Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

The Hunger Games...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

The Florida Project

24. juli 2018 af Jesper Poulsen

6 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Florida Project billede

Eventyrlig film om at finde lykken i en fattig tilværelse, set gennem en 6-årig kæk piges øjne. Kontrasterne er til at få øje på, og her venter en vaskeægte filmoplevelse af de store. Man græder og glædes på én og samme tid. Et klasseeksempel på hvad filmmediet i sin helhed kan!

En enkelt Oscar-nominering blev det til for The Florida Project, men det er alt alt for lidt hvis det står til denne signatur. Nu ved jeg ikke hvad aldersgrænsen er for at kunne nomineres for en Oscar, men hvis samme regler gælder som i sportens verden, så er man gammel nok når man er god nok. Navnet er Brooklynn Prince, blot 7 år gammel da hun nærmest debuterede i filmen her, og hun har i den grad taget alle med storm – ikke mindst undertegnede. Aldrig har jeg set så ung en skuespiller sætte så stort et aftryk, så det var tæt på at tvinge en tår ned af mind kind. Klumpen i halsen var der i alt fald. Rollen som Moonee har da også skaffet Brooklynn Prince hele 27 nomineringer, hvor af 11 udløste en pris, blandt andre award-uddelinger end lige den allerstørste. Jeg lover dig at hvis hun fortsat har interesse for skuespillet på sigt, så bliver hun en af de absolut største i sin generation, for sikke en performance!

Hvem er Moonee så? Jo, hun er en lille 6-årig pige som holder sommerferie på et motorvejshotel i Solskinsstaten. Pengene er få hos Moonees mor, og der er ikke meget at glæde sig over. Altså med mindre man hedder Moonee, for selvom naboen til motellet hedder selveste Disneyland, så surmuler Moonee ikke det fjerneste, for hun har altid en plan for hvordan man kan fordrive tiden med at gå på oplevelse i det rene ingenting, f.eks. at tigge penge til is. Mor Halley kæmper en kamp for at forsørge sin datter, og selvom hun har gode intentioner, så har Halley altså ikke så megen erfaring ud i opdragelse. Moonee slægter derfor sin rebelske mor på med uklare grænser, groft sprogbrug og ikke det store filter. Det er på sin vis ganske sørgeligt, men gennem Moonee (og Brooklynn Princes præstation) ret så charmerende. Vi møder også motellets vicevært Bobby (Oscar-nominerede Willem Dafoe), som fungerer som en slags rollemodel for sine udsatte gæster. Han får brug for langt mere end teknisk snilde med hammer og skruetrækker, når han på sin vis bliver en slags faderfigur for de yngste.

Skellet mellem rig og fattig er udbredt, men man ser sjældent perspektiverne fra den dyre side. Moonee og morens sommer bliver et uimodståeligt glansbillede gennem den 6-åriges øjne (venskaber knyttes og fest og ballade opstår ud af ingenting), mens Halley efterhånden bliver så presset at hun ikke længere kan tage vare på Moonee. Det er mildest talt hjerteskærende at se Moonees ansigtsudtryk, da hun alt for sent opdager hvad de sociale myndigheders intention er, da de dukker op og i første omgang prøver at knytte et venskabeligt bånd til Moonee. Jeg er af den overbevisning at The Florida burde have haft en Oscar-nominering for bedste film som minimum. Du kan næsten selv regne ud hvad karaktergivningen bliver, for når det nu blev til fuldt hus i anmeldelsen af den film som rent faktisk vandt den store pris (The Shape Of Water), så er der selvsagt også 6 stjerner at hente til denne sensitive og dybt realistiske skildring af en sommer i et udsat barns liv.

Instruktør Sean Baker har formået at give os en stærk kandidat til den bedste film i indeværende år. Filmen fik ikke den store opmærksomhed i de danske biografer, og blev nok af flere fravalgt som den Oscar-nominerede film man godt kunne springe over. Der tog danskerne fejl. Hvis du kan sidde fra start til slut under The Florida Project uden at fortrække en mine, så bør du søge læge. Sjældent har jeg set så indirekte en brutal film fortalt med sjæl, charme og ubegrænset kærlighed.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Universal Pictures.

Titel: The Florida Project
Original Titel: The Florida Project
Premieredato: 12. juli 2018
Instruktør: Sean Baker
Skuespillere: Brooklynn Prince, Bria Vinaite, Willem Dafoe, Christopher Rivera, Aiden Malik, Valeria Cotto, Edward Pagan, Josie Olivo, Patti Wiley
Spilletid: 111 min.
Selskab: Freestate Pictures, 2017
Genre: Drama
banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...