Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Triangle

5. september 2006 af Jesper Poulsen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Triangle billede

Idéen fejler for så vidt intet, men det gør ansættelsen af Baxley som manden med alle trådende...

Hvad der tegnede lovende, endte i sære forskeragtige termer og nåede aldrig et klimax. Desværre, kan man sige, for myten om Bermuda-trekanten har alle dage fascineret og undret menneskeheden og derfor kan man også helt gyse ved at se frem til at få mystikken levendegjort via denne tv-serie. Gad vide hvad der rumsterer inde i hovedet på så store folk som Bryan Singer (manden bag The Usual Suspects, X-men og Superman Returns) og Dean Devlin (manden bag Godzilla, Independence Day og Stargate)? Min nysgerrighed var i hvert fald intakt, lige indtil at jeg opdagde at Craig R. Baxley har fået lov til at instruere serien. Baxley smadrede i den grad Lars Von Trier's Riget via Kingdom Hospital. Lanceret som Stephen King-manuskript og med gamle tv-stjerner fra Dollars og med en urimelig dårlig computer-grafik og ikke mindst en tåbelig myresluger med hugtænder... Baxley har tydeligvis fået storhedsvanvid og tror at han er seriernes David Lynch. Han er god til at lave cliffhangers, men en sær snegl til at følge dem op. The Triangle her er ingen undtagelse...

Det starter ellers fornuftigt mens mystikken er i højsædet. De tre dvd'er dels mellem Night 1, Night 2 og Night 3, med den første som højdepunktet. Her samles nemlig et umage team som har profession lige fra det åndelige til det videnskabelige. Oven i hatten ansættes en journalist (Eric Stoltz – Rob Roy, Anaconda) som forholder sig skeptisk til hele Bermuda-trekant-myten. Crew'et er ansat af rigmanden Benirall (Sam Neill – Jagten På Røde Oktober, Jurassic Park), som ønsker at afdække hvorfor han mister sine dyrebare skibe på åbent hav. Udover forskernes afdækning, følger man sideløbende historien om Meeno (Lou Diamond Phillips – Young Guns, La Bamba). Han er Greenpeace-aktivist som mister hele sin besætning under en aktion. Han er eneste overlevende, men har tydeligvis noget med sig hjem fra mødet med Bermuda-trekanten. F.eks husker han ikke sin yngste søn, tilmed mener han at familiens bil plejer at have en anden farve og så er han lige pludselig blevet uhyre dårlig til at spille hans favorit Playstation spil. Noget er helt galt, og Meeno er ved at gå ud af sit gode skind over sin håbløse tilværelse.

Under Night 1 ser vi også en flykatastrofe gennem øjnene af den synske Stan (Bruce Davison – Kingdom Hospital). En mærkelig tåget bølgeform indhyller et fly og trækker det til crash landing på det åbne hav. Stan mener at en lille pige har overlevet styrtet og er låst inde på flyets toilet. Dykkere bliver sendt på bunden af havet og finder ganske vist den lille pige på toilettet – bortset fra at hun nu er blevet en gammel dame. Tilmed er der ikke et eneste lig ombord på flyet, selvom alle seler at spændt. Noget er temmelig mystisk og forskerne som nu har oplevet de sære hændelser med egne øjne, afprøver nu forskellige teorier for at finde frem til gådens kerne. Noget flerdimensionelt er på spil og en af de vigtigste faktorer er tidsforskydelser. Tilmed rammes forskerne selv af diverse syner, som forstyrrer deres efterforskning. Og tilmed er Flåden ikke interesseret i af have snusende gæster rendende i deres farvand. Dækkes der over en hemmelighed – og kan denne hemmelighed så i det hele taget kontrolleres?

Night 2 og 3 falder i intensitet og der spindes flere og flere løse ender, inden The Triangle lander som den bløde mellemvare. Mystikken og nerven er til stede, så længe forskerne undres. Afsløringen er plat og overfortolket og man ville nærmest have ønsket at serien sluttede åben for publikums bedømmelse. En myte skal ikke overbesudles med dårlig tv og det ender det som. Har du investeret i The Triangle, så bed til at din afspiller kun magter at afspille Night 1. De to næste afsnit er underligt stereotype. Serien forsøger at sælge sig på at den er set af godt 4 millioner mennesker på åbningsaftenen på Sci-Fi-Channel. Dog skriver de intet om hvor mange der faldt fra, da Night 2 løb over skærmen. Jeg ville i hvert fald...

Det er godt nok ren ønsketænkning, men man burde have udgivet manuskriptet fra de herrer og nægtet Baxley adgang til et kamera. Så havde det nok set helt anderledes ud. Nogen burde fjerne ham permanent, og gerne inden han når at dumme sig endnu engang med en tv-serie om den afskyelige snemand eller det der er værre.

Selvom der er tale om en 3-skivers udgivelse, er der ikke meget ekstra materiale at hente. En bag om kameraet dokumentar, som baseret på det middelmådige resultat ikke er meget værd, med mindre man virkelig er helt pjattet med serien eller hvordan en større tv-serie-produktion stables på benene.

Jeg skal være overbærende og aflevere 3 stjerner til The Triangle, men de funkler altså ikke særlig stærkt på himlen.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: The Triangle
Original Titel: The Triangle
Premieredato: 22. august 2006
Instruktør: Craig R, Baxley
Skuespillere: Eric Stoltz, Bruce Davison, Michael Rodgers, Sam Neill, Lou Diamond Phillips
Spilletid: 243 min.
Selskab: 2005
Genre: Sci-Fi

banner
Overskrift Højre Block
Man vs. Bee (Net...
Elvis
Costa Brava, Lib...
The Black Phone
Playground
Obi-Wan Kenobi (...
Lightyear
Verdens Værste M...
The Hole in the ...
MenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...