Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Fri Mand
Fri Mand billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Red Dust

23. maj 2006 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Red Dust billede

En bølge af amnesty ansøgninger strømmer ind, politimanden er en af de mange, da han vil frikendes som ansvarlig for den tortur der blev begået mod et medlem af det nye Sydafrikanske parlament.

Sarah Barcant (Hilary Swank) vender tilbage til det land hun elskede så højt, som nærmest forviste hende for at pleje omgang med de sorte. Hun var seksten år, da hun og kæresten blev arresteret. Hun blev kort efter løsladt af venstreorienterede kræfter, men kæresten forblev fængslet. Moderen blev frataget forældremyndigheden, da hun blev gjort ansvarlig for sin dengang mindreårige datters handlinger. Hun flyttede ud af landet, og Ben (Marius Weyers), som var en af de venstreorienterede, tog sig af Sarah.
Nu er hun vendt tilbage som advokat fra New York, året er 2000, for at forsvare eller nærmere bistå et medlem af det sydafrikanske parlament Alex Mpondo (Chiwetel Ejiofor). En konvoj af opklaring af de amnesty begæringer kører landet tyndt. Og er nu nået til Dirk Hendricks (Jamie Bartlett) og hans benådelse. Problemet er at Alex ikke kan huske den tortur han modtog, som tydeligvis var særdeles hårdhændet, hvilket de opsvulmede streger på hans ryg indikerer. Sagen handler også om en Steve Sizela, som forsvandt sporløst efter politiets forhør under varetægten. Begge var anklaget for at være politiske aktivister.
Der er store tomulter omking retbygningen, befolkningen, den sorte er oprevede over mulige frikendelser, efter 1990´ernes ophævelse af apartheid. Alex´s politiske karriere kan smuldre hvis det kommer frem at han brød sammen under forhørene i fængslet, og angav Steve. Og hele befolkningen vil vende sig imod ham.

En politisk film omkring de omvæltninger der prægede Sydafrika, fra måske at være et land med retningslinier, men også stor undertrykkelse af landets oprindelige indbyggere. Den storhed der nu præger programmet om amnesty, tilgivelse af nogle af deres undertrykkere, som så bliver frifundet, på trods af deres umenneskelige metoder. Filmen skildrer fint forholdene, og det er en fornøjelse at den ikke falder i romantikkens kløft, men hovedsagligt koncentrere sig om de faktiske og virkelige omstændigheder der gik for sig. Tom Hooper, instruktøren, har været en af mændene bag tv-serien ”Eastenders” og er typisk fra den engelske filmskole, men her på fremmed grund får han ikke helt fat, det er filmen lidt for patetisk, og når ikke rigtig helt ud i forhold til de store spørgsmål den gerne vil stille og svare.

Intet nævneværdigt ekstra materiale, desværre savner man lidt baggrund for filmen, da den nu har den politiske anstrøg, og historisk momenter omkring hele renselsesprocessen der fulgte.

Filmen er venligst stillet til rådighed af
SF/Fox.

Titel: Red Dust
Original Titel: Red Dust
Premieredato: 23. maj 2006
Instruktør: Tom Hooper
Skuespillere: Hilary Swank, Chiwetel Ejiofor, Jamie Bartlett, Ian Roberts, Nambitha Mpumiwana, Marius Weyers
Spilletid: 110 min.
Selskab: BBC Film/Distant Horizon/2004
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...