Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Oscar 2021
Dansk Spillefilm...
Robertprisen 2021
Omfattende Udvid...
Bag Skyerne – Nå...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Spiral: From The...
Spiral: From The Legacy Of Saw billede

The High Note
Sjæl
I Krig Med Morfar


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Ternet Ninja

16. maj 2019 af Nikolaj Sonqvist

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Ternet Ninja billede

Stewart Stardust! Ninjadukke! Matthesen-film! Kan det blive bedre!

Anders 'Anden' Matthesens animationsfilm Ternet Ninja er allerede blevet en af de mest sælgende film i Danmark. Filmen indtager en 11.-plads på listen over de bedst sælgende danske film, en liste som indtages af Krummerne (1991). Filmatiseringen af Anders Matthesens populære børnebog Ternet Ninja ligger dog langt fra denne!

Aske går i 7. klasse og er forelsket i Jessica fra 8. Aske har et anstrengt forhold til sin stedbror Sune og sin stedfar Jørn, men en dag vender Askes onkel Stewart hjem fra Thailand med en ternet ninjadukke i fødselsdagsgave til ham. Det skal dog hurtigt vise sig, at dukken, som er blevet til på en børneslavefabrik i Thailand, er spillevende og den har skumle og blodige hævnplaner.

Ternet Ninja vinder Askes tillid og sammen giver de hånden på at hjælpe hinanden: Ternet Ninja skal hjælpe Aske med at få styr på alle sine problemer i skolen, og Aske skal hjælpe Ternet Ninja med sin mission uden helt at vide, at den indebærer at tage hævn på den onde fabriksdirektør Philip Eberfrø.

Komikeren Anders Matthesen står i spidsen for herlighederne ligesom han gjorde med Terkel i Knibe (2004). Ligesom dens forgænger er Ternet Ninja en film for både børn og voksne og med masser af action og humor, der ligger på randen af bæltestedet. Tidligere har Matthesen også skrevet og instrueret komedien Sorte kugler, men den grovkornede humor bliver bare bedst i selskab med den fordrukne sømand Stewart Stardust og måden naive forældre og misforståede børn bliver skildret i animationsuniverset.

Der er et eller andet over, når legetøj bliver levende. Vi har set det i gyserfilm som Barneleg-serien (1988-2017) eller Annabelle-serien (2014-2018), hvor dukker hjemsøger mennesker eller i komedier som Toy Story 1-4 (1995-2019). Men til sammenligning minder komedien Ted 1 + 2 (2012 og 2015) mest om Ternet Ninja, når en bamse benytter et vulgært og ligefremt sprogbrug. Det kan godt være at tøjdyret kan være en forlængelse af barnets sind, men Ternet Ninja sparker det røv.

Matthesen har endnu engang skabt en fantastisk animationskomedie, hvor tonen på fornemt vis balancerer mellem det renhjertede og det grovkornede. Historien har mere substans end Terkel i Knibe, men Matthesen er også blevet 15 år ældre og mere moden. Karaktererne er endnu engang geniale skæve og filmen appellerer til både børn og voksne, hvilket er en sjældenhed i denne genre.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Ternet Ninja
Original Titel: Ternet Ninja
Premieredato: 12. april 2019
Instruktør: Anders Matthesen
Skuespillere: Anders Matthesen, Alfred Bjerre Larsen, Emma Sehested Høegh
Spilletid: 81 min.
Selskab: A. Film, Pop Up Production, Sudoku ApS, Nordisk Film, 2018
Genre: Familie , Humor


banner
Overskrift Højre Block
Chaos Walking
Promising Young ...
Den Anden Side
Minari
Once Were Brothe...
Sound of Metal
Two Weeks to Liv...
Sjæl
The Secrets We K...
Things Heard & S...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...