Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

2. september 2021 af Maria Bjerregaard

4 stjerner Skriv en kommentar

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings billede

Den seneste Marvel satsning byder på smukke og velkoreograferede kampsekvenser, men forbliver fortsat en standard og effektiv Marvel film.

Vi sagde farvel til de gamle klassiske Avengers tilbage i 2019, da ”Endgame” satte et flot punktum for mange af de elskelige karakterer, vi har fulgt de seneste 10 år. Nu har Marvel udvidet deres karakterkatalog og i de næste par år sætter de gang i en ny fase af superhelte. Ligesom i ”Black Panther”, hvor rollebesætningen primært bestod af sorte skuespillere, så byder vi velkommen til den første asiatiske rollebesætning i ”Shang-chi and the legends of the ten rings”.

Den helt almindelige fyr, Shaun ( Simu Liu) lever et ganske normalt liv i Chicago, men bliver pludselig indhentet af sin fortid. I virkeligheden hedder han Shang-chi og hans barndom var fyldt med hård kampsportstræning. Sammen med hans ven Katy ( Awkwafina) vender Shang-chi tilbage til Kina for at lede efter hans fars organisation ”The ten rings”.

Simi Liu er et nyt fund for Marvel, og vi skal nok forvente, at han kommer til at spille rollen i de næste mange år. Han gør også godt, og man kan tydeligvis se, at han har taget træningen seriøst. Dog er Shang-Chi karakteren ikke den mest spændende karakter, og det er karakteren rundt omkring ham, så får ham til at skinne – men igen, Shang- Chi har mange år på banen endnu. Awkwafina viser nye sider, da hun ikke blot er punchlinen, men også får lov til at vise sin fysik. Liu og Awkwafina har en perfekt kemi og er en rigtig fornuftig tilføjelse for Marvel universet. Og så er det herligt at gense Ben Kingsley i rollen som den bindegale skuespiller, Trevor Slattery.

Man kan tydeligt mærke, folkene bag denne film har ville give god hyldest til de gamle, klassiske kampsportsfilm. Derfor er Michelle Yeoh naturligvis også med på rollelisten og er lige så skarp, som hun også var i klassikeren ”Croching Tiger, Hidden Dragon”. Også den rutinerede Hong Kong skuespiller, Tony Leung er god i rollen som den brutale og bedrevidende far og det giver et godt sammenspil for det turbulente familieforhold.

Den afdøde stuntkoordinator, Brad Allen, som tidligere har været en del af Jackie Chans stuntteam, har været med til at koordinere kampsekvenserne og resultatet er blændende. Det er utrolig smukke kampscener. Både i action format, men filmen viser også, hvordan kampsport kan være lige så elegant som dans, og hvordan stilhed og indre ro kan være nyttige – ikke blot i kampsituationer, men også for livets udfordringer.

Filmen viser en flot skildring af den kinesiske kultur og det ansvar og ære, som ligger bag. Forhåbentligt vil denne symbolik sætte et godt præg for den asiatiske repræsentation. Desværre er filmen, hvad man kan forvente sig fra Marvel og på den måde er historien i sig selv i særlig interessant. Selvom den graver frem i lidt familiedynamik, så bliver det fortsat meget overfladisk i forhold til filmens andre facetter, og man skal klart se filmen grundet action sekvenserne og de flotte kampscener.

”Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings” byder på flotte og smukke koreograferet kampsekvenser i Marvels nyeste univers. Simi Liu er et godt valg til at overtage stafetten for de gamle superhelte, og kommer til at stråle i de næste par år. Filmen byder ikke på den nyeste eller mest originale historie, men fortsætter stadig Marvel traditionen med action, fest og farver.

Titel: Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings
Original Titel: Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings
Premieredato: 2. september 2021
Instruktør: Destin Daniel Cretton
Skuespillere: Simu Liu, Awkwafina, Meng'er Zhang, Fala Chen, Florian Munteanu, Benedict Wong, Michelle Yeoh, Tony Leung
Spilletid: 132 min.
Selskab: Marvel Studios, Walt Disney, 2021
Genre: Action , Adventure


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...