Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Chronicles of Riddick: Dark Fury

13. september 2004 af Henrik Østergaard

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Chronicles of Riddick: Dark Fury billede

Science fiction mareridt a’ la Battlefield Earth i animeret form, der dog byder på godter for øjeæblet, og samler op fra 2000-filmen Pitch Black og lægger op til den bioaktuelle Chronicles of Riddick.

Først skal det lige siges at jeg hverken har set ”Pitch Black” eller ”Chronicles of Riddick”, som denne udgivelse har som ambition at skabe åbenbart tiltrængt bro imellem og desuden give mere indsigt i karakteren Riddick… Dette kan jeg personligt sige sker ikke.

Den har tydeligvis fundet inspiration fra snart sagt samtlige science fiction film, der nogensinde er blevet produceret, specielt 80-filmene Mad Max og Highlander, og bestemt også The Matrix, med dets pseudo-psykologi, hyllet ind i spektakulære effekter, der ikke vil lade nogen drengerøv noget tilbage at ønske. Resultatet er et rodet samsurium, der er svært for udenforstående at få hoved og hale på.

Den omkring 30-minutter lange tegnefilm mangler dog disse førnævnte films gennem professionelle håndværk i manusset og karaktertegningen. Hvis noget minder den allermest om de to sidste Matrix-film, der nær havde udvisket de gode minder om den første Matrix-film.
Og ikke mindst ses store paralleller til den katastrofalt dårlige Battlefield Earth, med de skæve, svimlende og voldsomt irriterende kameravinkler og -føring, mareridtsagtig univers, forvirrende dialog og næsten total mangel på historie. Allermest minder den om The Animatrix, som instruktøren Peter Chung da også var skaberen af.

Historien er heller ikke her videre interessant og også temmelig ligegyldig når man disker op med så spektakulære animationseffekter i både 2D og 3D. Men landet ligger sådan at Riddick (med dyb stemme af Vin Diesel, som det også er tilfældet i Pitch Black og Chronicles of Riddick) og hans to venner, Imam og Jack, bliver jagtet igennem universets absurde afkroge af en flok integalaktiske dusørjægere, ledet af en mærkelig ældre kvinde, der har sine helt egne sadistiske planer med vores helt Riddick.

Så hvis man ikke har set ”Pitch Black” og ikke har nogen ambitioner om at slå vejen forbi ”Chronicles of Riddick”, kan man roligt gå en lang bue uden om dette forvirrende stykke makværk, som værst af alt endnu engang bringer mareridtene man havde efter at have set Battlefield Earth op til sin bevidsthedsoverflade. Filmen der nær havde smadret min personlige lyst til nogensinde at se en scifi-film igen og totalskadet John Travoltas ellers velsmurte karriere. Risikoen er der bestemt for, at det samme kan ske for Vin Diesel. Held og lykke.

Ekstramateriale:
Er ganske udmærket, og med de 4 velinformerende featurettes får man da nogen forklaring på hvad meningen er med hele galskaben og sammenhængen mellem Pitch Black, denne overgangsanimationfilm og Chronicles of Riddick. Der sluttes af med et par trailers. Ekstramaterialet får 4 ud af 6 stjerner.

Denne udgivelse kan næppe interessere mange andre end hardcore sci-fi nørder… og så lige selvfølgelig fans af Battlefield Earth.

Filmen er venligst stillet til rådighed af
Universal Pictures.

Titel: The Chronicles of Riddick: Dark Fury
Original Titel: The Chronicles of Riddick: Dark Fury
Premieredato: 4. august 2004
Instruktør: Peter Chung
Skuespillere: Vin Diesel, Keith David, Rhiana Griffith, Riger L, Jackson, Tress MacNeille, Nick Chinlund
Spilletid: 33 min.
Selskab: Universal, 2004
Genre: Sci-Fi
Link: http://www.thechroniclesofriddick.com
banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...