Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Bamse
Bamse billede

Happy Ever After
Thor: Love And T...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

THX 1138 - The George Lucas Directors Cut.

10. oktober 2004 af Henrik Andersen

6 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

THX 1138 - The George Lucas Directors Cut. billede

George Lucas’ visionære debutfilm, bliver nu udsendt som Directors Cut på en fantastisk flot dobbelt Disc, med masser af ekstramateriale. Denne nye version indeholder masser af nye computereffekter.

Manden THX 1138 ( Robert Duvall ) lever i et futuristisk samfund, hvor man ikke har navne, men kun numre. Alle er kronragede og deres tøj og omgivelser er hvide og lyse. Ingen skiller sig ud og alt er kontrolleret og overvåget. Myndighederne styre alles gerninger og liv, og den værste forbrydelse af alle er forelskelse og kærlighed.
THX 1138 har en bofælle LUH ( Maggie McOmie ). Hun nære følelser for ham, men de bliver ikke gengældt fordi en stram medicinskur, holder alle følelser nede. Men en dag fusker LUH med medicinen og THX 1138 vågner op, og bliver forelsket i sin bofælle.
Men deres kærlighed har umulige betingelser i det kontrollerede samfund og snart bliver de skilt ad og THX 1138 bliver dømt og fængslet for sin forbrydelse.
I fængslet møder han en mand ( Donald Pleasence ), der længe har haft en drøm om at flygte fra systemet. Sammen flygter de, skarpt forfulgt af de benhårde robotter, som politienheden består af.
Under deres flugt møder THX 1138 et Hologram, der også er stukket af. Et hologram, der trods hans tekniske oprindelse, ikke har forstand på teknik. Derfor må THX 1138 alene flygte i en stjålen Jet Car. Men vejen er lang imod friheden og imod hans elskede LUH.

George Lucas’ visionære mesterværk holder den dag i dag. Måske er historien lidt tynd, og set før og mange gange siden hen, men det visionelle udtryk, med billeder, lys og lyd, var i 1970 noget helt nyt og den dag i dag skiller THX 1138 sig stadig ud fra den Amerikanske mainstream film.

Robert Duvall der spiller THX 1138 var i begyndelsen af sin karriere og det er stadigvæk hans rolle som ” afvigeren ” med nummeret i stedet for et navn, han blandt andet huskes for. Han har dog været med i mange andre fine produktioner, så som GODFATHER, JOE KIDD, MASH, APOCALYPSE NOW, SLING BLADE og DAYS OF THUNDER, for bare at nævne nogle få fra den lange liste.

Donald Pleasence der spiller manden som lokker THX 1138 til flugt, har ligeledes en lang liste af film. Han huskes måske bedst for hans rolle i de fleste HALLOWEEN film, som politimanden der jagter den maskerede hævner.

George Lucas behøver vel ingen nærmere præsensation, men nævnes kan da, at det lyd/billede kvalitets stempel THX, han har været med til at udvikle, har sit navn fra denne film, THX 1138.

I denne nye version er der tilført mange så ændringer. Computeranimerede baggrunde og figurer. Dette er med til at gennemføre universet som det oprindeligt var tænkt, men som for over 30 år siden var umuligt at gennemføre, med en så lille budget som filmen dengang blev optaget på. Man kan sammenligne denne restaurering, med den Lucas lavede på de 3 gamle STAR WARS film for nogle år siden. Der er ikke ændret på handlingen, blot ført nyt materiale til.
Man kan så diskutere om det er nødvendigt. Personligt syntes jeg ikke det gør noget, så længe det er instruktøren der står bag. I tilfældet THX 1138, har det kun frisket op på rammerne historien foregår i, så den bliver endnu mere interessant og spændende at se på.

THX 1138 er et lille mesterværk, fra en mand med store ambitioner og en stor forkærlighed til filmmediet som sådan. Så hvis du endnu ikke har set den, så er der et sort hul i dine filmoplevelser. Den kan stærkt anbefales.

Ekstramateriale:

Disc 1:

THX 1139 – Directors Cut. ( Med mange nye indlagte computerindlagte scener og baggrunde. )
Kommentarspor af George Lucas og medforfatter og lyddesigner Walter Murch.
Theather of Noice Experience: Isoleret spor med musik og lydeffekter. Inkluderet MASTER SESSIONS – Video optagelser der viser Murchs pionerarbejde.

Disc 2:
Dokumentarfilm: A legacy of filmmakers: The early years of American Zoetrope.
Dokomentarfilm: Artifact from the future: The making of THX 1138.
Vintage Production Feturette: Bald.
Lucas’ oprindelige studenterfilm: Eletronic Labyrinth THX 1138 4EB.
Trailers til THX 1138.
THX Treatment. ( Easter Eggs. )

Filmen er letterbox 2.35:1 Anamorphic Widescreen.
Dolby Digital, og naturligvis har den Lucas’ berømte THX stempel.

Der er alt det ekstramateriale man overhovedet kan drømme om, der skal være til en film som denne. George Lucas er som altid spændende at høre på og filmen som sådan er et så spændende eksperiment at det aldrig bliver kedeligt at høre på hvad de forskellige involverede har at sige om den.
Der er med berettigelse stor fokus på lyddesigneren Walter Murch og hvis man interessere sig for hvordan lydeffekter bliver til er der masser af fremragende oplysninger at hente her. Der er også plads til små historier. Hør blandt andet om hvordan ordet WOOKIE sneg sig ind i filmen, for senere at blive til noget helt andet.
Filmen er restaureret, så den ser ud som om den var filmet i går og lyden er også helt perfekt. Hør også om hvordan Murch skabte lyden der blev en slags forgænger til den måde Lyssværdene i Star Wars, kom til at lyde.

Endnu engang har George Lucas, beriget DVD-verdnen med en super lækker udgivelse, der burde stå i enhver samling.

Karakter for ekstramateriale: ******

Filmen er venligst stillet til rådighed af Sandrew Metronome.

Titel: THX 1138 – Directors Cut.
Original Titel: THX 1138 - Directors Cut.
Premieredato: 14. september 2004
Instruktør: George Lucas
Skuespillere: Robert Duvall, Donald Pleasence, Maggie McOmie, Ian Wolfe, Don Pedro Colley.
Spilletid: 84 min.
Selskab: American Zoetrope, Warner Bros. Pictures. 1970.
Genre: Sci-Fi


banner
Overskrift Højre Block
ANATOLIAN LEOPARD
Udvandrerne
Farvel hr. Haffmann
Beskytteren
Prey (Disney+)
Murina
Min sommer i Pro...
Resten af Livet
Thor: Love and T...
Man vs. Bee (Net...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...