Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Slipstream

19. september 2005 af Aino Bredtved

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Slipstream  billede

Han har 10 minutter til at ændre fortiden ellers er hans fremtid historie.
Fuld knald på gennem tid og rum – en 'Tilbage til fremtiden' møder 'The Matrix'-agtig actionfilm.

Stuart Conway (Sean Astin) en ung nørd og videnskabsmand, har opfundet en tidsmaskine, der gør at man kan rejse ti minutter tilbage i tiden og derved ændre visse begivenheder. Stuart bruger maskinen til at narre penge fra den lokale bank.

De to FBI-agenter Sarah (Ivana Milicevic) og Jake (Kevin Otto), der i øvrigt også danner par udenfor arbejde er på sporet af Stuart og skal til at snuppe ham på fersk gerning, da banken bliver udsat for et særdeles groft røveri – Stuart bliver skudt, men får fat på maskinen og ændrer slagets gang dog kun for at det gentager sig. FBI-agenten Jake bliver herefter skudt. Sarah kan forhindre ulykken, hvis hun altså kan få fat på tidsmaskinen, som bankrøverne har taget med sig.

Sarah er på sporet af røverne og med sig har hun Stuart, der også meget gerne vil have fingre i tidsmaskinen igen. Skurkene er imidlertid ikke nogen venlige fyre, så de må mangt og meget igennem for at få fingre i den famøse tidsmaskine. Mere kan jeg nok ikke skrive for ikke at afsløre for meget af handlingen.

Denne film må primært være for fans af science-fiction selvom den ’udgiver sig’ for at være en actionthriller, plottet er ikke himmelråbende fantastisk og man (undertegnede) blev lidt træt af den konstante brug af sloooowmotion-effekter – bevares, visse scener leder lidt tankerne (i hvert fald mine) hen på bestemte scener fra The Matrix, men kan ikke helt sidestilles med dem.

For mig at se, vil denne film en hel masse og skuespillerne spiller glimrende det er bare ligesom om plottet ikke holder helt. Den har dog nogle ret morsomme sekvenser, noget jeg godt kan lide i en actionfilm – ikke helt i Die Hard-klassen men alligevel.
Man må dog konstatere, at det er en ganske pæn spillefilmsdebut for den verdenskendte reklamefilminstruktør, David van Eyssen og der er en hel del action i, måske bare ikke efter undertegnedes smag, men det er jo også altid en subjektiv vurdering – smag og behag…

Sean Astin, nok mest kendt som Sam fra Ringenes Herre-trilogien er en ’cute’ og ganske charmerende fyr, der holder fint i rollen som videnskabs-nørden Stuart Conway. For hans kvindelige fans er der også guf for øjnene i form af Sean i pilotuniform og Sean i ultra-stramme jeans – og på en måde minder han mig en anelse om Michael J. Fox i Tilbage til fremtiden-filmene – den lidt drengede charme holder vist hver gang ;-) Han er en glimrende skuespiller!

Ivana Milicevic, som bl.a. har spillet sammen med Ben Affleck og Uma Thurman i filmen Paycheck for ikke at nævne Jerry Maguire med Tom Cruise og Renée Zellweger spiller ret godt som den seje FBI-agent Sarah, der vil gøre alt for at redde sin elskede Jake fra døden – hende tror jeg bestemt vi kommer til at se mere til i fremtiden.

Kevin Otto ser man jo ikke helt så meget til, eftersom han jo bliver skudt i starten, men han er en ret pæn fyr, som indtil nu primært har spillet med i et par tv-film, mini-serier og været gæst i diverse serier, men måske kan dette blive startskuddet (om man så må sige) til en lidt større karriere, men det må tiden jo vise.

Bedst i filmen synes jeg er Vinnie Jones, der spiller bankrøvernes leder Winston Briggs – en vaskeægte, rå skurk der bestemt ikke ser særlig rar ud – han spiller rigtig godt. Selvom han jo spiller en rigtig væmmelig fætter i filmen har han nogle ret morsomme replikker, noget man måske ikke umiddelbart forbinder med filmens skurk. Han er nok mest kendt fra filmene Snatch, Gone in Sixty Seconds og Lock, Stock and Two Smoking Barrels så et helt ubeskrevet blad er han ikke.
Han har også den lidt mere elegante engelske fremtræden, som jeg jo er lidt pjattet med, der er altså noget over englændere, som amerikanere ikke har – en vis stil og klasse, som ikke kan defineres med ord – ham glæder jeg mig til at se meget mere til, og det kan snart ske eftersom han pt. har gang i hele seks film, heriblandt X-Men 3.

Tamsin MacCarthy, der spiller Winston Briggs’ kæreste og medskyldige Bonnie, synes jeg også fortjener en lille ros for sit skuespil, hun er på en eller anden måde ret skøn og spiller helt fint, jeg kan ikke helt forstå, at man ikke har set hende i noget før – så vidt jeg kan opspore, har hun kun spillet med i nogle tv-serier. Derudover er hun instruktør på et par mindre film – det er ikke meget, man kan finde om hende, men umiddelbart kunne hun godt være fra Sydafrika.

Filmen får 4 stjerner, jeg var tæt på at give den 3 stjerner men synes alligevel at den lige fortjente en smule ekstra, det er jo ikke filmens skyld, at undertegnede ikke er vild med det science-fiction-agtige aspekt og slowmotion-sekvenserne :-) til gengæld var jeg lidt glad for det komiske islæt, man får sig et par gode grin undervejs!

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Slipstream
Original Titel: Slipstream
Premieredato: 15. august 2005
Instruktør: David van Eyssen
Skuespillere: Sean Astin, Ivana Milicevic, Vinnie Jones m.fl
Spilletid: 83 min.
Selskab: Nordisk Film, 2005
Genre: Sci-Fi
banner
Overskrift Højre Block
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...
Anatolian Leopard
Udvandrerne
Farvel hr. Haffmann
BeskytterenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...