Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Kysset
Kysset billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Shithouse

8. juli 2021 af Maria Bjerregaard

4 stjerner Skriv en kommentar

Shithouse billede

“Shithouse” viser fine takter i skildringen af ensomhed, identitet og de akavede samtaler i det amerikanske college-liv.

Cooper Raiff har fulgt independentfilmsvejene og lavet en film for næsten ingen penge. Filmen startede blot som en 50 minutters YouTube video, men har efterfølgende udviklet sig til en hel spillefilm.

Den unge Alex ( Cooper Raiff) har det svært. Han har forladt de trygge rammer i Texas til det festlige college-liv. Hans mor og søster modtager dog flittigt mange opkald fra Alex hver dag, da han ikke har fundet til rette. Til en vild college-fest i ”Shithouse” falder han godt i snak med Maggie ( Dylan Gelula) og de tilbringer en aften sammen til både snak, druk og sex.

Filmen byder på mange sjove og akavede stunder, som vi nok alle kan identificere os med fra vores "vilde" ungdom. Mængden af hash og alkohol bliver der ikke lagt skjul på, og hvordan disse studerende rent faktisk får gennemført en uddannelse må siges at være en gåde for sig selv. Til gengæld viser Cooper Raiff fint de akavede stunder mellem unge mennesker, hvis man i forvejen er introvert og ingen venner har. Ensomheden går igen – også selvom det er igennem grinene og de højrøstede samtaler, så ligger temaet dybt, selvom filmen også gerne vil have gamle kærester, sammenhold og fest med på programmet.

Der er ikke tvivl om, at Cooper Raiff har talent som skuespiller. Det fremstår meget autentisk, hvor både glæde og tårerne kommer naturligt. Dog har en muligvis påtvunget sig lidt for mange hatte til netop denne produktion, da han både er i instruktørstolen, manuskriptforfatter og producent. Det kommer til udtryk på et uskarpt fokus på, hvad filmens budskab korrekt skal være. Også selvom der er mange fine pointer, så føles det som om, at han vil mange ting på én gang, i stedet for at gå helt i dybden med emnerne. Det kunne f.eks. være ensomheden som både Alex og Maggie kæmper med. Blot på hver deres måder.

”Shithouse” bliver muligvis ikke en klassiker såsom ”Superbad” eller ”Booksmart”, da den til tider mangler det klare fokus på sine tematikker, men til gengæld giver den os et godt bud på en nyere coming-of-age fortællinger, hvor ensomheden og de unges stemmer forhåbentligt snart bliver hørt og bliver taget seriøst.

Titel: Shithouse
Original Titel: S#!%house
Premieredato: 8. juli 2021
Instruktør: Cooper Raiff
Skuespillere: Cooper Raiff, Dylan Gelula, Logan Miller, Amy Landecker
Spilletid: 100 min.
Selskab: CMR Productions, Angel Films, 2020
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
A Beautiful Life...
The Mother (Netf...
White Men Can't ...
Fast & Furious X
Tori og Lokita
Sisu
Little Richard: ...
Guardians of the...
Lyset
Peter Pan & Wend...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...