Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Smala Sussie (DVD)

23. december 2004 af Jesper Hintze Vildbrad

1 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Smala Sussie (DVD) billede

en lille flække i det svenske Värmland, forsvinder pigen sussie, og hendes bror jagter hendes spor, der afslører et rent polleland af afstumpethed, i denne cut-up komedie.

Alt er såre godt i den lille by, bortset fra at kedsomheden har taget alle gadespejlene med støv. Erik (Jonas Rimeika) og hans søster Sussie (Tuva Novotny) lever et tæt liv sammen, med en alkoholisk mor, der bestandigt optræder i pinlige roller rundt omkring i byen. Erik rejser til Stockholm, kan ikke holde byen ud længere. Sussie for en nedtur ved brorens forsvinden, og kommer i lag med pölse (Björn Starrin) der er lidt af en filmfreak, dopehead, og sussie rejser med rygeheroinen, væk fra det hele. Samtidig filmer Pölse alt, også når han tar politibetjentens (byens eneste) kone bagfra.
Da Erik vender tilbage fra Stockholm er Sussie forsvundet. Et forgæves forsøg hos politiet, alias Davidsson (Kjell Bergqvist) synes der ikke at være grobund for et initiativ fra denne kant, da bunken af sager allerede er ved at tippe over! Eriks søgen efter søsteren bringer ham til pölse, der lever sit jackass show ude I skoven, der synes at slå følge, videre til Gerd (Lena Dahlman) der driver byens videokiosk og narkoforsyninger. I bedste trainspotting stil følges det hele slag for slag med fantastisk tempo og hurtig frisk musik. Lykkedes det for Erik, i dette vanvidsscenarie af mærkværdige livsstilførelser.

Fiulmen er ganske glimrende skruet sammen, med musik, fart over billederne og godt klippet til, men replikkerne og historien er så ganske enfoldig, og uden synderlig charme, kun 2-3 opmuntrende scener, ellers en tovtrækker hvor man venter på rulleteksternes fald. Skuespillet er også generelt ganske godt, men med denne teknik og med en slapstick komedie af denne type er det svært at træde i voldsomt karakter og kunne redde filmen.
Ekstra materiale til dvd´en er kommentarer fra instruktør og skuespillere. Desuden “sjove” fraklip, et galleri, diverse fotos fra sættet. Desuden en gennemgang af storyboardet til filmens tilblivelse. Der er biografier fra de medvirkende, og ikke mindst undertekster også på dansk. Go “fornøjelse”!

Filmen er venligst stillet til rådighed af
Sandrew Metronome.

Titel: Smala Sussie
Original Titel: Smala Sussie
Premieredato: 14. december 2004
Instruktør: Ulf Malmros
Skuespillere: Jonas Rimeika, Tuva Novotny, Björn Starrin, Kjell Bergqvist, Lena Dahlman, Michael Nyqvist
Spilletid: 97 min.
Selskab: SandrewMetronome/2003
Genre: Humor
Link: http://www.smalasussie.se/


banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...