Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Oscar-Arrangemen...
Oscar 2020
Robert-Prisen 2020
Oscars® Nomineri...
Bodilprisen 2020...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Gentlemen
The Gentlemen billede

Joker
Ad Astra
Mugge & Vejfesten
Downton Abbey
Bombshell - Opgø...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Ska’ vi lege skjul ?

21. maj 2006 af Henrik Andersen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Ska’ vi lege skjul ? billede

Ska’ vi lege skjul ? er et fint lille lystspil, med fine sommerfornemmelser, der kilder i maven. Dansk sommererotik fra dengang hvor dansk film ikke var så snerpet.

Erotiske forviklinger på et sommerpensionat. Tre unge mænd (Paul Hüttel, Willy Rathnov og Claus Nissen) er alle optaget af pigen Klara (Sisse Reingaard), men så dukker endnu en pige, Jenny (Lykke Nielsen), op. Fem tilfældige unge holder ferie hver for sig på et sommerpensionat i Norge. Men feriestemningen, pensionatet og den indbydende natur får stille og roligt nye ”sommeridentiteter” til at træde frem i de fem.
Efterhånden kommer de hinanden nærmere, og deres skærpede sommersanser skaber både naive forviklinger og mavesummende fornemmelser. At lege skjul er ikke noget, man gør i fællesskab, men parvis for at få lidt fred for de andre.
Dette føre til et utal af forviklinger der snart bliver meget indviklede for alle de involverede.

Tom Hedegaard kalder selv sin debutfilm for ”et hurra for livet”. Og det er svært at blive andet end i sommerhumør af dette humoristiske, poetiske og erotiske lystspil fra skærgårdens sommeridyl.

Instruktøren Tom Hedegaard skrev manuskriptet til ”Ska' Vi Lege Skjul?” sammen med Palle Kjærulff-Schmidt på baggrund af Johan Borgens norske roman, ”Jenny og Påfuglen”. Det er svært ikke at blive i godt humør af denne film. Den emmer af erotik, forelskelse og varme somme dage, hvor alt kan ske.

Tom Hedegaard instruere filmen med en stor portion charme, og man sidder med fornemmelsen af, at skuespillerne langt hen af vejen, har fået lov til at improvisere i skuespillet. Dette giver den rigtige stemning af løssluppen frihed, og de kåde fyrer og deres intentioner træder kraftigere frem.

Skuespillet er som det skal være i denne type film. Men alligevel må jeg fremhæve Claus Nissen, der spiller en af de 3 mænd der er på ferieophold på pensionatet. Claus Nissen er en stor dansk birolleskuespiller, der altid brænder igennem på lærredet. Han var fremtræden i en del produktioner op igennem 70’erne, og er på det seneste dukket op i flere af makkerparret Wikke og Rasmussens filmproduktioner.

Ska’ vi lege skjul ? er let underholdning fra dengang Dansk film ikke var så snerpede, og turde lave film der ikke havde den helt store historie, men alligevel havde noget at byde på. Det er bestemt ikke stor dansk filmkunst vi er vidne til her, men alligevel en fin lille reminder om en genre i Dansk film historie der helt sikkert fortjener sit publikum.
Så hvis du lige sidder og længes efter tant og fjas og ophedede kinder i sommervarmen så ta’ du blot ud og leg skjul med Claus Nissen og Lykke Nielsen, det er bestem ikke kedeligt.

Der er ikke noget ekstramateriale vedrørende filmen på denne DVD, der er udsendt i anledning af Nordisk Films 100 års fødselsdag. Der er dog inkluderet 5 trailers til nogle andre film produceret af Nordisk Film.

Filmen er venligst udlånt af Nordisk Film.

Titel: Ska’ vi lege skjul ?
Original Titel: Ska’ vi lege skjul ?
Premieredato: 9. maj 2006
Instruktør: Tom Hedegaard
Skuespillere: Sisse Reingaard, Lykke Nielsen, Paul Hüttel, Willy Rathnov, Claus Nissen, Arne Bang-Hansen.
Spilletid: 70 min.
Selskab: Nordisk Film. 1970
Genre: Familie

banner
Overskrift Højre Block
The Call of the ...
En Helt Almindel...
Three Identical ...
Running With The...
Frækkere End Pol...
Gemini Man
High Life
The Dead Don't Die
Sonic the Hedgehog
A hidden lifeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...