Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mugge & Hans Mær...
Mugge & Hans Mærkelige Hjerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Long Weekend

8. februar 2006 af Morten Pedersen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Long Weekend billede

Slå hjernen fra og læn dig tilbage, The Long Weekend er amerikansk ungdoms-film med tilhørende prut, bare bryster og fladpandet humor

For indledningsvis at give et billede af hvilken slags film, vi er ude i med The Long Weekend, så kan ”Varme Drenge” og ”American Pie” bruges som et godt sammenligningsgrundlag. Filmen er en typisk – og her mener jeg virkelig typisk – amerikansk ungdomsfilm, med det bornerte lands forsøg på at chokere, dvs. prutter, bare bryster, pornoblade og forsøg på humoristiske referencer til den slags i almindelighed – i et niveau, der ikke kan få selv den mest indremissionske jyde til at hæve øjenbrynene.

De to brødre, Ed og Cooper Waxman går weekenden i møde med to forskellige indgangsvinkler. Ed har storkikset på jobbet og står nu overfor en fyring, medmindre han finder på en verdensklasse-kampagne til mandag og redder kunden i land. Samtidigt er han netop blev sparket ud af kæresten. Cooper er anderledes optimistisk – han kan score, hvem han har lyst til og også hvor – og den ædle kunst vil han gerne dele med sin broder. Så sammen turnerer de byen og havner i alle slags pinlige og umulige situationer, alt sammen med sex som målet der helliger midlet – selv begravelser er ikke hellige for Cooper. Undervejs i jagten bliver filmen suppleret op med video-klip, der skal underbygge de forskellige episoder. Enhver, der har set ”America´s Funniest Home Videos” (ja, det modatte står på bagsiden af coveret, meeeen), eller bare har haft en Internetforbindelse, vil kunne nikke genkendende til samtlige klip, der virker malplacerede og forstyrrende. De minder meget om fyld i en film med meget begrænset handling og som derudover er meget kort (det vil nogen dog se som en fordel).

Genren gør ikke et stort nummer ud af at fortælle en gedigen historie, men er lavet udelukkende med henblik på at underholde – og helst forarge lidt undervejs. ”American Pie” formåede at forny med nye skæve indfald, men The Long Weekend byder ikke på noget, som ikke er set før, og det lidt overfriske, meget kække tempo i filmen bliver trættende i længden. De to hovedpersoner er som selve filmen meget arketypiske, både hvad angår udseende og væremåde; den muntre, selvtilfredse flotte fyr med evnen til at tiltrække kvinderne med sin ligefremme charme (og kaste dem hurtigt væk efter brug), og den mere dystre, kiksede bror med drømmen om den store kærlighed og evnen til at være lidt mere dybsindig. Chris Klein og Brendan Fehr udfylder disse roller til perfektion, omvendt er det ikke roller der kræver det helt store, og at Oscarstatuetterne er uden for rækkevidde kan man vist godt fastslå uden at fornærme nogen.

Virker weekenden meget lang, så kan man godt smide ”The Long Weekend” i DVD-afspilleren og lade sig underholde – filmen er godt nok plat i grundformen, men der er også skægge episoder undervejs og man er da underholdt (godt nok på førnævnte platte niveau) et langt stykke hen ad vejen. Men vil man have substans, eller evt. nyde en film sammen med kæresten, skal man nok finde en anden film.

Ekstramaterialet er begrænset til en håndfuld trailere.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: The Long Weekend
Original Titel: The Long Weekend
Premieredato: 20. december 2005
Instruktør: Pat Holden, Tad Safran
Skuespillere: Brendan Fehr, Chris Klein, Kristina Copeland, Chandra West
Spilletid: 85 min.
Selskab: Gold Circle, Nordisk Film, 2005
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
Into The Deep (N...
Blonde (Netflix)
Hvor Flodkrebsen...
Verden er uskarp
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...