Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Hvidstengruppen ...
Hvidstengruppen Ii - De Efterladte billede

Alle For Fire
Black Panther: W...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Shiva Baby

7. oktober 2021 af Maria Bjerregaard

5 stjerner Skriv en kommentar

Shiva Baby billede

”Shiva Baby” viser sin akavede og humoristiske side i denne fremragende debutfilm.

At være ung er ofte svært og udfordrende. At være ung, biseksuel og jødisk er endnu mere besværligt. Især når man skal til en jødisk shiva, hvor alle de dømmende mennesker naturligvis mødes. Dette er den simple fortælling som debutinstruktøren, Emma Seligman, får fortalt i løbet af ganske få timer.

Danielle ( Rachel Sennott) skynder sig til en shiva-begravelse, hvor hun mødes med sine forældre. Dog finder hun til sin skræk ud af, at hendes ekskæreste, Maya ( Molly Gordon) også befinder sig blandt gæsterne. Og skulle det ikke være nok med dette, så opdager hun, at hendes sugardaddy, Max ( Danny Deferrari) også dukker op med hans smukke kone, Kim ( Dianna Agron). Det bliver nærmest en kamp om oplevelse for den unge Danielle, som også kæmper med sin egen angst.

Rachel Sennott er det perfekte fund til denne rolle, og underspiller nærmest den jødiske, unge kvinde. For alt andet ville blive for meget. Selvom man muligvis ikke er enige med alle af Danielles valg, så empatiserer man fortsat med hende og hendes baggrund. Der bliver repræsentereret en moderne, jødisk, biseksuel karakter, hvilket vi ikke har set før.

Det er fantastisk at man fortsat kan skabe interessante karakterer uden at filmens budskab bliver overblændet af en agenda. Danielle er nok ikke meget anderledes end de fleste unge kvinder, der prøver at finde sig selv i livet, men grundet hendes baggrund gør det ikke ligefrem situationen nemmere.

Det er en modigt valg af instruktøren, Emma Seligman, blot at vælge den ene lokation og fortælle en historie i realtid. Dog virker metoden som et fint virkemiddel, som slår filmens budskab fast. Selvom Danielle har haft en fortid, er det netop denne fortid, der bliver eksponeret af dømmende naboer og familiemedlemmer. Især scenerne mellem Danielle og hendes ekskæreste, Maya, er sjove og ømme at se på. Og så er det fantastisk, at Danielles arbejde som en sugarbabe ikke bliver nedsat eller dømt alt for meget, for hvorfor skulle det også det?

”Shiva Baby” er en sublim og fantastisk debutfilm med en underholdende hovedkarakter. En lille, men meget fin coming-of-age historie, hvor Danielle får hendes akavethed og angst testet i løbet af en times tid. Det bliver en meget enkelt, men stærk debutfilm.

Titel: Shiva Baby
Original Titel: Shiva Baby
Premieredato: 7. oktober 2021
Instruktør: Emma Seligman
Skuespillere: Rachel Sennott, Molly Gordon, Polly Draper, Danny Deferrari, Fred Melamed, Dianna Agron
Spilletid: 78 min.
Selskab: Dimbo Pictures, Øst for Paradis, 2020
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
Trold (Netflix)
Rimini
Andor (Disney+)
Bardo: False Chr...
Loving Highsmith
The Menu
She Said
Krysantemum
Den Milde Smerte
Ferskenlunden i ...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...