Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Spider (DVD)

11. september 2003 af Jeppe Krogh

6 stjerner Skriv en kommentar

Spider (DVD) billede

Han så sin far myrde sin mor, begrave hende og erstatte hende den lokale prostituerede, Yvonne. Han blev lukket inde på en anstalt pga. hvad han så. Nu ude, ser han, at hans værtinde er Yvonne.

Filmen starter med Spider (Ralph Fiennes), der som den allersidste står af toget i London. Vi ser, han tydeligvis ikke er helt rigtig oppe i hovedet, da han, småsnakkende med sig selv, fra sine bukser tager en sok frem, der indeholder hans kæreste ejendele. Han er lige blevet sluset ud i samfundet fra sindssygehospitalet og skal bo på et pensionat, der huser andre personer i samme situation. Alt går godt i starten, men kort efter begynder de onde tanker at rumstere. Han boede som barn i samme område og da han besøger sit gamle hus, vælter det frem med barndomstraumer. Samtidig opdager han til sin store rædsel, at pensionat-bestyrinden, Yvonne, er den samme kvinde, som dræbte hans mor og tog hendes plads, og som han har dræbt én gang!

Spider er instrueret af den geniale canadier David Cronenberg, der med denne film viser hvor alsidig, han vitterlig er. Han er bedst kendt for skæve og syrede film, som Scanners (1981), Videodrome (1983), Naked Lunch (1991) og eXistenZ (1999). Disse er film om hoveder, der springer i luften, snuff-film, mærkelige stoffer og virkelige/ikke-virkelige computerspil. Med Spider viser han, at han også kan lave små, stille og realistiske film. Hvis man ikke kender Cronenbergs tidligere værker, så kan man trygt gå i gang, da hans film altid er utrolig interessante. Det kan ikke anbefales nok, at se nogle at se, f.eks. nogle af de nævnte film.

Det er en ond og mørk film, der fortælles i et langsomt tempo, så den kræver en del af sit publikum. Vi har én hovedperson, og han siger ikke ret meget, og vi følger hans møde med sit barndomshjem og de forfærdelige tanker, der følger med. Spider er tydeligvis ikke rigtig oppe i hovedet, men det bliver præsenteret meget realistisk og ganske subtilt. Han ligner dermed ikke de sindssyge, man normalt ser i de store Hollywood-film. Det er dejligt at se!

Kernen af og grunden til hans sindssyge er hans traumatiske barndom og disse bliver vist i scener med Spider som barn. Vi ser et forstyrret barn, der er blevet behandlet meget hårdt og endda også slået med et bælte. Som filmen skrider frem, bliver det sværere og sværere, at godtage Spieder som et troværdigt vidne. Som barn havde han ingen venner og livlig fantasi, og vi kan derfor ikke være sikre på hvad, der virkelig skete i hans barndom.

Alle skuespillere i filmen yder et fortræffeligt arbejde, især Ralph Fiennes, Gabriel Byrne og Miranda Richardson. Vi bliver hevet ind i en ond historie om psykologisk terror og vi kan ikke komme ud igen. Det er en flot, flot historie, der ikke er for sarte sjæle, men er yderst interessant og meget troværdig. Et mesterværk, der fortjent får 6 stjerner ud af 6.

Af ekstramateriale til filmen, er der en bagom filmen-featurette, hvor instruktøren og hovedpersonerne diskuterer karaktererne og filmens historie. Dette er en god måde, at lære lidt mere om Spider og filmen. Ydermere er der trailers – både til Spider og til andre nye film. Intet af dette ekstramateriale er tekstet. Ekstramaterialet får 4 stjerner ud af 6.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Scanbox.

Titel: Spider
Original Titel: Spider
Premieredato: 25. august 2003
Instruktør: David Cronenberg
Skuespillere: Ralph Fiennes, Miranda Richardson, Gabriel Byrne
Spilletid: 95 min.
Selskab: Artists Independent Network, CBL, Capitol Films, Catherine Bailey Ltd., Davis-Films , Grosvenor Park Productions , Metropolitan Films
Genre: Thriller
Link: http://www.spiderthemovie.com/

banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...