Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Deadpool & Wolve...
Deadpool & Wolverine billede

Jagtsæson 2 - I ...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

The Cold Light of Day

12. juli 2012 af Nikolaj Sonqvist

3 stjerner Skriv en kommentar

The Cold Light of Day billede

Som en konserveret minestronesuppe med bacon og friske urter.

Will Shaw (Henry Cavill) ankommer til Spanien for ufrivilligt at feriere med sin fåmælte far Martin Shaw (Bruce Willis) og resten af familien på en lystbåd. Efter at have slået anker og en mindre diskussion med Martin, svømmer Will ind til den nærliggende kyst for at foretage nogle opkald, men da han vender tilbage er båden forsvundet og hans familie er blevet kidnappet. Dog kommer Martin Will til undsætning under en flugt fra det spanske politi og det viser sig nu at Martin i virkeligheden er CIA agent, som har rodet sit ind i noget snavs. Nu kommer Will på flugt fra det spanske politi, CIA og ender midt i en handel med nogle internationale terrorister. Resten giver mere eller mindre sig selv!

Uoriginal, men atypisk
Dette er desværre et plot man har set før. At Martin (Willis) har holdt hemmeligt for familien, at han i virkeligheden er en CIA agent, kan ikke undgås at føles, som noget man har set før. Selvfølgelig er The Cold Light of Day en actionfilm og substansen i disse er ofte letbenede, men plottet er desværre hverken forfriskende eller nyskabende. Dog midt i al uoriginaliteten gemmer der så nogle atypiske træk. I typiske actionfilm tillægger vores uprøvede helt sig pludselig nye evner i form af kampsport, kløgt og køreegenskaber. Vores helt, Will, kan ikke lige pludselig jiu-jitsu, løse sfinksens gåde eller køre bil som en rallykører, men forbliver amatøragtig og uelegant i hans færden, når han for eksempel under en biljagt kører ind i parkerede biler. Dog kaster Will sig ud i nogle halsbrækkende stunts, der næppe ville være gået så godt i virkeligheden, men selvfølgelig skal man have heldet med sig som filmhelt.

Mellem de velkomponeret actionsekvenser og fuld fart over feltet, glemmes desværre alle de mindeværdige momenter og den intensiveret og interessante handling. Filmen bliver simpelthen hurtigt glemt. Plottet med den almindelige mand med politi, CIA og terrorister i hælene på ham og ingen formår at komme tæt på ham, virker måske en smule usandsynligt, men endnu mere ærgerligt bliver det, når filmen ikke har mere indhold end det.

Underholdende, men irriterende
De nævnte atypiske elementer og andre (fx når en hovedkarakter bliver skudt og efterladt tilsyneladende død, så vender han ikke tilbage i slutningen. Nej, han er død!), vejer filmen en smule op imellem det hele. Men de små irriterende ulogiske elementer (hvorfor vælger skurkene at mødes et offentligt sted?) og specielt Weavers karakter Jean Carrack, trækker den alvorligt ned igen. Det er bare ikke godt nok, at når Carrack jagter Will, så går hun som en terminator, der har al den tid i verden og når hun i det ene øjeblik skyder med en Uzi og i det næste en pistol. Sådan ville CIA agenter næppe jagte sine ofre, det bliver bare utåleligt at kigge på.

Henry Cavill (den kommende Superman) gør det fornuftigt i rollen og Bruce Willis spiller med sin sædvanlige charme og karisma. Det er mest Sigouney Weavers karakter, der er helt ulidelig. The Cold Light of Day er en underholdende og momentvis spændingsfyldt film, og dens atypiske actionfilmelementer og kærlighedsløse plot, gør den til en lidt anderledes en af slagsen. Men desværre trækker alt det uoriginale og platte filmen ned på et niveau, der gør den helt og aldeles forglemmelig.

Titel: The Cold Light of Day
Original Titel: The Cold Light of Day
Premieredato: 12. juli 2012
Instruktør: Mabrouk El Mechri
Skuespillere: Henry Cavill, Bruce Willis, Sigourney Weaver, Caroline Goodall, Rafi Gavron, Jim Piddock, Paloma Bloyd
Spilletid: 93 min.
Selskab: Summit Entertainment, Intrepid Pictures, 2012
Genre: Action , Drama , Thriller


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...