Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jomfruer Fra Rummet
Jomfruer Fra Rummet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Over Kanten.

10. august 2012 af Henrik Andersen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Over Kanten. billede

Over Kanten er et frisk pust I Dansk film, der ærgeligt nok ender i en halvkedelig omgang rod. Men langt hen af vejen er spændingen vedholdende, og sådanne tiltag er altid dejlige.

Freja (Christiane Schaumburg-Müller) og David (Jonatan Spang) har lige købt deres drømmehus på Møn. Alt ånder fred og idyl, og David invitere Freja til toppen af Møns Klint for at fri til hende. Men knap har hun nået at sige ja, før de høre et skrig. De ser en mand løbe igennem skoven, og nedenfor klinten ligger der en død mand. Det viser sig at være en af de lokale der tilsyneladende har begået selvmord. Men hvem var det de så løbe igennem skoven og var det i virkeligheden selvmord ? Spørgsmålene er mange, og specielt David får svært at skelne imellem fantasi og virkelighed. Det viser sig under et uvejr at huset de har købt, er i så dårlig en stand at det kræver øjeblikkelig renovering, hvis de vil fortsætte med at bo der. Heldigvis dukker en stormfuld nat Roar (Alexandre Willaume-Jantzen) op. Han tilbyder, at at lave huset hvis han samtidig må bo ved dem, i den måned det vil ta ham at gøre det færdig. Men sladderen går i de tlille samfund, og rygterne siger, at Roar også bode ved manden der ”begik selvmord”. Davids fantasi kører på fuld skrue og snart blusser misundelsen også op, da han indser at Freja er tiltrukket af den maskuline og yderset mandige Roar.
Fantasien får nu frit lød, eller er det mon fri fantasi når David mistænker Roar for mord?

Over kanten er instruktør Laurits Munch-Petersens anden spillefilm. Filmen er produceret af Ronnie Fridthjof og Elisabeth Victoria Poulsen for Fridthjof Film i samarbejde med TV 2 Danmark og Nordisk Film Distribution og med støtte fra Det Danske Filminstitut.
Laurits Munch-Petersen spillefilmsdebutterede i 2005 med action-dramaet 'Ambulancen' med Paw Henriksen, Thomas Bo Larsen, og ikke mindst en god Helle Fagralid. Ambulancen blev ikke specielt godt modtaget, og fortjente nok en medre medfart end den fik. Den skildte sig ud fra mængden af Dansk film og gav momentvis god underholdning. Det samme kan man sige om Laurits Munch-Petersen 2. spillefilm. Over Kanten er ikke en typisk Dansk film, og det bliver hilst velkommen. Det er rart og forfriskende når nogle tør lave en genrefilm, og der bliver generalt ikke lavet så mange thrillers i vores bette land. Skønt er det også at handlingen er blevet flyttet væk fra kendte rammer og ud på Møn. Dette giver virkelig mulighed for nogle flotte og stemningsfulde billeder, der understreger at det filmiske håndværk omkring Over Kanten er som det skal være.

Jonatan Spang er overraskende god i rollen som David, hvis fantasi måske/måske ikke spiller ham et pus. Væk er han fra hans traditionelle stand-up roller, og det klær ham faktisk. Ved hans side har han Danmarks nye Tv-Darling Christiane Schaumburg-Müller, der endnu engang beviser at hun kan andet end at se godt ud. Hun er fint castet som den varmblodige Freja. Filmens mest karismatiske karakter er den mystiske Roar, som Alexandre Willaume-Jantzen giver et fantastisk portræt af. Alexandre Willaume-Jantzen spiller på alle tangenter, og som tilskuer ved man aldrig rigtig hvor man har ham, og selv I hans rolige og afdæmpede scener fornemmer man en ild, der brænder under overfladen, parat til at antænde vulkanen der vil ødelægge Møn for altid.

Den første time af Over Kanten er spændende og medrivende. Man fanges af historien, og introen af de forskellige karakterer er flot og præcis. Desværre ender historien med alt for mange præsentationer af muligerheder, omkring hvem den egentelige skurk er. Som publikum bliver man både forvirret og træt, og da den endelige løsning på mysteriet fremkommer er luften desvære gået ud af ballonen for lang tid siden, og sandheden føles ligegyldig og konstrueret. Ærgeligt det skal ende sådan når Laurits Munch-Petersen ligger yderst overbevisende fra start.

Men det være sagt så bliver det spændende hvad Laurits Munch-Petersen vil byde os næste gang. Han er bestemt en instruktør der er værd at holde øje med.

Ekstramateriale.

Der er ikke noget ekstramateriale på denne udgivelse.

Filmen kan ses med Danske, Svenske, Norske og Finske undertekster, og lyden kan nydes i DTS og Dolby Digital 2.0 og 5.1.

Over Kanten er venligst stillet til rådighed af Nordisk film.

Titel: Over Kanten.
Original Titel: Over Kanten.
Premieredato: 10. august 2012
Instruktør: Laurits Munch-Petersen
Skuespillere: Jonatan Spang, Christiane Schaumburg-Müller, Alexandre Willaume-Jantzen, Anne Louise Hassing, Troels Lyby, Anders Hove, Danica Curcic
Spilletid: 0 min.
Selskab: 2012. Nordisk Film, Fridthjof Film.
Genre:
banner
Overskrift Højre Block
Munch
Jomfruer fra rummet
meter i sekundet
Aftersun
Karaoke Paradise
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...