Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mugge & Hans Mær...
Mugge & Hans Mærkelige Hjerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

The Gift

24. september 2015 af Cecilie Hornung Jensen

4 stjerner Skriv en kommentar

The Gift billede

Hvad gør man, hvis hændelser fra fortiden pludselig dukker op, og viser sig at have haft en større påvirkning, end man lige gik og troede? Hændelser, som for nogle var en ligegyldig joke, kan for andre have haft så stor en påvirkning, at de bliver husket helt ind i ens voksne liv. Det er netop disse scenarier, som The Gift på fornemt vis udforsker.

Et møde med fortiden
I The Gift møder vi ægteparret Simon og Robyn, som tilsyneladende lever det perfekte liv. De er netop flyttet til Simons barndomsby Chicago, hvor Simon har scoret et fedt job og parret er flyttet ind i drømmeboligen. En dag render Simon tilfældigvis ind i en gammel skolekammerat Gordon (kaldet Gordo). Gordo forsøger at indlede et venskab med parret, men hvad der starter som små venlige nabo-gestusser, udvikler sig hurtigt til en skummel og utryg situation. Gordo dukker gentagne gange uanmeldt op ved parrets hus, og efterlader små gaver foran hoveddøren, der henviser til en uløst hændelse i hans i fortid med Simon.

Skuespilpræstationer i topform
The Gift er instrueret og skrevet af Joel Edgerton, som også spiller rollen som Gordo. Edgerton formår meget flot at nedtone enhver impuls til at handle åbenlyst truende og skurkeagtigt, og dermed sår han tvivl om, hvorvidt Gordo bare er en smule mærkelig og social akavet, eller om der ligger mere bag. Jason Bateman, som for de fleste bedst er kendt for sine komedieroller, giver også en flot præstation som den smarte, ambitiøse og lidt for charmerende Simon, som efterhånden afslører sider af sin personlighed, som ikke en gang hans godtroende og sympatiske hustru Robyn, spillet af Rebecca Hall, kan genkende. Mystikken omkring Gordos intentioner udvikler sig langsomt nok til, at man både kan se det fra Robyns og Simons synspunkt, og som publikum er det svært at finde fodfæste i forhold til, hvem der taler sandt og hvem der har skjulte intentioner. Det hele er tvetydigt og som en sand thriller trækkes spændingen til det allersidste og filmen slutter med et overraskende twist.

Et psykologisk scenarie
The Gift er Joel Edgertons instruktørdebut, og han har formået at skrive og instruere en veldrejet og nervepirrende psykologisk thriller. Edgerton behøver ikke at hive de store chokeffekter frem for at udløse frygt og uro hos publikum. I stedet fanger han én på det psykologiske plan ved at tage udgangspunkt i et genkendeligt og trygt ægteskabsmiljø, og her viser han, hvilke konsekvenser det kan have, hvis ikke man tager ansvar for ens handlinger.

Vellykket og anderledes
The Gift er en psykologisk thriller om, hvor hurtigt et lykkeligt liv kan tage en uventet drejning, når fortiden indhenter nutiden, og alt i alt er filmen både vellykket og anderledes (på den gode måde). Lidt over halvvejs synes jeg dog, at filmen gik lidt i stå, men den fandt heldigvis tilbage til sit spændende tempo og fik indfanget publikum igen. Jeg kan derfor klart anbefale The Gift.

Titel: The Gift
Original Titel: The Gift
Premieredato: 24. september 2015
Instruktør: Joel Edgerton
Skuespillere: Joel Edgerton, Jason Bateman, Rebecca Hall, Allison Tolman, Tim Griffin, Busy Philipps
Spilletid: 108 min.
Selskab: Blue-Tongue Films, Blumhouse Productions 2015
Genre: Thriller
Link: http://giftmovie.com


banner
Overskrift Højre Block
Into The Deep (N...
Blonde (Netflix)
Hvor Flodkrebsen...
Verden er uskarp
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...