Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Til Verdens Ende
Til Verdens Ende billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Crazy Comedy Collection

19. oktober 2017 af Jesper Poulsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Crazy Comedy Collection billede

En absolut holdbar box, selvom ikke alt indhold er på allerhøjeste niveau. En nostalgisk udgivelse som samler det bedste fra datidens nyskabende komik.

Så er der dukket en uimodståelig box op på markedet. Selvom man har kunnet købe al indhold som seperate boxset, så er det nu muligt at investere alle de gyldne øjeblikke af absurd og kulsort satire som er udsprunget af hjernerne på David og Jerry Zucker samt Jim Abrahams. Mest kendt er nok de tre Naked Gun-film (Høj Pistolføring som vi kalder dem på dansk), som havde deres sejrsgang i årene 1988, 1991 og 1994. Den totalt kiksede politimand Frank Drebin som ikke skyr nogle midler i opklaringsarbejdet. Hvad han ikke har udsat sine omgivelser for undervejs, ja man kan med rette mene at han er skyld i flere skader blandt sine medmennesker med tilhørende materielle skader, end det måske var værd at fange skurken. Naturligvis er Naked Gun-filmene med i dette box-set

Faktisk startede fortællingerne om Frank Drebin tilbage i 1982 i tv-serien Police Squad. 6 afsnit af små 25 minutters varighed som markerede en ny stil i komedie-genren. Her var alle sejl sat til. Han var datidens Frank Hvam i Klovn, hvis jeg må bruge ham som reference. Tv-seerne fik kaffen galt i halsen, for Drebins ageren var total grænseløs og pinlig. Men ingen anden end Leslie Nielsen kunne med sit komiske talent og stenansigt nærmest få tingene til at se normale eller ligegyldige ud. Hos seerne var der heldigvis kun latter til overs. Endelig kunne man få lov til at få 25 minutter ad gangen, hvor det faktisk var ok at grine af det man normalt ikke må grine af. Police Squad-afsnittene er også at finde her.

Leslie Nielsen optræder desuden i en anden film fra denne box’ indhold. Airplane fra 1980, eller Højt At Flyve som den danske titel lyder. Her er også gang i skøre ting i luften. Også denne kreation fra Zucker og Abrahams blev et hit, så der to år senere dukkede en efterfølger op. Første film handler om en mand, der er bange for at flyve må træde til og lande et passagerfly sikkert, da piloten bliver syg. Efterfølgeren var en anelse mere slap i koderne og bryder lidt med konceptet, da en computer fejler og tvinger et fly direkte mod solen. Naturligvis skal den tossede besætning forsøge at undgå en katastrofe.

Sidst, men ikke mindst, er der også blevet plads til komedien Top Secret, hvor vi møder en meget ung Val Kilmer i hovedrollen som sangeren der bliver infiltreret i et redningsplot med henblik på at redde en videnskabsmand fra nazisterne under 2. verdenskrig. En tyk parodi på de mange spionfilm omhandlende 1940’erne.

Boxen her indeholder selvsagt præcis det den kalder sig. Crazy Comedy Collection. I tiden med disse udgivelser var de virkelig et hit, og langt de fleste af dem holder stadig. Måske fordi der i min optik ikke rigtig er dukket noget bedre op siden da. Nutidens komedier er for kliché-fyldte, sukkersøde eller lagkagehumorbaserede. Her er der til gengæld en udsøgt balance mellem handling, one-liners (replikker generelt), interessante figurer og herlige spoofs på andre populære film. Hvem husker ikke lerkrukke-scenen fra Ghost udsat for Leslie Nielsen og Priscilla Presley?

Crazy Comedy Collection når forhåbentlig også ud til en ny generation, som har mod på at tjekke de satiriske indslag ud som har præget og sat et usletteligt minde på lystavlen hos alle der er opvokset i 80’erne og 90’erne. En uundværlig box for rigtige comedy-elskere!

Filmen er venligst stillet til rådighed af Twentieth Century Fox Home Entertainment Paramount

Titel: The Crazy Comedy Collection
Original Titel: The Crazy Comedy Collection
Premieredato: 5. september 2017
Instruktør: David Zucker, Jerry Zucker, Jim Abrahams, Peter Segal, Ken Finkleman
Skuespillere: Leslie Nielsen, Fred Ward, Richard Griffiths, William Shatner, Raymond Burr, Val Kilmer, Robert Hays, Lucy Gutteridge, Lloyd Bridges, O J Simpson, Rip Torn, Priscilla Presley, Ricardo Moltalban, Robert Stack, Peter Graves, Julie Hagerty
Spilletid: 647 min.
Selskab:
Genre: Humor
banner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...