Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Se7en (DVD)

31. august 2003 af Jacob M. Andersen

5 stjerner Skriv en kommentar

Se7en (DVD) billede

En morder vil dræbe et menneske for hver af de syv dødssynder. Det er så op til to detektiver at fange ham inden det er for sent.

Detektiv Somerset (Morgan Freeman) har arbejdet i drabsafdelingen i mange år, han er en erfaren mand, og går snart på pension. Detektiv Mills (Brad Pitt) er netop blevet forflyttet til samme distrikt som Somerset. Mills skal være Somersets nye partner, og samme dag som Mills ankommer, bliver de kaldt ud til et muligt mord. På stedet finder de en mand som har spist sig ihjel. Dette viser sig kun at være begyndelsen på en jagt efter en sindssyg seriemorder.

Der bliver dagen efter begået endnu et mord, og det har en ting til fælles med det første. Der står skrevet én af de syv dødssynder: Hovmod – Misundelse – Vrede – Dovenskab – Gerrighed – Frådseri – Utugt. Det bliver derfor et kapløb mod tiden inden morderen får udført alle syv mord. Han begår tre mord mere og er endnu tættere på at fuldføre sit livsværk. Somerset og Mills får på ikke helt lovlig vis adressen på den mulige morder, de kan nu komme ind i hans lejlighed. Her træder de ind i en syg mands verden, en mand der nærmest skriver logbøger over hans tanker, ikke særligt behagelige tanker.

Dette får de to detektiver tættere på at fange seriemorderen. Det lykkedes ham at slippe indtil han melder sig selv på stationen. Her har han ét krav. Somerset og Mills skal køre med ham for at finde de sidste to lig. De ender ude i ørkenen, og der tager historien en uventet drejning.

Jeg vil ikke sige mere om slutningen, det vil ødelægge det for dem, der endnu ikke har set denne film. Men dem som har set den, vil helt sikkert give mig ret i én ting. Den er i særklasse.

Dette ord beskriver egentlig hele filmen meget godt. Det er nok en af de mest onde og velfortalte thrillere jeg har set. David Fincher får seeren med ind i en mørk verden i en storby i USA. En verden hvor det konstant regner og hvor mord er en hverdagsbegivenhed. Farverne i filmen er holdt meget neutrale og matte, og fotograf Darius Khondji’s billeder og kameraføring fuldender filmens dystre miljø.

Men ingen god film uden godt skuespil, og heller ikke her skuffer Se7en. De to hovedroller spillet af Morgan Freeman og Brad Pitt, som de to detektiver William Somerset og David Mills. De spiller deres roller til UG og er perfekt castet til figurerne. Morgan Freemans rolle som den stille og velovervejede detektiv, passer godt med Brad Pitts mere frembrusende opførsel, og går godt i spænd med hinanden. Men den der gjorde mest indtryk må siges at være Kevin Spacey. Han portrættere seriemorderen John Doe perfekt, og sjældent har en skuespiller virket så ond. Også Gwyneth Paltrow gør en solid indsats som Mills kone.

DVD’en gør virkelig filmens kvalitet ære. Man får muligheden for at vælge mellem både Dolby Digital og DTS lydspor, hvor DTS her altid er førstevalg. Filmen kommer som et 2 disk sæt. Disk 1 indeholder filmen, samt hele 4 kommentar spor. Disk 2 er så spækket med ekstra materiale.

Ekstra Materialet:

Åbningsscenen: Her kan man høre åbnings scenen med kommentarer, samt i fire forskellige lydspor. Her er også storyboards, til sammenligning med den endelige scene.

Fraklippede scener: Her har man mulighed for at se nogle af de scener, som blev skrottet på klippe bordet. Det er ikke nogen der direkte ændrer historien, men det giver mere indblik i personerne. Scenerne er i utrolig god kvalitet både billede og lydmæssigt.

Produktion design: Her bliver meget grundigt gennemgået designet af filmen. Hvordan gerningsstederne er blevet udformet, samt hele looket af filmen.

Alternative slutninger: Der var oprindeligt en anden slutning i tankerne hos skaberne af Se7en. Her får vi så lov at se denne som storyboard med kommentarer af David Fincher.

Udover det ovennævnte, som er det mest interessante, finder man et punkt der omhandler tilblivelsen af John Doe’s mange notesbøger. Der er også en menu der hedder ”Masering til Hjemmebiografen”, der bliver gennemgået lyd- og billedarbejdet for overgangen til DVD fra analog film. Samt det sædvanlige som; trailers, biografier og billeder fra produktionen. Billederne giver et større indblik i John Doe’s virkelig skræmmende tankegang og er faktisk et interessant menu punkt.

Karakter 4/6

Konklusion: Se7en er virkelig en gennemført og god film. Alle skuespillerne yder deres bedste, og jeg har ikke set Brad Pitt og Kevin Spacey nogensinde spille bedre. Jeg vil helt klart anbefale den hvis man kan lide thrillers, med et plot man ikke lige regner ud de første fem minutter.

Titel: Se7en
Original Titel: Se7en
Premieredato: 27. februar 2001
Instruktør: David Fincher
Skuespillere: Brad Pitt, Morgan Freeman, Gwyneth Paltrow, Kevin Spacey, John C, McGinley
Spilletid: 122 min.
Selskab: New Line Cinema, Sandrew Metronome, 1995
Genre: Thriller
Link: http://www.newline.com/sites/seven/
Brad i rollen som detektiv David Mills
Brad i rollen som detektiv David Mills
Mills og Somerset undersøger et gerningssted
Mills og Somerset undersøger et gerningssted
Mills og Somerset går beviserne igennem
Mills og Somerset går beviserne igennem


banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...