Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Fri Mand
Fri Mand billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

The Gentlemen

27. februar 2020 af Maria Bjerregaard

4 stjerner Skriv en kommentar

The Gentlemen billede

“The Gentlemen” må siges at være Guy Ritchie tilbage i sit vante element. Sjove, skæve karakterer med rappe replikker og charmerende udstråling. Velkommen tilbage, Ritchie!

Efter nogle lidt triste år med ”Kong Arthur: Legenden om sværdet” og sidste års Disney rod ” Aladdin”, må det siges at Guy Ritchie har fundet tilbage til sine rødder igen med ”The Gentlemen”. En action komedie, som hverken lægger skjul på sort humor, trash-talk eller stereotyper!

Ray ( Charlie Hunnam) bliver opsøgt af efterforskeren, Fletcher (Hugh Grant), som har fulgt Ray nøje i hans arbejde og gerne vil sælge historien til en national avis. Ray arbejder for narkokongen, Micky (Matthew McConaughey), der overvejer at sælge sit marihuanaimperium. Da det rygte spreder sig, står gangsterne i kø for at overtale den luksuøse forretning og kampen om magt er for alvor sat i gang.

Der er sådan set ikke noget at tage fejl af. Dette er en klassisk gangsterfilm fra Guy Ritchie. Om hans mål er at få gangsterne til at fremstå fjollede og uetiske eller blot at lave en underholdende film, så må det siges, at begge ting er lykkes. Man kan muligvis undre sig over, hvordan alle karaktererne er havnet i sådan nogle uetiske jobs eller om de har haft en skidt barndom. Den eneste trofaste karakter, som forsøger at hjælpe de unge på rette vej, er Colin Firth, som indtager rollen som ”Coach”. Men som sædvanligt bliver det aldrig, som man lige har planlagt.

I en markant forandring ses en velspillende og underholdende Hugh Grant, som for engangsskyld ikke spiller en overklasse poshboy, som en snedig og lettere naiv cockney-boy, som blot forsøger at hustle sig igennem livet. En dejlig forandring og positiv udvikling fra hr. Grant.
Guy Ritchie har fået en udmærket rollebesætning. Alle sjofle, perverse og manipulerende, men meget underholdende. Selvom Matthew McConaughey ikke er kommet langt væk fra hans amerikanske rødder og spiller lidt af et manipulerende og selvfed løg, så har han alligevel så meget charme at man kan tilgive ham. Samtidigt er Charlie Hunnam også charmerende og har fundet sin vej tilbage efter en mislykket Kong Arthur. Og Henry Golding – ja, det er nok første rolle, hvor han ikke lige er den pæne, svigermors drøm.

Der bliver dobbeltbluffet og plottwistet igennem hele filmen, hvilket gør de knapt 2 timer interessant. Man må tage miljøet i betragtningen og der bliver der løget og bluffet til den store guldmedalje. Der er rap i replikkerne, som ikke sætter grænser for sexisme, racisme eller andre politiske korrektheder. Og sådan som det bliver gjort i filmen, kan man ikke andet end at grine af det.

”The Gentlemen” må klart opfattes som comeback-filmen fra Guy Ritchie. Det er knap 2 timers underholdning med gode skuespillere og sjove karakterer. Der er action, humor og rappe replikker for alle pengene.

Titel: The Gentlemen
Original Titel: The Gentlemen
Premieredato: 27. februar 2020
Instruktør: Guy Ritchie
Skuespillere: Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Henry Golding, Michelle Dockery, Jeremy Strong, Eddie Marsan, Colin Farrell, Hugh Grant
Spilletid: 113 min.
Selskab: Miramax, Scanbox, 2019
Genre: Action , Humor


banner
Overskrift Højre Block
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært År
HUNGER GAMES: TH...
MIRAKLET I GULLS...
FORSVUNDET I NATTENKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...