Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Thor: Love And T...
Thor: Love And Thunder billede

Alle For Fire


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Robin Hood

19. november 2014 af Stine Grønborg Sandvej

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Robin Hood billede

Disneys Robin Hood er hyggelig, men mangler en smule dybde og personlighed.

Der er noget enormt interessant ved at anmelde en film, som har været så stor en del af éns barndom. Det er svært ikke at være farvet på forhånd. Som barn så jeg i perioder Robin Hood hver eneste dag, og kunne alle sangene uden ad - selvom Robin Hood ikke ligefrem er den Disney film der indeholder flest sange).

Der sker dog også det, når man genser en film som engang havde en særlig betydning, at man bliver en anelse skuffet.

Der er naturligvis ikke noget at sætte en finger på, hvis man ser på kvaliteten af den nye digitaliserede BluRay-udgave af Robin Hood som er fra 1973. Der er skruet helt op for farverne, hvilket klæder filmen, som har de samme grove streger, som er sammenligneligt med mange af Disneyfilmene fra den periode. Se bare Sværdet i Stenen (1963) eller 100 dalmatinere (1961). Disse film er ikke nogle af Disneytegnernes flotteste håndværk, men på BluRay kommer de alligevel til deres ret.

Der er dog noget der føles lidt tamt ved Robin Hood. Javist er der aktion, kærlighed og sejren over den nedrige og uduelige Prins John, men der mangler virkelig noget dybde og noget udvikling hos hovedpersonerne. Ræven Robin (Hood) er lidt for god, lidt for sød og faktisk lidt for kedelig til at Robin Hood stadig fungerer for et voksent publikum. De nyeste Disneyfilm, Tangled og Frozen formår at fortælle en god historie, samtidig med at hovedpersonernes følelser bliver blottet i de udfordringer de står overfor. Robin er en helt, og ikke så meget andet.

Der er dog også store plusser i filmen. Prins John står for nogle af filmens sjoveste indslag med hans klynkeri og sutten på tommelfinger, og Lady Marians veninde, hønen Kluk, er sej og udviser stor kvindelig (hønelig?) råstyrke, da hun næsten egenhændigt nedlægger Prins Johns mænd under bueskytte-turneringen.

Sidst men ikke mindst kan man glæde sig over de danske stemmer, som er repræsenteret af nogle af Danmarks fineste, heriblandt Benny og Kjeld Alias Morten Gundwald og Poul Bundgaard som henholdsvis Lille John og Broder Tuck. Som barn havde jeg aldrig lagt mærke til dette, men som voksen tilføjer disse kendte stemmer Robin Hood en stor portion charme som, på trods af diverse mangler, gør Robin Hood til en film, der godt kan tåle et gensyn.

Ekstramateriale: Der er masser af guf til Disneynørderne på denne BluRay-udgave. Se for eksempel den slettede scene, hvor Prins John skriver falske kærlighedsbreve mellem Robin og Marian, eller den alternative slutning hvor en noget mere dyster Prins John, vil myrde en såret Robin med en kniv. Det er interessant materiale stykket sammen af halvfærdige sketches, som helt sikkert er værd at se. Derfor får ekstramaterialet også 4 stjerner.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Disney

Titel: Robin Hood
Original Titel: Robin Hood
Premieredato: 6. november 2014
Instruktør: Wolfgang Reitherman
Skuespillere: Peter Ustinov, Phil Harris, Brian Bedford, Monica Evans, Roger Miller, Terry-thomas
Spilletid: 70 min.
Selskab: Disney, 2014
Genre: Familie
Link: http://www.gucca.dk/robin-hood-special-udgave-disney-dvd-p25849
banner
Overskrift Højre Block
Prey (Disney+)
Murina
Min sommer i Pro...
Resten af Livet
Thor: Love and T...
Man vs. Bee (Net...
Elvis
Costa Brava, Lib...
The Black Phone
PlaygroundKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...