Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Straffefanger (DVD)

5. december 2003 af Gert Sørensen

3 stjerner Skriv en kommentar

Straffefanger (DVD) billede

Van Dame er tilbage og for engang skyld er han ikke ufattelig dårlig.

Kyle (Jean Claude Van Dame) er amerikansk ingeniør. Han og familien er udstationeret i en afkrog af Rusland da en indbrudstyv voldtager og dræber hans kone. I retssalen afløses sorgen af desperat afmagt, da morderen går fri p.g.a. en fejl i politiets efterforskning. I ren frustration overfalder Kyle en vagt og tager hans pistol og putter 5 kugler i hovedet på indbrudstyven. Denne gang er der ikke problemer med efterforskningen og Kyle får livsvarigt fængsel i det berygtede Kravavi-fængsel, hvor alt affaldet fra hele Rusland samles og hvor man vender det blinde øje til mord og overgreb på fangerne. Her møder Kyle 4 andre amerikanske fanger, heriblandt den sindssyge kæmpe 451!.

Straffefanger må siges at være en oplevelse ud over det sædvanlige, Van Dame er med i en film der ikke er ufattelig dårlig, hvilket er en selv modsigelse i selv!. Straffefanger er ikke en decideret Van Dame film, hvor alle får et par flade og så er den klaret. Nej, her er der en handling der næsten holder vand, og Van Dame er ikke en uovervindelig supermand med karate egenskaber. Han er i stedet en vattet ingeniør (og jeg vil gerne pointere at mange ingeniører er vattede undertegnede inc.) og af nød bliver han tvunget til at træne og blive en hård nys, som vi kender ham. Der er for engang skyld også lagt arbejde i historien, der sagtsen kunne have været foregået i et korrupt russisk fængsel, og det er med til at gøre filmen interessant. Men Van Dame fil vokser som bekendt ikke ind i himlen, og også denne har nogle huller. Den store mentalt handikappede fange i læder maske der bliver gemt væk i et fangehul det meste af filmen, er total fejlplaceret i denne film. Ham kunne vi godt have klaret os uden. Kyle bliver også hjemsøgt af sin afdøde kone i sine drømme, og hun ender med at komme tilbage i fuld form, hvilket er med til at ødelægge den ellers ganske udmærket historie.

Man må aldrig tro Vand Dame kunne lave interlektuelle film men med Straffefanger har han faktisk vist at han kan lave film der ikke totalt hjernedød action, men også film med et budskab.

Straffefanger er instrueret af kineseren Ringo Lam, der også har lavet Van Dame filmene Replicant og Maximum Risk. Derudover har han lavet en masse kinesiske action film. I straffefanger viser han at han godt kan lave en ordentlig film, med en handling og nogenlunde skuespiller præsentationer. Van Dame er ikke den skarpeste ske i skuffen, og man ved ligesom hvad man får fra ham, men de andre skuespillere i filmen gør et ganske fint stykke arbejde. De fleste er øst europæere og derfor ukendte i Danmark, men det er dem der holder filmen oven vande og giver en følelse af at det er et rigtigt fængsel. Instruktøren lader ikke filmen kamme totalt over i fancy slåskampe og eksplosioner, men holder alle effekter på et realistisk niveau. Det er faktisk en god film, selv for folk der ikke er Van Dame fans.

DVDen indeholder desuden en bag om filmen featurette der desværre forsøger at få filmen til at fremstå som en dokumentarfilm frem for en action film. Dette virker ikke helt, skuespillerne giver dog deres bedste i dokumentaren, de virker meget rørte af filmen og da de er filmet i deres fængsels dragter tror man næsten at de er rigtige indsatte. Det har dog ikke så meget med filmen at gøre og det hele ender med Van Dame der på gebrokkent engelsk fortæller hvorfor lige netop denne film tiltalte ham. Det er alt samme set før, men da dette er en Van Dame film er det bedre end mange af de andre film der er udkommet med ham. Desuden indeholder DVDen biografier, trailere, og sneak previews.

Alt i alt får denne DVD 3 ud af 6 stjerner, men det er dog stadigvæk den bedste film Van Dame har lavet siden Universal Soldier, og den er et must for alle Van Dame fans.

Filmen er venligst stillet til rådighed af SF/Fox

Titel: Straffefanger
Original Titel: In Hell / The Savage
Premieredato: 8. december 2003
Instruktør: Ringo Lam
Skuespillere: Jean-Claude Van Damme, Michael Bailey Smith, Marnie Alton
Spilletid: 93 min.
Selskab: Scanbox, 2003
Genre: Action
Ingen Van Dame uden slåskamp.....
Ingen Van Dame uden slåskamp.....
Og lidt mere vold.....
Og lidt mere vold.....
og igen
og igen


banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...