Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Hammarskjöld
Hammarskjöld billede

For Evigt
Civil War


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Smukke-Arne og Rosa

4. juli 2005 af Morten Eriksen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Smukke-Arne og Rosa billede

Efterfølger til den prisvindende ”5 Mand og Rosa” fra 1964 med Morten Grunvald og Judy Gringer i de fremtrædende roller.

En gangster hvis held er ved at rende ud, når lige akkurat at sikre en kuffert indeholdende 2 millioner dollars. Han placerer den i en bankboks i Københavns Aktiebank på strøget, men på vej væk fra banken bliver han likvideret..

Smukke-Arne (Morten Grunvald) er et velkendt ansigt i retten hos dommer Vinter (Emil Hass Christensen). Så da efterretningstjenesten skal bruge en mand til at bryde ind i den omhandlende bank og stjæle kufferten, er Smukke-Arne derfor det naturlige valg.

Arne er dog i mellemtiden forsvundet og kun hans yndige dame Rosa er til at opdrive. Dommer Vinter henter derfor Rosa og sætter hende ind i situationen. De slår en handel af som Arne ikke kan sige nej til.

Smukke-Arne og Rosa finder på den geniale idé, at de vil komme tæt på pengene ved at tage falsk identitet som henholdsvis filmproducer og assistent. Arne får nogle gamle venner i judoskolen til at hjælpe sig med det grove, og så kontakter han et rigtigt filmhold der med Poul Bundgård i spidsen som instruktør skal hjælpe med ”optagelserne” til hans lystspilsfarce der sjovt nok skal hedde ”Slå Først Frederiksen”. Personalet i Banken er mere end villige til at være statister i en spændingsfilm.

Den afdøde gangsters medsammensvorne er også på jagt efter kufferten. Arne og Rosa må derfor alliere sig med gangsterne, der er selvskrevne i skurkeroller i den film som skal optages on location i banken...

Sven Methling’s karriere har omfattet succeser som Soldaterkammerater, Bertram filmene og Krummerne. ”5 Mand og Rosa” anses for at være een af hans bedste lystspil. 2’eren – som der er tale om her – er en jævn film uden de store komiske opsving, dog er Poul Bundgårds excentriske og temperamentsfulde figur fremragende. Han giver alt hvad han har, men han får ikke meget tid i centrum. Hans rolle er lille, men i de få scener han medvirker i, er han lige ved at stjæle billedet og opmærksomheden fuldstændigt. Morten Grunvalds Arne er en friskfyr-agtig plattenslager der har et snakketøj som Kim Larsens. Desværre giver Methling ikke Arne-karakteren nok substans i filmen! Rollen virker ikke helt gennemarbejdet. Jeg savner noget mere spil mellem Smukke-Arne og Rosa. Vi ser deres planer udlevet, men ikke deres arbejde forinden. Lidt mere baggrundsstof kunne have hjulpet især optagelses-scenerne, der i filmen fremstår legende lette og derfor en anelse tamme.

Selvom filmen ikke ligger blandt de bedste gamle danske lystspil, så er det stadig en hyggelig film der kan pynte i samlingen som en ikke-Dirch film fra Saga.

Der er mange kendte ansigter på rollelisten, bl.a. ses Arthur Jensen som leder af judoskolen. Han har her fået en rolle uden replikker! Jørgen Kiil ses i een af sine mange skurkeroller side om side med Willy Rathnow der sjældent har set så grum ud.

Ole Høyer står for filmens fremragende lydspor. Musikken sætter den helt rigtige stemning i filmen. Kigger man efter i credits kan man se at Refn familien allerede dengang var pænt repræsenteret med Nicolas Winding Refn’s far Anders Refn der dengang arbejdede som instruktørassistent samt hans bror Peter Refn.

De to film om Smukke-Arne kan ses i samme åndedrag som Frede-filmene der var med til at danne grundlaget for Morten Grunvalds Benny i Olsen Banden filmene.

DVD specifikationer:

Menuerne er opbygget på samme vis som de øvrige gamle danske film fra Saga. Der er klip fra filmen i hovedmenuen. Lyden er i Dolby Digital 1.0 dual channel mono. Filmen er i farver, hvor forgængeren var i sort/hvid. Billedet præsenteres i 16:9 1,85:1 i flotte farver uden støv og ridser. Der kan vælges danske tekster.

Ekstramateriale:

Trailer
Biografier
Historien om Saga Studiet

Der er vedlagt en lang trailer der varer over 3 minutter. Den er præsenteret i det jeg vil kalde for en sjælden set kvalitet når vi taler gamle danske film. Traileren er i ægte 16:9 1,85:1. Skarp og uden ridser! Det er sådan det skal være! Der er biografier for Morten Grunvald, Judy Gringer, Emil Hass Christensen og Poul Bundgaard. Historien om Saga Studiet er 3 siders tekst om Saga-studiernes storhedstid, og det er den smøre vi kender fra alle de øvrige Saga udgivelser.

Filmen er udkommet sammen med dens forgænger ”5 Mand Og Rosa”.

Filmen er venligst stillet til rådighed af
Sandrew
Metronome

Titel: Smukke-Arne og Rosa
Original Titel: Smukke-Arne og Rosa
Premieredato: 5. juli 2005
Instruktør: Sven Methling
Skuespillere: Morten Grunwald, Judy Gringer, Emil Hass Christensen, Carl Ottosen, Poul Bundgård, Willy Rathnov, Jørgen Kiil
Spilletid: 90 min.
Selskab: Saga Studio 1967, SandrewMetronome 2005
Genre: Humor
"Smukke" i retten.
"Smukke" i retten.
Smukke-Arne får hjælp af "Smutti".
Smukke-Arne får hjælp af "Smutti".
Poul Bundgård som farverig instruktør.
Poul Bundgård som farverig instruktør.


banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...