Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The King Of Marvin Gardens

31. oktober 2005 af Morten Eriksen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The King Of Marvin Gardens billede

Jack Nicholson og Bruce Dern spiller brødre i dette tidstypiske drama fra 1972 af Bob Rafelson.

Jack Nicholson er radioværten David Staepler der i æteren fortæller mere eller mindre sandfærdige historier fra sit liv. Han filosoferer meget over tilværelsen og er meget indesluttet. Han bor for sig selv og han har tendens til depression. Hans liv er radioen og det er igennem den han lever.

Han bliver en dag kontaktet af sin yngre bror Jason (Bruce Dern) som han ikke har set i flere år. Jason er varetægtsfængslet pga. indbrudsforsøg i en bil. Han får hjælp af gansteren Lewis (Scatman Grothers) og kommer på fri fod. Nu vil han realisere sin plan – den amerikanske drøm - ved at starte sin egen underholdningsvirksomhed og score kassen på en lille ø i Hawaii.

David bider dog ikke så let på broderens vidtløftige fremtidsvisioner, men han er dog draget af de to damer der omgiver Jason, den modne Sally (Ellen Burstyn) og den noget yngre Jessica (Julia Anne Robinson). De fire forbereder sig nu mentalt på at rive teltpælene op i Atlantic City, for at tage afsted og udleve de planer Jason har i sit hoved. De mødes i den forbindelse med nogle japanere for at få finansieret projektet, men mødet bærer ikke frugt. Planen glider derfor ikke helt efter Jasons hoved, og de fire er en uheldig sammensætning. Sally begynder at skabe problemer, da hun mærker at de to brødre ser en stjerne i Jessica og fremtidsplanen har pludselig mere og mere hende i centrum. Sally opbygger derfor en sygelig jalousi. Davids skepsis er ligeledes en stopklods for Jason og en dag tager David sagen i egen hånd og opsøger Lewis. Det bliver åbenlyst for ham, at Jason blot er en arbejdsbi for Lewis og hans chancer for at bryde ud af det partnerskab er minimale.

Filmen er een af de mere kunstneriske film Jack Nicholson spille med i dengang i 70’erne. Der er lange passager hvor der ikke siges eller gøres noget og hvor man som tilskuer næsten får et chock hvis en bilmotor pludselig tændes eller hvis en person begynder at sige noget! Filmen bruger en fortællestil der er meget typisk for hvordan man ofte beskrev tingene i 70’erne. Man gav sig god tid, og man fortalte kun halvdelen af det man ville fortælle. Resten pakkes i denne film ind i symbolske handlinger og billeder.

Bruce Dern er meget troværdig som den drømmende Jason Staepler der har det hele i munden. Jack Nicholson, der tit er trækplaster, har dog her en lidt kedelig rolle hvor han må lægge låg på hans enorme energiressourcer. Ellen Burstyn er god til at virke rablende sindssyg, hvilket giver giver filmen et pift på et tiltrængt tidspunkt.

Der sker for lidt i filmen og plottet er ikke synderligt interessant. Det er skuespillet der holder interessen ved lige. Vi er så langt væk fra mainstream at den ikke kunne trække folk i biograferne da den havde premiere, men den er siden blevet respekteret for skuespillet, sceneriet, symbolikken og måske fordi den handler om ”The American Dream”.

Bob Rafelson har udover filmen ”Five Easy Pieces” fra 1970 siden hen arbejdet med Jack Nicholson i flere omgange. Han lavede i 1981 en remake af ”The Postman Always Rings Twice” med Nicholson og Jessica Lange og 10 år senere den noget kedelige ”Man Trouble” med Ellen Barkin. Senest lavede han ”Blood And Wine” der har den lidt brogede sammensætning af Stephen Dorff, Jennifer Lopez, Jack Nicholson og Michael Caine.

DVD specifikationer:

Menuerne er stillbilleder. Filmen præsenteres i 16:9 (1,85:1). Billedet er flot, men lyden kunne have været bedre. Muligvis skyldes den uldne lyd, at originaloptagelserne ikke har været gode.

Filmen præsenteres med det originale lydspor Dolby Digital engelsk to kanals mono. Filmen er tekstet på 20 forskellige sprog: engelsk, dansk, fransk, italiensk, tysk, spansk, hollandsk, arabisk, finsk, ungarsk, norsk, potugisisk, bulgarsk, tjekkisk, græsk, hebraisk, hindu, polsk, svensk og tyrkisk.

Ekstramateriale:

Filmografier
Originalt reklamemateriale
Trailers

Filmografi-sektionen dækker Bob Rafelson, Jack Nicholson, Bruce Dern og Ellen Burstyn og kan knapt nok kaldes for ekstramateriale, da det kun består af lister over udvalgte film de fire har været involveret i. Dvd’en må have været længe undervejs, da den sidste film der er nævnt under Jack Nicholson er ”As Good As It Gets” fra 1997. Det ville have været mere interessamt med produktionsnoter i stedet for disse ligegyldige lister der langtfra er komplette!

Hvad angår det ”originale reklamemateriale”, så er det rent til grin. Der er tale om en indscanning af 1 stk. originalt stillbillede der stammer fra reklamematerialet til biografernes displays!

Der er trailers for to øvrige film med Jack Nicholson, den fremragende ”A Few Good Men” samt ”As Good As It Gets”. Derudover en trailer for ”The Last Picture Show”, en sort/hvid film fra 71’ med bl.a. Ellen Burstyn, Jeff Bridges og den debuterende Cybill Shepherd.

”The King Of Marvin Gardens” står tilbage som en ikke særlig vellykket film, der dog pg.a. instruktionen alligevel formår at fastholde ens interesse filmen igennem. Interessen ligger dog mest i forventningens glæde, og denne glæde afløses til sidst af en fornemmelse der siger, at man snart har glemt hvad man lige har set!

Filmen er venligst stillet til rådighed af
Universal Pictures

Titel: The King Of Marvin Gardens
Original Titel: The King Of Marvin Gardens
Premieredato: 26. oktober 2005
Instruktør: Bob Rafelson
Skuespillere: Jack Nicholson, Bruce Dern, Ellen Burstyn, Julia Anne Robinson, Scatman Crothers
Spilletid: 103 min.
Selskab: Columbia Pictures 1972, Sony/Universal Pictures 2005
Genre: Drama
David og Jessica øver til stort anlagt skønhedskonkurrence.
David og Jessica øver til stort anlagt skønhedskonkurrence.
Jason mellem de to kvinder.
Jason mellem de to kvinder.


banner
Overskrift Højre Block
meter i sekundet
Aftersun
Karaoke Paradise
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...