Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Hammarskjöld
Hammarskjöld billede

For Evigt
Civil War


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Paranoia Agent 4, Sayonara Maromi (DVD).

6. december 2005 af Søren Rasmussen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Paranoia Agent 4, Sayonara Maromi (DVD). billede

Historien om Little Slugger kulminerer i et brag af psykologi, metafysik og dommedagsvisioner. Endelig forklares Little Slugger og historien der skabte ham.

Karakterer fra tidligere i Paranoia Agent serien vender i Paranoia Agent 4 - Sayonara Maromi tilbage for at afslutte denne mærkelige fortælling. Det ser i fjerde og sidste afsnit ud til at forklaringen på de rædsler som Little Slugger spreder skal findes tilbage i begyndelsen af fortælingen. Nærmere forklaret bygger det hele på en løgn. En løgn i Tsukikos fortid. Tsukiko som er skaberen bag tegneseriehunden Maromi.
Little Slugger er vokset til dæmoniske proportioner og samtidig med at interessen i, og angsten for, ham vokser, vokser også interessen for medie fænomenet Maromi. Den lille tegneseriehund som Tsukiko har skabt og som tilsyneladende hænger uadskilleligt sammen med Little Slugger.
Begge fænomener vokser sammen med interessen i dem, og i Little Slugger’s tilfælde er det frygten og afmagten der nærer ham og får ham til at gro.

Paranoia Agent er virkelig stjerne eksemplet på at animé ikke kun er for børn. Der produceres også til det voksne publikum og Paranoia Agent kan bestemt nydes af enhver der kan lide komplicerede historier med masser af dybde.
Paranoia Agent kræver tålmodighed af sin seer. Ens tålmodighed bliver strukket til det yderste mens man ryger det meste af følelses registret igennem. Alt fra intens interesse til dyb kedsomhed. Det hele rejser og falder med historiens fremgang og hvor meget den vælger at servere for en. Til tider tror man at endnu en tilsyneladende meningsløs underhistorie ikke betyder det mindste og bare er sat ind for at få en til at slukke. Pludselig viser det sig så at det er en virkelig vigtig nøgle til at forstå hvad der foregår. Dette sker igen og igen. Alene de første 20 minutter er jammerligt kedelige, indtil man forstår meningen med dem. Efter det bliver man bare suget længere og længere ind.

Paranoia Agent 4 har intet ekstra materiale i sin danske udgivelse og det er rigtig ærgeligt for der er lavet et komentarspor med instruktør Satoshi Kon på den engelske udgivelse. Kon’s kommentarspor afslører utallige småting som er interessante for den hengivne Paranoia Agent fan. Så det er synd der ikke er levnet plads til det.
Paranoia Agent 4, Sayonara Maromi har originalt japansk lydspor og dubbed engelsk. Det engelske lydspor er vellavet og overbevisende. DVD’en har danske undertekster. Det ville som tidligere sagt have klædt den danske udgivelse med et kommentarspor men der er desværre ingen ekstramaterialer på DVD’en.

Som alle gode historier, så slutter Paranoia Agent heller ikke uden at efterlade en masse løse ender. Faktisk er man ikke helt sikkert på at alt er godt. Men historien går da fuld cirkel og får en god afslutning og hvad mere kan man bede om. De manglende svar og den usikre fremtid forbliver og det er Satoshi Kon bestemt ikke ked af at smide i hovedet på hans seere som en sidste kommentar inden der lukkes og slukkes for serien.

Filmen er venligst stillet til rådighed af
SandrewMetronome.

Titel: Paranoia Agent 4, Sayonara Maromi
Original Titel: Paranoia Agent 4, Sayonara Maromi
Premieredato: 2. november 2005
Instruktør: Satoshi Kon
Skuespillere:
Spilletid: 0 min.
Selskab: Sandrew Metronome
Genre: Tegne- og animationsfilm


banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...