Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Ny Film Om Afdel...
Marvel-Amok: 22 ...
Cinema Made In I...
Interview Med Da...
Oscar 2019

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Beautiful Boy
Beautiful Boy billede

Før Frosten
A Dog's Journey


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Shutter

26. september 2006 af Jesper Hintze Vildbrad

5 stjerner Skriv en kommentar

Shutter billede

Ring-filmgenren er nu på turné i Thailand, med den hår-rejsende gyser, der har styr på alle sine effekter, og historien er ikke den mest originale men stadig særdeles interessant.

Filmens starter i gode venners lag, et drikkebord. Det opløses senere, i den gryende nat. Jane (Natthaweeranuch Thongmee) og Tun (Ananda Everingham) kører fra stedet på vej hjem, men pludselig midt på vejen, står en skikkelse, der flyver op i luften, da Jane ikke når at reagere bag rettet. De kører chokeret videre. Men hændelsen forfølger dem, og da de opsøger stedet igen har der tilsyneladende ikke været sket noget, politiet melder heller ikke om nogen ulykker.
Tun og Jane er begge professionelle fotografer, og noget uforklarligt er sneget sig ind på deres seneste billeder, en hvidlig skygge, måske refleksioner, der også optræder på negativerne, og en underlig spøgelsesagtigt ansigt fremtræder på nogle. Langsomt breder uhyggen sig, da de bliver hjemsøgt, af noget særdeles ondt, der besidder en gruopvækkende hævn!

Man for noget for skillingen med ”Shutter”, hvis man er til chokeffekter, og hårrejsende, og tilbageholdte åndedræt. Thailand har for alvor bragt sig på gyserverdenskortet med denne veloplagte og velfortalte historie og også film som ”The Eye”.
Instruktørerne har gået i skole hos Ring filmene, og fået udmærkelser med denne, som er til dato deres første, en ny er dog annonceret til næste år ”Alone”. Skuespillet er ganske godt velfunderet, og viser at Thailand formår at lave spændende og anderledes film, med det kulturelle islæt som ekstra krydderi.
Der er gode momenter i filmen, overraskende og særdeles troværdige, men den seneste tids topscorer på uhygge må være ”Forbandelsen” (”The Grudge”) med en Bill Pullman i birolle. Shutter er et særdeles godt gys baseret på den gode historie.

Ekstra supplement på dvd´en er en trailer fra filmen. Instruktørens forklaring, et interview med diverse implicerede, og klip fra selve filmindspilningen. Det virker dog en anelse forvirret, med sin hurtige klip frem og tilbage fra interviewene til filmene. Man savner en lille dokumentar omkring de poltergeists, der optræder på diverse billeder og i virkeligheden. Det ville have understøttet filmen perfekt. Ekstra materialet er er et hurtigt overstående kapitel.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Sandrew Metronome.

Titel: Shutter
Original Titel: Sutte Kodtid Winyan
Premieredato: 12. september 2006
Instruktør: Banjong Pisanthanakun, Parkpoom Wongpoo
Skuespillere: Ananda Everingham, Natthaweeranuch Thongmee, Achita Sikamana, Unnop Chanpaibool, Chachchaya Chalemphol, Samruay Jaratjaroonpong, Jitrada Korsangvichal
Spilletid: 97 min.
Selskab: Nonstop Entertainment/GMM Pictures/2004
Genre: Gyser


banner
Overskrift Højre Block
Spider-Man - Int...
Famous in Love S...
Kvinden, der gle...
Men in Black: In...
A Prayer Before ...
De Frivillige
Push
The Bookshop
X-men: Dark Phoenix
Hotel MumbaiKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...