Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Space Dogs

1. juli 2021 af Maria Bjerregaard

2 stjerner Skriv en kommentar

Space Dogs billede

Russiske gadehunde, bortforklaringer og eksistentielle spørgsmål er en meget kedsommelig affære.

Der er nok ingen tvivl om, at det videnskabsmændene og forskerne gjorde tilbage i 1960’erne, nok i dag ville blive opfattet som dyremishandling og unødvendige forsøg på uskyldige dyr, som ikke selv havde valget. Den russiske gadehund, Laika var den første hund i rummet. Hunden vendte aldrig tilbage, men nogle tror på, at hundens spøgelse vendte tilbage til jorden og fortsat befinder sig i de russiske gader.

Dette er fablen bag denne nye dokumentar, som langt henne af vejen følger to gadehunde i det nuværende Rusland. Som sådan er der ingen korrekt kobling til disse gadehunde og så de hunde, der måtte ofre deres liv i videnskaben. Filmen illustrerer det barske og hårde hundeliv i gaden, hvor kampen om mad er stor og menneskene ikke har barmhjertighed for disse stakkels hunde. Muligvis sammen mentalitet som var gældende tilbage i 60’erne.

Dokumentaren indeholder arkivklip fra de afsendte forsøg, og viser faktisk også, at nogle af hundene vendte tilbage til jorden. Dog meget skræmte og sultne. Hvor koblingen mellem nulevende gadehunde og Laika er, er ret svært at få øje på. Om det skal anses som en slags genfortælling eller blot er tilfældighedernes spil, hvor enhver gadehund kan blive taget og anvendt til forsøg.

Igennem dokumentaren bliver der stillet de helt store spørgsmål til både mennesker og natur. Måske bliver dyrene sendt ud i verden for at blive et med rummet og skabe en ny art. Ellers måske er dette blot filmskabernes bud på at forklare tiltagende. Det hele bliver i hvert fald alt for kedeligt og intetsigende i en alt for langtrukken film.

”Space Dogs” vækker muligvis nogens nysgerrighed, men andre vil nok falde i søvn undervejs. Selvom det er søde hunde at følge, så bliver det alt for langt og alt for intetsigende i forhold til dokumentarens budskaber.

Titel: Space Dogs
Original Titel: Space Dogs
Premieredato: 1. juli 2021
Instruktør: Elsa Kremer, Levin Peter
Skuespillere:
Spilletid: 91 min.
Selskab: Raumzeitfilm, Cinemateket, 2019
Genre: Dokumentar




banner
Overskrift Højre Block
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...