Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billede

Deadpool & Wolve...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

The Lookout

17. august 2007 af Jeppe Krogh

4 stjerner Skriv en kommentar

The Lookout billede

Chris Pratt vil gerne have sit gamle liv tilbage. Det liv han havde før ulykken, hvor han var skyld i to af sine venners død. Før var han stjerne på ishockeyholdet – nu gør han rent i den lokale bank.

Chris Pratt var stjernen på ishockeyholdet i high school og levede livet til fulde. Han kunne gøre hvad han ville, få hvem han ville have, men en tragisk bilulykke satte en brat stopper for hans drømmeliv. Vi følger ham et par år efter ulykken, hvor han har fået hjerneskade, og hvor mange daglige gøremål er uoverkommelige for Chris. Korttidshukommelsen er nærmest væk, og han må skrive alt ned på en notesblok. Han gør rent i den lokale bank og bor sammen med den blinde Lewis, som hjælper ham med sorgen.

Scott Frank har skrevet og instrueret. Det er den amerikanske manuskriptforfatters debutfilm, men han har skrevet historierne til undervurderede film som Dead Again og Little Man Tate fra 1991 samt manuskripterne til Get Shorty (1995) og Out Of Sight (1998). Idéen til The Lookout fik Frank allerede i 80’erne, men han måtte lægge den til side, da hans karriere som manuskriptforfatter for alvor tog fart med ovennævnte film.

Franks manuskript er filmens helt store aktiv, og historien – på trods af et par små anker - er engagerende fra første scene. Filmen er mere underspillet og realistisk end Get Shorty og Out Of Sight, og det er selvfølgelig også en cadeau til skuespillerne at den fungerer så godt.

Især supertalentet Joseph Gordon-Levitt, som nogen måske kender fra komedieserien 3rd Rock From The Sun (1996-2001), gør det rigtig godt som Chris Pratt. I rollen som Chris’ blinde – og eneste rigtige – ven Lewis gør Jeff Daniels som sædvanligt også flot.

Karakteren Chris Pratt er vellavet og man føler dybt med ham, når han glemsom og fraværende gentagne gange låser sig ude af sin bil eller bliver snydt, når han skal betale sin øl i den lokale bar. Vi bliver ængstelige på Chris’ vegne, da han bliver ven med sjuften Gary og den smukke femme fatale Luvlee, men vi forstår hans motivationer. Det er ikke nemt at have to liv på samvittigheden og må se langt efter nogen moralsk støtte fra sin familie.
En af mine få anker angående denne film er at den løber løbsk til sidst og bliver utroværdig. Det er en film om menneskelig tragedie og mistede ambitioner i livet, men slutningen bliver for voldelig og afrundes for let. Det bliver lidt for sort/hvidt. Bevares, vi holder alle med de gode, men …

The Lookout er en god debutfilm af Scott Frank, men den ville have været meget bedre, hvis instruktøren havde valgt at vise lidt mindre vold og skyderi til sidst. Den er dog stadig meget underholdende og får 4 solide stjerner ud af 6 med herfra.

Titel: The Lookout
Original Titel: The Lookout
Premieredato: 17. august 2007
Instruktør: Scott Frank
Skuespillere: Joseph Gordon-Levitt, Jeff Daniels, Matthew Goode, Isla Fisher
Spilletid: 99 min.
Selskab: Birnbaum/Barber, Laurence Mark Productions, Miramax Films, Parkes/MacDonald Productions, Spyglass Entertainment
Genre: Thriller
Link: http://thelookout-movie.com/
Vennerne Chris og Lewis.
Vennerne Chris og Lewis.
Det er svært at vide, hvem man kan stole på.
Det er svært at vide, hvem man kan stole på.


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...