Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Scooby Doo 2: Uhyrerne er løs.

26. marts 2004 af Henrik Andersen

2 stjerner Skriv en kommentar

Scooby Doo 2: Uhyrerne er løs. billede

En maskeret skurk spreder skræk og rædsel med sin monstermaskine. Heldigvis kommer Scooby Doo og hans venner forbi, men da er det allerede forsendt. Uhyrerne er løs.

Så er den berømte granddanois Scooby Doo og resten af Mysterie Banden tilbage i topform. Den konstant sultne og meget klodsede Stubbe ( Matthew Lillard. ), den flotte og charmerende Jan ( Freddie Prinze Jr. ), den smukke og altid smarte klædte Susan ( Sarah Michelle Gellar. ) og sidst men ikke mindst, den intelligente, men lidt nørdede Vera. ( Linda Cardellini. ) De er tilbage for atter at opklarer mysterier om spøgelser, zombier og andet godtfolk.
Mysterie Banden er efter deres mange heltegerninger, blevet meget berømte i deres hjemby Coolsville. For at hylde dem afholder byen en kæmpe reception på det nye kriminologiske museum. Det indeholder en flot udstilling med kostumer fra alle de skurke, som Mysterium Banden har afsløret igennem tiderne. Her er bl.a. Den Sorte Ridder og Pterodaktyl-uhyret.
Men pludselig sker der noget. Pterodaktyl-uhyret bliver levende og skaber skræk og rædsel blandt gæsterne på udstillingen. En maskeret skurk dukker pludselig op og erklærer, at det er Mysterie Bandens skyld, at hele byen snart bliver oversvømmet med uhyrer. Han har nemlig lavet en maskine der er i stand til at genskabe de uhyrer som banden tidligere har bekæmpet.
Gode råd er dyre og Scooby Doo og hans venner bliver under deres opklaringsarbejde presset af Tv-journalisten Heather Jasper-Howe. ( Alicia Silverstone. )
Det lykkedes som altid for Scooby Doo og Stubbe at forkludrer opklaringsarbejdet. De dummer sig endda så gevaldigt at de begynder at tvivle på , om de stadigvæk burde værer medlem af Mysterium Banden.
Alle spor peger på den gamle skurk jeremiah Wickles ( Peter Boyle. ) alias Den Sorte Ridder, som banden i sin tid har afsløret. Men spørgsmålet er så, om Den Sorte Ridder står bag de uhyggelige angreb på Coolsville for at hævne sig på banden. Men mysteriet breder sig for også direktøren for det nye museum, Patrick ( Seth Green. ) virker som om han ikke har rent mel i posen. Hvordan skal det hele ende og hvem er skyldig i hvad og hvorfor. Det er med at holde tungen lige i munden når Scooby Doo og hans venner klarer ærterne i mysteriet om uhyrerne i Coolsville.

Instruktører Raja Gosnell har ud over at have instrueret den første Scooby Doo film også haft stor succes som filmklipper. Han har bl.a. klippet ALENE HJEMME 1og 2, og MRS: DOUBTFIRE med Robin Williams i hovedrollen. Som instruktør har Raja Gosnell stået bag film som NEVER BEEN KISSED og BIG MAMMA’S HOUSE.

Sarah Michelle Gellar er nok af de fleste kendt for sin rolle som teenageren Buffy i Tv-serien BUFFY-THE VAMPIRE SLAYER.
Desuden har hun medvirket SCREAM 2, I KNOW WHAT YOU DID LAST SUMMER, SHE’S ALL THAT og CRUEL INTENSIONS.
Hendes rolle som den smarte, men hårdtslående Vera i de 2 Scooby Doo film, ligger lidt op af hendes rolle som den ligeså adrætte Buffy.

Freddie Prinze Jr., der spiller Mysterie Bandens leder Jan, har også spillet med i en del ungdomsfilm. Hans store gennembrud fik han i SHE’S ALL THAT. Han har også medvirket i I KNOW WHAT YOU DID LAST SUMMER og DOWN TO YOU.

Matthew Lillard der spiller Scooby Dooe’s bedste og lige så klodsede ven Stubbe husker man nok bedst fra hans rolle i den første SCREAM film fra 1996, hvor han spillede den psykopatiske morder. Siden har han også haft en rolle i SHE’S ALL THAT og i ungdomsgyseren THIR13EN GHOST.

Linda Cardellini der spiller Vera har i sin karriere haft størst succes med Tv-serien FREAKS AND GEEKS. Hun har også haft roller i LEGALLY BLOND og THE UNSAID.

Seth Green der spiller Veras love-interest Patrick har han stor held med hans rolle som Dr. Evils søn Scott Evil i alle 3 film om Austin Poweres eventyr. Men Seth Green har også en rolle i BUFFY-THE VAMPIRE SLAYER som Oz.
Alicia Silverstone kender vi fra de gode gamle musikvideoer med Areo Smith. Men hun har også spillet den ultimative blondine i den kultagtige ungdomsfilms-parodi-komedie CLUELESS.

Shooby Doo-Uhyrerne er løs er synkroniseret med danske stemmer. De danske stemmetalenter er bl.a. Johan Vinde, Vibeke Dueholm, Tim Mehrens, Ann Hjort, Henrik Koefoed, Niels Weyde, Peter Rørchke og Anette Heick.

Hvis man skulle finde et ordsprog der skulle passe til Scooby Doo 2 – Uhyrerne er løs, så ville det nok værer det nok så berømte ordsprog: Tome tønder buldrer mest.
Filmen drøner af sted i et uhyrligt tempo og den ene monster-scene overlapper den næste. Det ene hysteriske optrin efter det andet danner tilslut en film med en spillelængde på 98 min. Hvilket efter min vurdering er alt for lang tid. Specielt når der ikke er noget at byde ind med, historie mæssigt.
Ok, der er da nogle spændende og sjove scener ind imellem. Men der er bare langt imellem dem. Det hele kører i et overskruet tempo og det gør det bestemt ikke bedrer at de danske stemmer der er lagt på, til tider virker hysteriske og ganske overdøvende.
Man har som i den første film om Mysterie Banden forsøgt at ramme tegneserie stilen. Med farver, kostumer osv. Det er ganske godt gået og de mange uhyrer og indviklede gåder fungere da også nogenlunde. Skuespillet er middelmådigt og karikeret. Men det er jo heller ikke nemt, selv for den bedste skuespiller, af fremfører debile replikker, der for det meste burde havde været kasseret og emarkuleret.
Et godt råd til dem der alligevel skulle finde på at gå i biografen og se Scooby Doo’s nyeste eventyr: Bare læg hjernen og kritiker-brillerne derhjemme. De to ting bliver alligevel trælse at have med til denne forestilling.

Titel: Scooby Doo 2: Uhyrerne er løs.
Original Titel: Scooby Doo 2: Monsters Unleashed.
Premieredato: 26. marts 2004
Instruktør: Raja Gosnell.
Skuespillere: Matthew Lillard, Freddie Prinze Jr., Sarah Michelle Gellar, Linda Cardellini, Seth Green, Peter Boyle, Tim Blake Nelson, Alicia Silverstone
Spilletid: 98 min.
Selskab: Warner Bros., Mosaic Media Group, Sandrew Metronome. 2003.
Genre: Humor
Link: http://www2.warnerbros.com

banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...