Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Støt Cinemaonline
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Call Of The ...
The Call Of The Wild billede

The Invisible Man
Fremad


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Sommeren med Sangaile

14. februar 2016 af Jesper Skovlund

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Sommeren med Sangaile billede

Hvornår har du sidst set en litauisk film? Nå, ikke. Du kan roligt starte her.

Man skal være mere end almindelig cinéast for at vide noget om litauisk filmproduktion om end det næppe er en hemmelighed for nogen, at den først blev selvstændig med landets selvstændighed så sent som i 1991. Men er man kunstinteresseret kender man måske Jonas Mekas (1922) der flygtede fra Litauen og krigen i 1944. Han endte i USA i 50-erne, hvor han bl.a. blev et hovednavn i amerikansk avantgardefilm (”the godfather of American avant-garde cinema”) – i dag fejres han i Litauen som en af landets store kulturpersonligheder og er på den måde med til at definere Litauens moderne identitet.

At man på trods af Litauens mange års undertrykkelse kan gøre sig gældende på den internationale filmscene er Atlante Kavaites ”Sommeren med Sangaile” et godt eksempel på. Da filmen vandt på flere internationale filmfestivaler distribueredes den i Danmark. Og nu udgives den også på DVD. Fordomsfuldt vil man lede efter nationale kendetegn. Det kan man godt glemme alt om. I stedet får vi en billedskøn og velspillet coming of agefortælling om den 17-årige Sagailles forvandling over en sommer fra højdeforskrækket cutter til kommende kunst-pilot udi livet.

Sangaille (Julija Steponaityte) er i sommerhus med sine forældre, der stort set lader hende passe sig selv. Hver dag cykler hun ud på den lokale flyveplads hvor propel-kunst-flyvere boltrer sig i luften. Man forstår, at Sangaille gerne vil derop men lider af højdeskræk. Det får veninden Auste (Aiste Dirziute) så eftertrykkeligt gjort noget ved, da hun inddrager Sangaile i egnens ungdomsliv og ikke mindst da de to forelsker sig i hinanden.

Det er muligt, at filmen er lige så forelsket i egne billeder som Sangaile bliver det i den livfulde Auste, men det skal ikke tage fokus fra, at billederne tegner et overbevisende teenage-portræt. Billedsiden vil måske gerne fremstå som eksperimenterende i sine nogle gange næsten psykedeliske montager, her erobres dog ikke nyt land til gengæld bliver billederne både sarte og stærke vidnesbyrd om de stemninger, erfaringer og drifter Sangaille konfronteres med. Så må man leve med den til tider noget bastante metaforik og symbolik. Og så meget mere glæde sig over, at filmen er en hyldest til forelskelsens og kærlighedens befriende kræfter – ikke at den udspiller sig mellem to unge kvinder.

DVD-ens ekstramateriale består af trailer, trailershow og slideshow.
Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Another World Entertainment.

Titel: Sommeren med Sangaile
Original Titel: Sangailes vasara
Premieredato: 14. januar 2016
Instruktør: Alante Kavaite
Skuespillere: Julija Steponaityte, Aiste Dirziute, Nele Savicenko, Laurynas Jurgelis, Jurate Sodyte, Martynas Budraitis, Inga Salkauskaite
Spilletid: 86 min.
Selskab: Fralita Films, Les Films d'Antoine, Viking Film, 2015
Genre: Drama
Link: https://www.facebook.com/SANGAILE/banner
Overskrift Højre Block
Spioner på Missi...
Unhinged
Familiefesten
Peninsula
Mælkekrigen
Dolittle
Wild Rose
Den Gode Hustru
I still Believe
BaitKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...