Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billede

Deadpool & Wolve...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

The Marvels

8. november 2023 af Natasha Margrethe Jensen

2 stjerner Skriv en kommentar

The Marvels billede

HIGHER. FURTHER. FASTER. Carol flyver rundt i rummet. Monica har en karriere som S.A.B.E.R. astronaut. Kamala er superhelten i Jersey City. De får tre piger får deres kræfter viklet sammen, og det får alt til at ændre sig.

Brie Larson er tilbage som Carol Danvers aka Captain Marvel, og denne gang får hun selskab af Monica Rambeau (Teyonah Parris) og Kamala Khan aka Ms. Marvel (Iman Vellani). Det er film nr. 33 inden for Marvels univers, og The Marvels er efterfølgeren til den første film med Brie Larson som Captain Marvel.

I den nyeste film følger vi Carol, Monica og Kamala. På mystisk vis får de tre piger viklet deres kræfter sammen, som får dem til at teleportere til de steder, hvor de hver især befinder sig - de bytter plads med hinanden kan man nærmest sige. Denne lille, hvis ikke store, udfordringer tvinger dem til at samarbejde sammen, da skurken Kree træder frem, som prøver at redde hendes egen planet, Hala, men samtidig også ønsker hævn for hvad Captain Marvel har gjort mod hende og Hala for mange år siden.

Så er The Marvels værd at se? Det er det spørgsmål, som jeg tror mange stiller sig selv. Jeg kommer til at være hård og sige nej. Jeg var vild med Marvel i rigtig mange år, men de er simpelthen faldet af på den siden Avengers filmene sluttede. De eneste to film, som har været værd at se siden da, har været Spider-Man: No Way Home og Guardians of the Galaxy: Vol 3.

Problemet med The Marvels er at det føles som en kopi en af de tidligere Marvel film, som vi har set de sidste par år. Skurken Kree skiller sig på en måde ikke så meget ud fra fx Thanos. De har nogle fælles træk. Samtidig bliver multiverseret stadig undersøgt (dog ikke lige så dybdegående som i nogle af de andre film), men det føles lidt som om, at vi snart har hørt meget om det store multivers.

Derudover så er historien i The Marvels simpelthen en alt for flad og kedelig historie. Og der er så mange scener i filmen, som føles meningsløse og – undskyld mig – virkelig dumme. Vi kommer blandt andet på besøg på en planet, hvor deres sprog er sang. Altså de synger, når de snakker. Og til det hjælper det ikke, at filmen er fyldt med kliché Hollywood citater. Jeg sad lidt følelsen af, at det er som om Marvels univers har spredt sig ud til så mange karakterer, at det begynder at blive til en masse svage historier og superhelte, som vi får. Jeg savner i hvert fald de gode gamle dage med de gamle Avengers. Det er nok heller ikke for sjov, at der florerer artikler rundt omkring på nettet, omkring at Marvel overvejer at tage Iron Man og andre gamle Avengers tilbage, og lave nogle film med dem. Mit indtryk er at mange er faldet af på Marvels film siden særligt End Game sluttede, og det er noget der kan mærkes hos Marvel.

Det er egentlig heller ikke fordi det er et problem at vi møder så mange nye karakter, men problemet er at Marvel har mistet sit greb, når det kommer til udviklingen af spændende historier og karakter udviklinger. Der bliver desværre lavet for mange svage og i min mening ens film.

Jeg vil give filmen den ene credit – jeg kedede mig ikke da jeg så den. Der er gang i den hele vejen igennem, men jeg kommer ikke til at se den igen. Og selvom jeg ikke sad og gabte, så sad jeg og tænkte hvor ligegyldig jeg fandt filmen flere gange.
The Marvels bliver derfor desværre et stort nej tak fra mig, og jeg har en fornemmelse, at mange andre vil mene det samme.

Titel: The Marvels
Original Titel: The Marvels
Premieredato: 8. november 2023
Instruktør: Nia DaCosta
Skuespillere: Brie Larson, Teyonah Parris, Iman Vellani, Zawe Ashton, Park Seo-joon, Samuel L, Jackson
Spilletid: 105 min.
Selskab: Walt Disney Studios, Motion Pictures, 2023
Genre: Action , Drama , Fantasi , Sci-Fi

banner
Overskrift Højre Block
Deadpool & Wolve...
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens endeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...