Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Mr. Brooks

13. november 2007 af Jesper Poulsen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Mr. Brooks billede

Tør du kigge Costner dybt i øjnene?

Mr. Brooks fører det perfekte liv. Han er vellidt hvor end han går, har en driftig virksomhed, nyder tiden med sin skønne kone og hans højtelskede datter. Den eneste lille detalje som ikke passer ind i herlighederne, er det faktum at Earl Brooks har en sygelig trang til at slå ihjel. Han ved godt at det er helt forkert at tage et andet menneskes liv, og han har også modkæmpet trangen i nogle år (på det tidspunkt hvor vi møder ham). Men når først lysten slippes løs, så er han kold og kynisk, grundig og effektiv!

Mr. Brooks' alter ego, Marshall, følger ham som en slags skygge man ikke kan slippe af med. Som den lille djævel fra tegnefilmens verden, der hvisker hovedpersonen onde gerninger i øret, så er Marshall godt klar over at “hans overlevelse” kun kan opretholdes ved at Earl fortsætter sine myrderier. Earl overtales af Marshall til at begå endnu et mord, samtidig med et håb om at plageånden derved mættes og forsvinder. To unge elskende likvideres af Earl som igen synes at have begået en perfekt forbrydelse – lige indtil der dukker fotos op med posten, visende Earl i færd med at trække gardiner for på gerningsstedet. Nogen ved besked om Mr. Brooks!

Fotografen viser sig at være en Mr. Smith, som fra sin lejlighed har skudt billeder af seancen. Med mindre fotografierne skal afleveres til politiet, så forlanger Smith at komme med på sidelinjen næste gang Earl skal have tilfredsstillet sin trang. Med andre ord er vi ude i et afpresningsspil, som siden forværres af at hjemmefacaden begynder at krakelere. Earls datter lider åbenbart også af samme trang som farmand, og så er detektiven Tracy Atkins ved at komme for tæt på opklaringen af den hensynsløse mord Mr. Brooks er arkitekten bag.

For at gøre ondt værre, så ønsker Mr. Brooks at beskytte sin familie mod sandheden om ham. Derfor øjner han chancen for at komme af dage, og til den plan skal han bruge Mr. Smith. Men i Mr. Brooks hjernes kringelkroge er der altid plads til forbedringer, så ingen kan føle sig sikker...

Kevin Costner – 90'ernes store helt fra film som Danser Med Ulve, JFK, Robin Hood, The Bodyguard, Waterworld – synes at have toppet karrieremæssigt. Dog spyttes der stadig engang i mellem en okay film ud med Costner på rollelisten. Som Mr. Brooks er det mere rollen som Costner vinder på end det samlede resultat. Dejligt at se ham fritaget for klichéer og eternal good guy smil. Her er han en grum skæbne, og han spiller med overbevisende nerve og nærvær. Det er også svært andet, når man har så kompetent en modspiller som William Hurt (A History Of Violence, The Village, The Good Shepherd, Syriana). Han ses i rollen som Brooks' dårlige samvittighed, Marshall. Som en skovflåt bider Hurt sig fast og lader ikke Brooks slippe for sin plagsomme adfærd.

Desværre er der også fundet plads til Demi Moore som detektiv. Hun virker overengeageret som den bossy Tracy Atkins. Hun er ganske enkelt uinteressant, og det er mig en gåde hvorfor vi skal dvæle så meget ved hendes karakter. Vi får historien om hendes fortid som involverer en voldelig eks-kæreste, som i filmen har travlt med at slå hende ihjel. Vi får også en masse skærmtid som omhandler pengespørgsmålet i forhold til uforløst gæld de to imellem. Det er kedeligt og intetsigende, og man undrer sig til tider over at filmen ikke hedder Mrs. Atkins, for Brooks ser vi i disse perioder ikke meget til. Holdt op mod at filmen savner suspence, kunne man sagtens havde gjort billedet af Mr. Brooks' dobbeltlilv mere perplekst, men det ser ud som om at instruktør Bruce A. Evans har tabt brikkerne på gulvet og samlet puslespillet lidt tilfældigt. Samtidig er Demi Moore over the hill. Vi husker Ghost, Et Spørgsmål Om Ære, Det Flammende Bogstav og Et Frækt Tilbud. Film som Striptease, Charlies Angels, G. I. Jane osv. er længe glemt...

Filmen er mere en afdæmpet drama-thriller end den er et actionhelvede. På sin vis prisværdigt, men man mangler en håndfuld flere sitrende momenter med Brooks, end der er blevet plads til på ellers lange to timer.

En film som vinder ved at være så uforudsigelig, men som også taber på at hæve forventningerne uden at vi må se med visuelt. Derfor en karakter lige i midten...

Ekstra materialet er delt op i små bidder, omhandlende skabelsen af figuren Mr. Brooks, interviews med skuespillerne, et besøg under optagelserne samt den sædvanlige stak slettede scener.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:SF/Fox.

Titel: Mr. Brooks
Original Titel: Mr. Brooks
Premieredato: 13. november 2007
Instruktør: Bruce A, Evans
Skuespillere: Kevin Costner, William Hurt, Demi Moore, Marg Helgenberger, Dana Cook, Danielle Panabaker
Spilletid: 115 min.
Selskab: Element Films, TIG Production, 2007
Genre: Thriller

banner
Overskrift Højre Block
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall GuyKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...