Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Pompeji

1. maj 2014 af Rasmus Legene

2 stjerner Skriv en kommentar

Pompeji billede

Autensitet og interessante roller forglemmes til fordel for computerild og kaos

Jeg ville kan kun forestille mig, hvordan ideudviklingen til Pompeji har foregået. Nogen har foreslået, at man kunne tage en bleg efterligning af plottet til Gladiator (2000) og lade det foregå lige før vulkanudbruddet i Pompei.
Men ikke nok med det, vi skal jo også have de unge i biografen, så lad os sørge for, at vi har noget forbudt kærlighedstema mellem en Gladiator og en rigmandsdatter kørende. Hvorfor nogen synes dette koncept lød som en god ide, er et mysterie for mig, og resultatet er noget rod.

Man kunne måske godt se, hvorfor man ville lave en film om vulkanudbruddet i Pompei. Det er helt sikkert en spektakulær mulighed for at vise ødelæggelse. Men når vi så ikke har personer med dybde, men derimod en kedelig sort-hvid fortælling om slaver og deres onde ejere, så kommer det hele bare til at virke frugtesløst. Det bliver ikke et ræs for at undgå vulkanen, det bliver et ræs for at nå at gøre noget med deres unge liv, inden de dør.

I det hele taget har Pompeji et frygteligt problem med, at den handler om en uundgåelig ting. Når vi ved at en vulkan skal eksplodere og begrave alle i aske bliver alt andet bare værdigløst. Vi bliver ikke præsenteret med et nuanceret billede af det romerske liv, på godt og ondt, og måske vist hvorfor det var en skam at en by blev ødelagt på en eftermiddag af naturens kræfter. Nej, vi bliver vist en trodsig slave, der pludseligt beslutter sig for, at han vil hævne sig og en ligegyldig rigmandsdatter, der åbenbart tænder helt maks på denne slaves spændstige krop. Derefter kører toget.

Slaverne er gode...eller, de to, der har navne er, og Romerne er onde, tydeligvis med undtagelse af købmandsfamilien, der lever i et hus på størrelse med hele Pompeis havneområde. Eller måske er det kun deres datter, vi skal antage er bedre ved slaverne end de andre. Det bliver aldrig helt klart, om vi har ondt af hendes forældre eller ej.

For at være fair ser filmen meget godt ud. Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal bruge alle de pæne mennesker og sets til, og tilsyneladende gør plottet heller ikke rigtigt, men pænt er det. Ildkugler der regner ned over byen, ting der eksploderer til højre og venstre...det er alt sammen actionfyldt og dramatisk, men havde bare virket så meget bedre, hvis man ikke følte at fysikkens love fik lige så mange tæv som manuskriptet.

Alt i alt er Pompeji en kedelig oplevelse. Selv hvis man kun kommer ind for at se en vulkan udrydde en hel flok stakler fra oldtiden, virker filmen som lang og træg før den overhovedet når dertil. Inden da er der et rodet plot med en pige, der ikke vil giftes med en senator, og en gladiator, der gerne vil have pigen og hævne sig på senatoren. Men det er alt sammen utroligt ligegyldigt, når vi ved at det hele skal slutte med at en vulkan udrydder alle staklerne fra oldtiden.

Titel: Pompeji
Original Titel: Pompeii
Premieredato: 1. maj 2014
Instruktør: Paul W.S, Anderson
Skuespillere: Kit Harington, Emily Browning, Kiefer Sutherland, Carrie-Anne Moss, Adewale Akinnouye-Agbaje, Jared Harris
Spilletid: 105 min.
Selskab: Impact Pictures, Constantin Film, 2014
Genre: Action , Fantasi
Adewale Akinnouye-Agbaje og Kit Harington
Adewale Akinnouye-Agbaje og Kit Harington
Kiefer Sutherland
Kiefer Sutherland


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...