Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Demon Slayer: To...
Demon Slayer: To The Hashira Training billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Stockholm Bloodbath

18. januar 2024 af Natasha Margrethe Jensen

4 stjerner Skriv en kommentar

Stockholm Bloodbath billede

”Det er en god dag til et blodbad.” Stockholm Bloodbath fortæller historien Christian Tyran aka Christian 2, og hans massehenrettelse af mere end 82 medlemmer af den svenske borgerstand. En film som ikke ligger skjul på sort humor og action.

Filmen foregår i 1520 hvor Det Stockholmske Blodbad fandt sted. Den danske konge Christian er en magtsyg mand, som ønsker at overtage den svenske trone fra Sten Sture. Kong Christians hær har på samme tid slået en masse folk ihjel heriblandt familien af søstrene Anne og Freja. De to søstre går på jagt efter Christian og hans hær for at få deres hævn. Med sig har de en liste over fire personer, som de særligt ønsker at slå ihjel. Og som man nok kan regne ud på filmens titel, så ender vi selvfølgelig også ud i at se den massehenrettelse, som Kong Christian beordrede i Stockholm under sig rejse til mere magt.

Filmen tager udgangspunkt i nogle begivenheder, som vi ved der førhen er sket. Det gør filmen til bare en anelse mere ubehagelig at se. Den store massehenrettelse var uden tvivl voldsom, og derfor ikke gør det nemmere at se den på en stor skærm. Til trods for de voldsomme scener, som filmen byder på mange steder, så er det nogle utrolig spændende og action fyldte timer, som man får i biografen. Knap 2,5 time med krig og historie.

Til trods for at filmen handler om historien mellem Danmark og Sverige i 1520-tallet, så er dialogen på engelsk igennem hele filmen. Og selve filmen er faktisk optaget i Budapest. Men selvom filmen ikke er optaget i Sverige eller Danmark, så virker omgivelserne ellers meget godt som den svenske og danske natur i filmen. Og den engelske dialog er egentlig okay og fungere fint i filmen.

Vi har også et sindssygt godt cast med os. Mikkel Boe Følsgaard spiller den underlige og voldsomme håndlanger, Didrick. Og som altid så gør Følsgaard det godt i rollen, som den lidt mærkelig og voldelige karakter. Han har formået at få en god start på hans karrierer med hans rolle i blandt andet Den Kongelige Affære (2012), hvor han også spiller en lidt speciel karakter. Jeg håber vi får lov til at se ham i flere slags roller som disse i fremtiden.

Derudover er Stockholm Bloodbath fyldt med andre skandinaviske og danske skuespillere. Har man set filmen Kingsman, så vil man kunne kende Sophie Cookson aka Roxy. Hun er en af de internationale skuespillere, som vi får lov at følge en stor del igennem filmen. Hun spiller rollen som Anne. Sammen med Alba August som spiller Freja skaber de to en masse rørende søskende scener, og formår virkelig at levere en fantastisk præsentation.

Udover det virkelig velfungerende cast, så starter 2024 godt med film som denne. Filmen er spændende fra start til slut, og om man er til historie eller ej, så er jeg rimelig sikker på, at denne vil film fange manges interesse.

Filmen slipper afsted med fire stjerner, og den er helt klart et kig værd, når den lander i biograferne.

Titel: Stockholm Bloodbath
Original Titel: Stockholm Bloodbath
Premieredato: 18. januar 2024
Instruktør: Mikael Håfström
Skuespillere: Claes Bang, Sophie Cookson, Mikkel Følsgaard, Jakob Oftebro, Alba August, Ulrich Thomsen, Emily Beecham, Adam Pålsson
Spilletid: 149 min.
Selskab: Viaplay Studios, Nordisk Film, 2023
Genre: Action , Krig


banner
Overskrift Højre Block
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...
Society Of The S...
Next goal winsKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...