Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Starsky & Hutch

30. april 2004 af Henrik Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar

Starsky & Hutch billede

Starsky og Hutch er strømere i storbyen Bay City. Koldt bly, varme øretæver og skoldhed disco-dans er blot nogle af ingredienserne i deres hverdag. En dag kommer de på sporet af en kæmpe narkosag.

Fra hver sin side af politikorpset i Bay City nærmer Starsky ( Ben Stiller. ) og Hutch
( Owen Wilson ), sig en kæmpe skideballe og som straf tvinger deres overordnede Kaptajn Doby ( Fred Williamson. ) dem til at blive makkere.
Deres partnerskab forløber ikke helt som det skal i starten. De bruger begge meget forskellige efterforskningsmetoder, der ikke rigtig huer den anden. Men snart blive de sat på deres første sag. En død mand driver i land i havnen og dette viser sig skal blive indledningen til en kæmpe sag om narko og bedrageri.
De får fingre i et pulver der analyseres som et sødestof, men da Starsky putter det i kaffen og dernæst går agurk i en disco-feber-dans på en natklub, finder de ud af at noget er helt galt. Pulveret er ikke et sødestof, men en ny form for kokain der ikke kan spores på de traditionelle måder.
Men hjælp fra den lokale alfons Huggy Bear ( Snoop Dogg ) kommer Starsky og Hutch på sporet af Reese Feldman ( Vince Vaughn. ), der med sikkerhed har noget med narkohandlen at gøre, men der mangler dog de fældende beviser. Og efter et mislykket besøg i hans hjem, hvor Starsky kommer til at skyde Reese’s datters hest bliver sagen ikke nemmere at opklare. De bliver begge suspenderet på ubestemt tid og oven i det hele bliver de rygende uvenner.
Men nogen vil dem til livs og i en sådan situation er det vigtigt at stå sammen. Snart finder Starsky og Hutch sammen igen. Der er ingen tid at spilde. Sagen om kokainhandlen må opklares og Feldman må nedlægges. Ikke bare for at redde deres karriere, men også for at redde deres liv.

Fra september 1975 og fem år frem hærgende makkerparret Starsky og Hutch TV-kanalerne verden over. Starsky og Hutch adskilte sig fra tidligere politiserier ved, at de to helte ikke bare afslørede forbrydere, de så godt ud, mens de gjorde det. De havde det rigtige tøj, det rigtige hår og den helt rigtige bil. En rød og hvid stribet Ford Grand Torino. De to politimænd anvendte uortodokse metoder, brød reglerne og havde en uofficiel makker i den hippe og gadesmarte Huggy Bear, der balancerede på en knivsæg mellem det gode og det onde. Og så tog Starsky og Hutch ikke sig selv så højtideligt.

Da Ben Stiller blev involveret i det nye projekt, forslog han straks Todd Phillips som instruktør.
Todd’s indfaldsvinkel var at lave den nye film som den mislykkede pilotepisode til Starsky & Hutch, og han ville optage den, som man ville havde gjort det med en TV-film i 70’erne. Han ville gøre det straight og lade ironien i, at det er 30 år senere, være hvad den er. Filmen referere til en serie, som var et fænomen da den kørte og han ville ikke lave en spoof-film eller en parodi. Der skulle ikke peges fingre af den måde hvorpå man levede i 70’erne.

Designet blev i filmen holdt autentisk, også i de indendørs scener. Starskys lejlighed blev derfor holdt i brune og baige toner og naturligvis med plakater fra Clint Eastwoods Dirty Harry film.
Et særligt kendetegn for Tv-serien var Starskys røde og hvide Ford Grand Torino. Heldigvis for filmskaberne lod bilproducenten sig selv inspirere af TV-serien og udsendte i 1976 1000 røde og hvide Grand Torinoer. De måtte nu støves op og bruges i forskellige versioner til nærbilleder og stuntoptagelser anvendt i filmen.

Todd Phillips har før lavet andre film i komedie genren, men Starsky & Hutch er uden tvivl hans indtil videre bedste forsøg. Den er funky og stilet hele vejen igennem og både Ben Stiller og Owen Wilson, gør det godt som det umage makkerpar, der alligevel når det kommer til stykket, holder så meget af hinanden.
Flere steder er der små hints til andre film fra de glade 70’ere og bedst er det når EASY RIDER får en omgang A’la Stiller og Wilson. Det er også skægt at Fred Williamson der var en stor stjerne i 70’ernes Blaxploitation film, har fået rollen som den hårde Kaptajn Doby.
Også rapperen Snoop Dogg, gør det godt som alfonsen Huggy Bear. En rolle der ligger tæt op af den måde og stil han også har i sine musikvideoer. Man må sige at han er et oplagt valg til rollen.
Ben Stiller får endnu engang lov til at have en scene med dans. Denne gang er han på kokain samtidigt og det bliver det bestemt ikke mere kedeligt af.
Starsky & Hutch oser af charme, selvtillid og lækere permanentede krøller. Der er fart over feltet og den røde Ford Grand Torino. Det er cool, tjekket og faktisk rigtigt sjovt. Jeg glæder mig allerede til en fortsættelse. Men indtil da, så er der jo rig mulighed for at genopleve den gamle Tv-serie på video eller DVD. De originale skuespillere fra 70’er serien David Soul og Paul Michael Glaser har for øvrigt også et par biroller i Starsky & Hutch…..som hvad ? Gæt selv !

Titel: Starsky & Hutch
Original Titel: Starsky & Hutch
Premieredato: 30. april 2004
Instruktør: Tood Phillips
Skuespillere: Ben Stiller, Owen Wilson, Snoop Dogg, Fred Williamson, Vince Vaughn, Juliette Lewis, Jason Bateman, Amy Smart, Carmen Elactra, George Cheung, Chris Penn.
Spilletid: 94 min.
Selskab: Warner Bros, Dimension Films, Riche-Ludwig Productions. 2004.
Genre: Humor
Link: http://www.starskyandhutchmovie.com

banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...