Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Sams bar - sæson 5

27. december 2006 af Ole Jessen Hansen

4 stjerner Skriv en kommentar

Sams bar - sæson 5  billede

Et glædeligt gensyn med vennerne fra Sams Bar

Jeg har haft fornøjelsen af at tilbringe en del af min juleferie med vennerne fra Sams Bars, eller Cheers som dem hedder på originalsproget. Cheers var en rigtigt succesfuld tv-serie, der kørte på skærmen i USA fra 1982-1993, altså 11 år, hvilket er ret imponerende.

Til dem der ikke har haft fornøjelsen af at stifte bekendtskab med figurerne fra Cheers, skal jeg her give et kort resume.

Cheers er en bar, der ligger i Boston. Den ejes af Sam Malone (Ted Danson) som er en tidligere meget kendt baseball stjerne, der ødelagde sin karriere med sprut og kvinder, og nu har trukket sig tilbage som barejer. Han omgives af sin personale, der i sæson 5 består af Carla Tortelli (Rhea Perlman) en meget temperamentsfuld kvinde, der ikke er bange for at sige sin mening, hverken overfor sine kollegaer, eller overfor kunderne på baren. Carla er meget ude efter et andet medlem af personalet, nemlig Diana Chambers (Shelley Long). Hun er ved et tilfælde blevet ansat i baren, og er en meget atypisk kvinde, der ikke går af vejen for at fortælle om sine specielle interesser, og sine mange ideer, som hun gerne vil sprede til personale og gæster, men som ingen gider at høre på. Diana bliver i løbet af serien forelsker i Sam, hvilket sæson 5 fortæller en del om.

Til sidst er der Woody Boyd (Woody Harrelson). Han er kommet direkte med 4 toget fra landet, og er ved et tilfælde landet som bartender i Cheers. Han har et hjerte af guld, men er ikke lige den skarpeste kniv i skuffen.

Så er der de faste stamgæster i baren: Norm Peterson (George Wendt). Han er revisor, og har sin faste plads i baren, hvor han gerne indtager flere øl hver dag efter arbejde. Han suppleres af Cliff Clavin (John Ratzenberger) der er postbud, og syntes han selv, barens kloge hoved, der har en masse ligegyldige facts, som han gerne fortæller om. Til sidst er der Dr. Frasier Crane (Kelsey Grammer) der er psykiater, og bruger baren som et tilflugtssted, hvor han kan komme væk fra sine patienter.

Det er omkring disse 7 personer at historierne i Cheers udspiller sig. Historierne er godt fortalt, sjove, selvom det efterhånden er 13 år siden af serien stoppede. Men serien er blevet genudsendt igen og igen, og det er der selvfølgelig en grund til, for serien holder stadig vand. Selvom tøjet, og ikke mindst håret har forandret sig siden starten af 1980´erne, så er der noget ved serien og deres figurer som vi alle kan nikke genkendende til.

Det med at finde et fristed, hvor vi kan være os selv, og måske være sammen med nogle meget anderledes personer end vi er til hverdag, er nok noget som vi alle kan genkende. Om det så er en bar, en fritidsklub, eller hvad det nu kan være.

Jeg hyggede mig i hvert fald, og serien er rigtigt god til at komme i godt humør af. Så 4 store stjerne skal den have her fra mig.

Det er også værd at nævne at der fra denne serie kom en meget succesfuld "spin off" nemlig komedie serien Frasier, og den psykiater af samme navn der var gæst i Cheers.

Sæson 5 består af 26 afsnit så man får ihvertfald noget for pengene.

Desværre er der ikke noget ekstra materiale, hvilket er rigtigt ærgerligt, for jeg er sikker på at der er masser af historier, som kunne være fortalt om tilblivelsen, og optagelserne af serien, som kunne være rigtig sjove og spændende at se.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Paramount Home Entertainment I/S.

Titel: Sams bar
Original Titel: Cheers
Premieredato: 12. december 2006
Skuespillere: Ted Danson, Rhea Perlman, Shelley Long, George Wendt, Kelsey Grammer, John Ratzenberger
Spilletid: 624 min.
Selskab: Paramount, Paramount, 2006
Genre: Humor
Sam og Diane
Sam og Diane
Norm på sin faste plads.
Norm på sin faste plads.


banner
Overskrift Højre Block
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...
Anatolian Leopard
Udvandrerne
Farvel hr. Haffmann
BeskytterenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...