Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Oscar 2021
Dansk Spillefilm...
Robertprisen 2021
Omfattende Udvid...
Bag Skyerne – Nå...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Promosing Young ...
Promosing Young Woman billede

The High Note
Spiral: From The...
Minari
Sjæl
Chaos Walking
Retfærdighedens ...
Lille Sommerfugl
I Krig Med Morfar


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Terkel I Knibe.

2. april 2004 af Henrik Andersen

6 stjerner Skriv en kommentar

Terkel I Knibe. billede

Terkel har bøjle på tænderne, en irriterende lillesøster og er lidt af en bangebuks. Han går i 6. klasse og hans liv tager en dramatisk drejning da Fede Dorit springer ud af et vindue.

Terkel er en ganske almindelig dreng med bøjle på tænderne, der går i 6. klasse og har de problemer alle drenge har i den alder. Utålige forældre og en irriterende lillesøster. Terkel er lidt af en tøsedreng. Stik modsat hans noget barske kammerat Jason, der sådan altid går rundt med et jernrør, sådan bare for en sikkerhedsskyld.
Terkels psykopatiske onkel Stewart tæsker under Terkels forældres bryllup, klassens rødder Sten og Saki. Nu er Terkel for alvor i knibe og begynder for at komme ind i varmen igen at drille klassens grimme pige Fede Dorit. Men det skulle han aldrig have gjort, for Fede Dorit springer sønderknust ud af vinduet og splatter ud i skolegården. Terkel aner ikke sine levende råd og som om det hele ikke skulle værer nok, så begynder han også at få dødstrusler. Men hvem er det der står bag. Er det Sten og Saki, Jason eller Stewart….og hvem er den underlige dyreven, Gunnar som har overtaget klassens undervisning efter deres lærerinde faldt ned af nogle trapper og ud på vejen, for så at blive kørt ihjel af en bil.
TERKEL I KNIBE er en vanvittig komedie om hemmelig forelskelse, en psykopatisk morder, jernrør, tis, pindemadder og venskabets prøvelser.

Historien om TERKEL I KNIBE er skabt af stand-up komikeren Anders Matthesen, også kendt som ”Anden”.
TERKEL I KNIBE blev for nogle år siden sendt som radio føljeton på Dr’s Børneradio. Senere er historien blevet udgivet på CD, under titlen ARNE FORTÆLLER: TERKEL I KNIBE. Nu er den velkendte historie blevet overført til det hvide lærred i Danmarks første computeranimerede tegnefilm. Alle stemmerne er stadigvæk af Anders Matthesen og de tre instruktører hedder Stefan Fjeldmark, Kresten Vestbjerg Andersen og Thorbjørn Christoffersen.

Anders Matthesen også kaldet ” Anden ” må betegnes som en af landets absolutte trendsættere indenfor stand-up og underholdning generelt. Hans projekter har altid været banebrydende og han har derfor opnået kultstatus blandt det danske publikum.
Anders Matthesen lavede sidste år ( 2003 ) voksenjulekalenderen på DR2: JUL PÅ VESTERBRO, hvor han selv spillede alle rollerne. Det blev et kæmpe hit hos seerne og høstede gode anmeldelser hos kritikerne. CD’en der fulgte med har indtil videre solgt over 10.000 eksemplarer. Den lettere fordrukne Stewart Stardust fra JUL PÅ VESTERBRO er i øvrigt Terkels onkel og medvirker også i TERKEL I KNIBE.
Lige for tiden kan Anders Matthesen ses i et teater stykke på Øster Gasværk, hvor han spiller hovedrollen som Simon Spies.

Stefan Fjeldmark der står som en af Instruktørerne har en imponerende karriere bag sig. Han kan kalde sig både illustrator, Animator, Instruktør og forfatter. Han begyndte sin karriere i starten af 80’erne, som tegner på tegneserien SNEDRONNINGEN.
Siden har han tegnet i amerika for Don Bluth og siden oprettet det danske tegnefilmselskab A-Film. Der bl.a. står for JUNGLEDYRET HUGO og HJÆLP JEG ER EN FISK.
I 199 instruerede han kortfilmen NÅR LIVET GÅR SIN GANG, som blev Oscar nomineret som bedste animerede kortfilm.
For tiden er han medinstruktør på A-Films Asterix projekt ASTERIX OG VIKINGERNE, der er den dyreste tegnefilmproduktion i Europa nogensinde.

Med TERKEL I KNIBE markerer Thorbjørn Christoffersen sin debut som instruktør på en spillefilm. Men han har også fungeret som både setbuilder, animator, artdirector og storyborder på filmen.
Thorbjørn har været ansat hos A-Film siden 2001, hvor han startede som storyboardassistent på tv-serien om det berømte jungledyr Hugo.

Kresten Vestbjerg Andersen er autodidakt tegner og 3D-animator. I 2003 deltog han i Annecy Animation Festival, hvor han vandt 2. pladsen for kategorien 3d-animation.
På TERKEL I KNIBE har Kresten udover jobbet som instruktør også fungeret som Art Director, Tecnical director, 3D-animator og karakterbygger.

Som tidligere nævnt blev musikken fra radio føljetonen TERKEL I KNIBE udgivet på CD. Musikken og sangene fra CD’en er selvfølgelig også med i filmen, plus en ny sang, PARANOIA, der er skrevet specielt til filmen. Musikken er lavet i samarbejde med Bossy Bo.

TERKEL I KNIBE er den første computeranimerede spillefilm fra A-Film, og man må sige at det det er en meget flot debut. Animationen er flot, specielt lyssætningen i de forskellige scener er spændende og er med til at skabe mange forskellige stemninger filmen igennem. At man har valgt at lave figurerne som tykke med lange spagetti arme og ben er morsomt fundet på og fungere ganske godt, til det brogede persongalleri.
Med hensyn til persongalleriet er genkendelsens glæde stor. Når filmen starter kender vi allerede mange af personerne. Fortælleren og musikpædagogen Arne Nougatgren og den psykopatiske onkel Stewart Stardust, der ikke går af vejen for at gennemtæske Terkels klassekammerater er begge glædelige gensyn fra Anders Matthesens gemmer.
Historien er nogenlunde som vi kender den fra radio føljetonen af samme navn. Der er selvfølgelig hugget en hæl og klippet en tå, hist og her.
TERKEL I KNIBE er måske ikke for de helt små, men er man til Anders Matthesens vanvittige humor og absurde historier, så vil TERKEL I KNIBE gå rent ind. Her er saftige bandeord og lumre vendinger nok, til at sætte selv den værste havnearbejder til vægs.
Jeg spår allerede TERKEL I KNIBE, kultstatus når den bliver udgivet på VHS og DVD, og det har den så sandelig fortjent.

Titel: Terkel i Knibe.
Original Titel: Terkel I Knibe.
Premieredato: 2. april 2004
Instruktør: Thorbjørn Christoffersen, Kresten Vestbjerg Andersen, Stefan Fjeldmark.
Skuespillere: Anders Matthesen, Anders Matthesen, Anders Matthesen, Anders Matthesen, Andres Matthesen, Anders Matthesen, Anders Matthesen, Anders Matthesen, Anders Matthesen, Anders Matthesen, Anders Matthesen, An
Spilletid: 78 min.
Selskab: Nordisk Film, A-Film. 2003.
Genre: Tegne- og animationsfilm
Link: http://www.terkeliknibe.dk
banner
Overskrift Højre Block
Chaos Walking
Promising Young ...
Den Anden Side
Minari
Once Were Brothe...
Sound of Metal
Two Weeks to Liv...
Sjæl
The Secrets We K...
Things Heard & S...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...