Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...
Oscar-Arrangemen...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Knives Out - Var...
Knives Out - Var Det Mord? billede

Kollision
Jojo Rabbit


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Rango

30. juli 2011 af Helle Perrier

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Rango billede

Visuelt betagende animationsfilm med en vanvittig fortælling.

Rango er bestemt ikke som andre animationsfilm – den er helt sin egen, og det er udelukkende positivt. Det er nærmere en film for voksne end børn med en fortælling, der har adskillige lag af mere eller mindre sort karakter.
Gore Verbinski havde længe gerne ville lave Rango, men der kom lige nogle Pirates of the Caribbean film i vejen. Med fra Piratfilmene har han dog taget Johnny Depp, der lægger stemme til den lille kamæleon.

Dust er en lille by langt ude i ørkenen. Her havner kælekameleonen Rango ved et uheld. Ad omveje bliver han byens nye sheriff, hvilket bestemt ikke er noget nemt job. Gigantiske rovdyr er på jagt og værst af alt, så er byen tør som en sandkage. Der er ikke en dråbe vand tilbage i banken. Indbyggerne tørster. Da det sidste vand bliver stjålet må Rango samle sig en bande og drage ud for at finde banditterne og redde byen. En farefuld rejse begynder og sporene leder efterhånden tilbage til borgmesteren, der som den eneste ikke mangler vand.

Rango er et visuelt festfyrværkeri. Det er Industrial Light and Magic, der står bag de visuelle effekter, og selv om det er deres første spillefilm i den henseende, så må man ikke håbe, det er den sidste. Opfindsomheden i tegningerne og detaljerigdommen er uovertruffen, og især på blu-ray og med et anstændigt tv, så får man altså en oplevelse ud over det sædvanlige. Vi er ikke ude i realisme, men derimod i et karikeret univers med en gennemgående flot animation. Såvel de imponerende ørkenlandskaber som de små detaljer er gennemarbejdede og tager ganske enkelt pusten fra én.
Actionsekvenserne er idérige og der er især en sekvens hvor Rango og hans venner flygter fra en meget stor familie af muldvarpe, og de bliver jagtet af flagermus med maskingeværer og dynamitten eksploderer omkring dem, er en scene der ikke er set magen til i animationsfilm.

Historien er lige til – en klassisk western, og så alligevel ikke. Det er en film, hvis overordnede tema handler om at finde sig selv, eller rettere; den bedste version af sig selv. Rango starter med at være identitetsløs, selv navnet er et han opfinder på stedet, han er en drømmer, der lever i en fantasiverden. Langsomt finder han ud af at leve i den virkelige verden og være den, han i virkeligheden er inderst inde.
Johnny Depp er virkelig god som Rango, han spiller rollen med en følsomhed, og det er faktisk kun de første fem minutter, man ser Jack Sparrow for det indre øje. De øvrige skuespillere har indspillet deres stemmer sammen med Johnny Depp, og det giver en god dynamik i replikkerne.

Rango er en fantastisk lille film. Selv om westerns som regel er én stor kliche, så undgår Rango alle faldgruberne, og ender faktisk med at være både indsigtsfuld og morsom. Man skal ikke forvente en sædvanlig animationsfilm med Rango, selv om den er fuld af talende dyr. Rango er en eksistentialistisk lille perle, der emmer af fortælleglæde og streger af genialitet. Den fortjener succes og bør ses af alle, der har lyst til en oplevelse af de helt mærkelige, for hold godt fast. Der er intet normalt over Rango – hverken filmen eller den lille kamæleon.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Paramount Home Entertainment I/S.

Titel: Rango
Original Titel: Rango
Premieredato: 28. juli 2011
Instruktør: Gore Verbinski
Skuespillere: Johnny Depp, Isla Fischer
Spilletid: 107 min.
Selskab: Paramoun, 2011
Genre: Tegne- og animationsfilm


banner
Overskrift Højre Block
Black Christmas
Jojo Rabbit
Dark Waters
The Peanut Butte...
Kød & Blod
Weathering with You
Black And Blue
En Helt Almindel...
Jumanji: The Nex...
Escape at DannemoraKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...