Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

The Wendell Baker Story

23. marts 2006 af Jesper Pedersen

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Wendell Baker Story billede

Inspirationen fra Wes Anderson er tydelig. Men evnerne rækker langtfra

Der står Wilson-brødrene ud over hele projektet, The Wendell Baker Story. Lillebror, Luke Wilson, har forfattet manuskriptet, spiller selv hovedrollen og har sammen med storebror, Andrew Wilson, instrueret. Midt imellem dem står søskendeflokkens mest funklende stjerne, Owen Wilson, i en stor men ikke videre vellykket birolle.

Titelrollen, Wendell Baker, lever livet uden lovhjemlede ambitioner ved fra sit mobile salgssted at sælge falske kørekort til illegale mexicanere. Da han bliver taget på fast gerning og sendt et par år bag tremmer, skrider kæresten (Eva Mendes) fra ham til fordel for en temperamentsfuld købmand (Will Ferell i en meget lille rolle).

I bestræbelserne på at vinde kæresten tilbage beslutter Wendell sig for at blive en lovlydig amerikaner, da han endelig løslades fra fængslet. Med klare ambitioner om at slå igennem i hotelbranchen i bagagan får han et job på et pensionat for ældre – tvivlsomt styret af den kyniske Neil King (Owen Wilson). Han har sine egne skumle planer med de ældre beboere. Planer, Wendell opsnuser og nu – som det bedre menneske han nu engang er blevet – skal forpurre.

Luke Wilson har utvivlsomt hentet inspiration i brødrenes tætte samarbejde med den populære independentinstruktør Wes Anderson i film som The Royal Tenenbaums, Rushmore og The Life Aquatic with Steve Zissou. Wes Andersons formel; den i udgangspunktet spinkle hovedhistorie løftet op af charme, original dialog og et stort skævt persongalleri, er målet for Luke Wilsons instruktørdebut.

Hovedhistorien i The Wendell Baker Story er spinkel. Meget spinkel. Og Luke Wilsons manuskript har intet af den originalitet, der kunne løfte historien. Det er ganske vist lykkedes at hidkalde et om ikke stjernespækket så i hvert fald interessant ensemble af skuespillere til denne forholdsvis lille produktion. Men kun Seymor Cassel og den altid gode Harry Dean Stanton får som pensionister på ungpige-jagt lov til momentvis at glimte. Owen Wilson har for en sjælden gangs skyld intet at byde på som hovedskurk, Eddie Griffin har intet at arbejde med som hans medsammensvorne, Kris Kristoffersons rolle er skrevet for lille og Eva Mendes er udlukkende med for syns skyld. Imens beviser Luke Wilson nok engang at hans komiske kapacitet ganske enkelt ikke rækker til at bære en hovedrolle.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: The Wendell Baker Story
Original Titel: The Wendell Baker Story
Premieredato: 14. februar 2006
Instruktør: Luke Wilson, Andrew Wilson
Skuespillere: Luke Wilson, Owen Wilson, Seymor Cassel, Harry Dean Stanton, Eva Mendes, Kris Kristofferson, Eddie Griffin, Will Ferrell
Spilletid: 90 min.
Selskab: Franchise Pictures
Genre: Humor
Link: http://www.wendellbaker.com
banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...