Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bjørn Nørgaard –...
Nordisk Film Uds...
Slagtøjsspiller ...
Drama Af Nina Beier
Another Kind Of ...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Free Guy
Free Guy billede

Jungle Cruise
Buster Oregon Mo...
Marco Effekten


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Strange Bedfellows (Leje-DVD)

22. november 2005 af Søren Falgaard

4 stjerner Skriv en kommentar

Strange Bedfellows (Leje-DVD) billede

Umiddelbart ser ”Strange Bedfellows” ud til at være noget af en B-film, men filmen overrasker med at være både underholdende og lidt speciel

I instruktørstolen sidder Dean Murphy, som må siges at være et meget ubeskrevet blad i Danmark. Murphy har før filmen her lavet to komedier, som jeg i hvert fald ikke havde hørt om, før jeg satte mig foran skærmen for at se ”Strange BedFellows”. Filmen udgives direkte på dvd uden at have haft biografpremiere, og det forstår man egentlig godt, for det er tvivlsomt, hvor mange filmen kunne have lokket ind i det magiske røde rum. Murphy er fra Australien og tænker man Australien i filmisk sammenhæng, tænker man ”Crocodille Dundee” og Paul Hogan, der spillede junglemanden med den store kniv. I ”Strange Bedfellows” spiller Hogan i rollen som Vince Hopgood overfor Michael Caton, der spiller vennen Ralph.

De to bonderøve bor så langt ude på landet, at selv Snave på SydFyn fremstår som værende tættere på civilisationen. Naturligvis har et lille bysamfund en vis form for charme, en den har også sladder i stride strømme, og sjældent er der pas til at skille sig ud. Nærmere bestemt hedder byen Yackandandah, og så er det vist helt på plads, at vi er langt væk fra byens rum. Vince leder den lokale biograf, mens Ralph er mekaniker. Da Vince kommer i økonomisk uføre må han skride til ukonventionelle metoder, og da han læser, at homoseksuelle par nu kan få en masse skattefordele, er scenen for en komedie sat. Vince overtaler sin gamle og gode ven, Ralph til at skrive under på en parkontrakt, som Vince sender til staten. Staten proklamerer dog hurtigt, at de vil sende en ud for at interviewe dem for at få bevis for den homoseksuelle relation mellem de to.

Nu er problemet blot, at de to er mindst lige så homoforskrækkede som resten af byen – der naturligvis hurtigt får nys om de tos forhold, og så bliver en fjer som bekendt hurtigt til ti høns.

I kampen for at overbevise staten om deres homoseksuelle forhold og deres kamp for at bevare deres machoholding i landsbysamfundet kommer det til mange grinagtige situationer, der handler om vores konventioner og vaneforestillinger. Dårligere bliver filmen bestemt ikke af, at karakterskuespilleren Pete Postlethwaite med sin humorforladte attitude personifcerer systemets barske skatteforvalter.

De to ældre mænd spiller godt overfor hinanden og giver filmen den charme, der løfter den op og gør den til lidt af en overraskelse. For faktisk er der tale om en lun og ufarlig komedie, der både handler om landsbyer, bøsser og om et venskab.

DVD-udgivelsen indeholder et par trailers for andre aktuelle DVD’er samt Traileren for ”Strange Bedfellows”, så på det punkt er der ikke noget specielt at komme efter.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Strange Bedfellows
Original Titel: Strange Bedfellows
Premieredato: 17. oktober 2005
Instruktør: Dean Murphy
Skuespillere: Paul Hogan, Michael Caton, Roy Billing, Alan Cassell, Stewart Faichney, Paula Duncan, Monica Maghan, Shane Withington, Pete Postlethwaite
Spilletid: 96 min.
Selskab: Nordisk Film
Genre: Humor
Link: http://www.strangebedfellows.com.au


banner
Overskrift Højre Block
Jungle Cruise
Gagarine
The French Dispatch
Halloween Kills
The Last Duel
Venom: Let There...
Fremmede i Karl ...
Marco Effekten
Shiva Baby
Und Morgen Die G...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...