Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Til Verdens Ende
Til Verdens Ende billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Testament of Youth

25. juni 2015 af Astrid Maan Thomsen

4 stjerner Skriv en kommentar

Testament of Youth billede

Kvinden som skrev om sin tabte generation

Testament of Youth er en smuk og gribende film, om den fortabte ungdom, hvis liv og drømme blev streget ud gennem fire skæbnesvanger år - 1914-1918.

Livets start - krigens start - livets slutning
Den unge kvinde Vera Brittain vil meget mere end at sidde bag et piano og se køn ud. Hun vil være forfatterinde og ønsker brændende at blive optaget på Oxford University. Da dette endelig sker, ser fremtiden lys ud for hende og da hun møder hendes brors karismatiske og også forfatterinteresserede ven Roland, spirer kærligheden også frem.

Men alt ændres ved et brag, året er 1914 og Første Verdenskrig bryder ud. Dermed sendes hendes bror og nu forlovede Roland til fronten. Vera vælger dog ikke at sidde tilbage, men melder sig som frivillig sygeplejerske og kaster sig ind i krigens historie...

Glem Pearl Harbor-romantisme
Testament of Youth er ikke din næste romantiske "Pearl Harbor" filmhistorie. Det er en film baseret på den anerkendte forfatterinde Vera Brittains memoir om hendes egne oplevelser under Første Verdenskrig.

Og takket være en veludført film blusser den glemte krig op igen med mange flere facetter end man skulle tro ud fra filmens polerende udseende.

For Veras minder blandet sammen med elegante, skønne filmiske billeder og en autentisk historie om den friske ungdom fra starten af 1900-tallet, som blev opslugt af en af de blodigste konflikter i verdenshistorien rammer i hjertet og i hukommelsen.

Intet nyt fra Vestfronten
For filmen kan sikkert for nogle findes en smule for sukkersød med klatter af lyserød glasur i form af det kvindelige perspektiv, den bløde musik og de autentiske kostumer. og skuespillet er ligeså fint og delikat i form af den svenske sylfide Alicia Vikander En kongelig affære (2012) og den verdenskendte Jon Snow fra Game of Thrones-serien skuespilleren Kit Harington.

Og ja, den udkommer da også perfekt med tanke på filmens stærke kvindesynspunkter og det at det i år er 100 år for kvinders ret til at stemme.

Men lader man filmen bore videre i sig, kommer man ind til den følelsesmæssige stemning som uden tvivl har strømmet gennem Vera Brittain sind, mens hun skrev bogen.

Nemlig den store desillusion som de mennesker fra den tid gennemgik pga. krigen.
Ikke blot mistede familier og elskende hinanden, men man mistede også en tro på livet, håb og fremtiden. Hvilket Første Verdenskrig bærer mange eksempler på; blandt andet Erich Maria Remarques Intet nyt fra Vestfronten (1929).

Testament of Youth er en udtryksfuld, rørerende og relevant film og skaber ny hyldest til en målrettet og selvstændig kvinde som med sin klassiker førte an ikke bare for kvinders rettigheder men for pacifisme.

Titel: Testament of Youth
Original Titel: Testament of Youth
Premieredato: 25. juni 2015
Instruktør: James Kent
Skuespillere: Alicia Vikander, Kit Harington, Colin Morgan, Emily Watson, Taron Egerton, Hayley Atwell, Dominic West, Miranda Richardson
Spilletid: 129 min.
Selskab: BBC Films, Heyday Films, Lionsgate, Sony Pictures Classics 2014
Genre: Drama , Krig , Romantik
Link: http://sonyclassics.com/testamentofyouth/


banner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...