Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Olsen Banden Deruda'

30. oktober 2003 af Hans Christian Vang

6 stjerner Skriv en kommentar

Olsen Banden Deruda' billede

Den med computer geniet, smørladningen, og yvonnes stuntkørsel! Verdensklasse!

Endnu engang er den fortrinlige Olsen Bande på spil. Denne gang med hjælp fra en særdeles kløgtig EDB nørd, spillet af Claus Ryskjær, som har tjek på datakoder, passwords, og ih jeg skal komme efter dig. I sidste ende er det dog den gode gamle teknikker der virker, det sørger Egon Olsen for. Plottet i denne fortrinlige 9. efterfølger, omhandler den store skurk Holm-Hansen, som har tænkt sig at videresælge EF's enorme smørpukkel som han har købt for sorte penge. Disse penge er imidlertid deponeret, og sendt til hvidvaskning, i den danske afdeling af verdensbanken. Et sted hvor man, efter sigende, aldrig har haft indbrud - sikkerheden er simpelthen for god. Udfordringen er på plads, og Egon Olsen kan ikke dy sig.

Det er denne film, hvor rejekællingen over alle rejekællinger, Yvonne, har sin store omgang stuntkørsel med sin kørelærer (som måske burde ha været racerkører istedet). Underholdning i topklasse.

Olsen Banden er den slags film der bare lever videre, og videre, og videre... Olsen Banden vil aldrig halte, eller blive kedelige. Jeg vil næsten gå såvidt at sige, at Olsen Banden filmene nok er den danske filmskats største bedrift. Der er vel også en grund til at der er lavet 14 film.

DVD'en her er flot. Ekstra materialet er der ikke så meget af, og det der er mest af er det sædvanlige biografi halløj. Dog er der på alle Olsen Banden DVD'er en sjov lille feature: skideballer. Man får serveret et klip hvor Yvonne og Egon skælder ud, og det er da meget skægt, men det virkelige guf kommer på denne DVD i form af "Superfos: Et isoleret tilfælde", som nok må siges at være den allermest geniale reklamefilm jeg nogensinde har set.

16 minutter lang, fortæller den en lille historie om Olsen Banden, hvori der optræder glasuld, som Superfos producerede (eller producerer, jeg ved ikke om firmaet endnu eksisterer) i en meget vigtig rolle. Jeg vil ikke røbe for meget om handlingen da den trods alt kun varer de 16 minutter, og jeg vil tro at der er VIRKELIG mange der ikke har set denne lille kortfilm, så det vil jeg lade jer have til gode. At den er rigtig skæg, det tør jeg dog godt at informere om.

Billedkvaliteten på filmene i Olsen Banden serierne er fin. Det er ganske vist begrænset hvor meget man kan reparere på gamle film, men jeg har aldrig set Olsen Banden mere krystalklart end på DVD'erne, så det er i sandhed en guldgrube.

Ud med videobåndende, og ind med DVD udgaverne. Det kan roligt siges. "Prøv den. Prøv den."

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Olsen Banden Deruda'
Original Titel: Olsen Banden Deruda'
Premieredato: 15. oktober 2003
Instruktør: Erik Balling
Skuespillere: Ove Sprogøe, Morten Grundwald, Poul Bundgaard, Kirsten Walther
Spilletid: 97 min.
Selskab: Nordisk Film, Nordisk Film, 2003
Genre: Humor
Link: http://www.nordiskfilm.dk


banner
Overskrift Højre Block
Dungeons & Drago...
The Northman (Sk...
The Expendables 4
Dumb Money
Retribution
Mordet i Venedig
After Everything
Ehrengard - Forf...
Harold Frys Usan...
Den Blå KaftanKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...