Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Game Of Thrones ...
Støt Cinemaonline
Filmquiz I Valby...
Første Smugkig F...
Den Oscar-Vinden...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Yesterday
Yesterday billede

Midsommar
Løvernes Konge
Knives Out - Var...
Alting Sker På E...
Sorry We Missed You


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Sign Painters

6. februar 2014 af Monica Svane

3 stjerner Skriv en kommentar

Sign Painters billede

Ufrivilligt sjov dokumentar om et traditionsrigt fag i forfald

Til at begynde med virker historien en smule fjern. Selv titlen vil uden tvivl rejse en del spørgsmål. En hel dokumentarfilm kun om skiltemalere? Man kunne let få tanken, at vi er ved at løbe tør for de spændende erhverv at lave dokumentarer om.

Det bliver dog hurtigt klart i Sign Painters, at i USA er alting bigger and better. Det at male skilte er et led i en gammel (meget patriotisk ladet) tradition, der er ved at forfalde i takt med moderniseringen. For små hundrede år siden, var skiltemaling meget udbredt blandt butiksejere, så skiltemalerne havde rigeligt at arbejde med. Som dokumentaren viser, er der stadig en del skiltemalere i dagens USA, men det er så absolut ikke ligesom i de gode gamle dage…

Fortryllende farver
Sign Painters fortælles mere eller mindre kronologisk, hvor de pensionerede skiltemalere fortæller om, hvordan det var engang helt frem til den nye generation af skiltemalere, der må forny deres fag for at overleve i det økonomisk hårdt ramte USA.

Filmen bæres af interviews, men heldigvis er der også en del klip med det håndværk, hvilket helt klart er filmens force. Man kan ikke undgå at blive fascineret af skiltemalernes værker og fremgangsmåder, så det er her tilskueren vil føle sig fortryllet af akrylmaling og guldpapir.

Faythe Levine og Sam Macons Sign Painters skiller sig ikke ud fra andre dokumentarfilm, men har til gengæld fuldstændig styr deres format. Filmen er i den grad en original dokumentarfilm i den forstand, at den imødekommer tilskuerens forventninger til fulde. De forskellige interviews er klippet elegant, og der krydsklippes så alle kan følge med. Det er så også her, det begynder at blive kedeligt. Der er nogle rigtig interessante historier iblandt, men der er i høj grad også nogle, der kunne undværes i konteksten. Filmen bliver simpelthen for lang, og ville have klaret det bedre med en rundbarbering.

Originalitet og humor
Der sker dog det (u)heldige, at nogle af de interviewede ender med at blive ufrivilligt sjove, hvilket selvfølgelig ikke er helt optimalt. Men til gengæld virkelig sjovt. For udover at man ser en masse spændende farver og pensler, får man også lov til at møde de skøre eksistenser, vi alle ved bor i USA. En mand der i særdeleshed vil skille sig ud, er en lettere overvægtig herre, med fuldskæg og tatoveringer på hænderne. En hård bisse, tænker man. En hård bisse med en lyshåret chihuahua strittende ud af biker-vesten...

Så har man små 90 minutter ved hånden, så se dog Sign Painters. Der skal lyde en særdeles varm anbefaling herfra, for er man interesseret i utraditionel kunst og nutidens USA, så tegner (og maler) den et rigtigt fint billede.

Titel: Sign Painters
Original Titel: Sign Painters
Premieredato: 6. februar 2014
Instruktør: Faythe Levine, Sam Macon
Skuespillere:
Spilletid: 90 min.
Selskab: Radar Studioes 2013
Genre: Dokumentar
Link: http://signpaintermovie.blogspot.dk/
http-//www.creativereview.co.uk/cr-blog/2013/december/sign-painter-movie-london
http-//www.creativereview.co.uk/cr-blog/2013/december/sign-painter-movie-london
http://www.itsnicethat.com/articles/sign-painters-film
http://www.itsnicethat.com/articles/sign-painters-film
http://animalnewyork.com/2013/watch-this-short-documentary-on-sign-painters/
http://animalnewyork.com/2013/watch-this-short-documentary-on-sign-painters/


banner
Overskrift Højre Block
Knives Out – Var...
Den Gyldne Handske
Jumanji: The Nex...
En Hvid, Hvid Dag
Scooby-doo! Tilb...
Western Stars
F for Får filmen...
Made in Bangladesh
Gud være lovet
Marriage StoryKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...