rigtige hun er ved at gøre, at hun mødes med hendes gifte chef. Det bliver til en hed omgang i hans bil indtil politiet kommer og får parret ud i regnen! Dagen efter har hun dog så meget moral at hun fortæller det hele til hendes kommende mand Hemant. Hemant bliver selvsagt ikke glad for informationen, men vælger alligevel at tilgive Aditi. Så nu er det op til hende, om hun stadig vil giftes dagen efter. Om aftenen er der for-fest, hvor der kommer nogle familie-sandheder frem.

Selve bryllupsdagen byder på flere overraskelser – der bliver gjort op med nogle gamle traditioner. Hvad det præcis er vil jeg ikke komme nærmere ind på her. Monsoon Wedding er en ganske morsom indisk film, som absolut er værd at se. Indien er jo rent faktisk det land i verden der årligt laver flest film, men det er ikke mange af dem vi får at se herhjemme. Heldigvis er Monsoon Wedding en af dem der har fundet vej til det danske marked.

Skuespillerne i filmen er naturligvis indiske, og det gør at vi ikke har det større kendskab til deres tidligere film.

Naseerudin Shah som spiller Aditi’s far er nok den mest rutinerede af dem der er med. Han har medvirket i mere end 125 film i Indien, og er en af de mest populære skuespillere i Indien. Han spiller også rigtig godt i Monsoon Wedding, og giver med sin rutine filmen et roligt miljø.

Vasundhara Das som spiller Aditi er derimod lidt mere urutineret når det kommer til film. Monsoon Wedding er kun hendes anden film, men derudover har hun en karriere som sangerinde, så hun er ikke helt ukendt med branchen. Hun spiller fantastisk godt i Monsoon Wedding, og var jeg indisk filminstruktør ville jeg ikke være bleg for at bruge hende i flere film.

Jeg er også nødt til at nævne Vijay Raaz som spiller Dubey. Han spiller rigtig godt, og er helt sikker med til at give filmen et komisk islæt. Han er bare for sjov. Det er ikke til at se at det bare er hans anden internationale film.

Filmen er smukt instrueret af Mira Nair, som har formået at lave en rigtig flot film, som giver os et lille indblik i den indiske kultur, i hvert fald ser vi hvordan et bryllup kan holdes i Indien. Der er masser af dejlig musik i filmen, og man har formået at få det passet perfekt ind i filmen, så det på indtil tidspunkt bliver for meget. Faktisk kan man komme i helt godt humør af al den musik.

Monsoon Wedding er helt klart en film jeg vil anbefale alle at se, om ikke andet så for at se noget andet end man er vant til. Og tro mig – man bliver bestemt ikke skuffet over denne film.

DVD Ekstramateriale:

Desværre lever ekstramaterialet ikke op til selve filmen. Faktisk er det vel egentlig for meget at kalde det ekstramateriale eftersom de få ting der er vel må betegnes som standard på en DVD-udgivelse.

Der er scenevalg og valg af undertekster.

Og det var det – 0 stjerner til ”ekstramaterialet”

Filmen er venligst stillet til rådighed af SF-Film.

Titel: Monsoon Wedding
Original Titel: Monsoon Wedding
Premieredato: 24. september 2002
Instruktør: Mira Nair
Skuespillere: Naseerudin Shah, Lillete Dubey, Shefali Shetty, Vijay Raaz, Tilotama Shome, Vasundhara Das, Parvin Dabas, Kulbushan Kharbanda, Kamini Khanna
Spilletid: 109 min.
Selskab: Delhi Dot Com, IFC Productions, Mirabai Films, SF-Film, 2001
Genre: Humor
Link: http://monsoonwedding.indiatimes.com/
Det kommende ægtepar lærer hinanden bedre at kende.
Det kommende ægtepar lærer hinanden bedre at kende.
Og her er så bruden i sin bryllupskjole.
Og her er så bruden i sin bryllupskjole.
Brudgommen er også pyntet til brylluppet.
Brudgommen er også pyntet til brylluppet.


banner
Overskrift Højre Block
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...