Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billede

Bamse


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

The Batman

3. marts 2022 af Maria Bjerregaard

4 stjerner Skriv en kommentar

The Batman billede

Instruktøren Matt Reeves har sat gang i et nyt og spændende batman projekt med en gådefuld Robert Pattinson som den famøse flagermus.

Der har efterhånden været mange forskellige reinkarnationer af den berømte flagermus, der bor i Gotham. Alt lige fra Michael Keaton, George Clooney, Christian Bale og senest Ben Affleck. Nu har den britiske skuespiller, Robert Pattinson fået til opgave at bære arven videre i Batmans seneste solo-film.

Han har kun patruljeret Gotham i to år, men Batman (Robert Pattinson) har formået at skabe frygt iblandt de kriminelle. Da en seriemorder begår sadistiske mord imod Gothams mest kraftfulde mænd, bliver det op til Batman og Selina Kyle/Catwoman (Zoë Kravitz) at efterforske underverdenen imod bl.a. Pingvinen (Colin Farrell) og Carmine Falcone (John Turturro) for at stoppe skurken, The Riddler (Paul Dano). Men morderne kommer tættere på at afsløre et magtmisbrug og korrupt samfund, hvor retfærdigheden skal genskabes.

Robert Pattinson viser fine takter som den nye Batman, og det er tydeligt at se, at der er planlagt fortsættelser for karakteren. Hans alliererede butler, Alfred, får dog ikke noget tæt bånd hvilket er ærgerligt, da Andy Serkis også er en dygtig skuespiller. Man kunne godt tænke sig mere sårbarhed, som også ville skabe mere kemi imellem karaktererne. Til gengæld er Colin Farrell helt ugenkendelig som Pingvinen og har den mest karismatiske rolle i hele filmen.

Gotham er fyldt med mørke gyder og et dystert korrupt samfund, hvilket Matt Reeves får vist rigtig godt med hjælp af dialogen og den underspillende stemning igennem hele filmen. Der er ikke meget Marvel-brag over filmen, men dette er faktisk forfriskende at tonen er afslappet og nede på jorden – også når The Riddler begår de mest groteske mord igen og igen. Selvom der ikke er meget plot i filmen, er mystikken stadig spændende at følge med i.

Klipningen og fotograferingen er utrolig smuk, og dette gør filmen en vaskeægte fryd for øjet. Selvom der ikke er mange store actionsekvenser, så fungerer de og vil tilfredsstille sit Batman publikum. Der er dog meget mere at bygge videre på i de kommende film og evt. tv-serier, som forhåbentligt kan udfolde sine karakterer. Det kunne også være interessant at se en Batman film, som ikke er så hårdt styret af en censurering, og hvor hævnen for alvor får konsekvenser for forbryderne.

”The Batman” er spændende, utrolig flot og velspillet. Robert Pattinson træder fint ind i Batman kostumet, og skal nok blive en rigtig fin Batman i de kommende film. De dystre gader i Gotham får Matt Reeves vist på fornemste måde, og filmen er en sand biografisk begivenhed, som man klart skal opleve på det store lærred.

Titel: The Batman
Original Titel: The Batman
Premieredato: 3. marts 2022
Instruktør: Matt Reeves
Skuespillere: Robert Pattinson, Zoë Kravitz, Paul Dano, Jeffrey Wright, John Turturro, Peter Sarsgaard, Andy Serkis, Colin Farrell
Spilletid: 176 min.
Selskab: Warner Bros. Pictures, SF Studios, 2022
Genre: Action , Drama , Krimi


banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...