Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Årets Robert-Nom...
Nyt Fra San Seba...
Hbo Nordic Blive...
Bjørn Nørgaard –...
Nordisk Film Uds...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Tag Min Hånd
Tag Min Hånd billede

Monsterfamilien ...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Tim og Pernille - er vilde med vilde dyr.

21. september 2007 af Henrik Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar

Tim og Pernille - er vilde med vilde dyr. billede

Tim og Pernille er vilde med dyr og eventyr. Mek Pek er fortæller, og guide i dette omspændende program der tager dig med rundt over hele jorden. God og lærerig underholdning for de mindste i familien

Tim og Pernille - er vilde med vilde dyr er en fint produceret Dansk børene DVD, der handler om dyrefotografen Pernille Westh og dyrevennen Tim Roed Kristensen, der rejser jorden rundt for at gå på opdagelse blandt verdens kulturer, og de dyr der lever der, store som små.
De kommer stort set hele verden rundt og man bliver præsenteret for et utal af dyr. Både kendte og mindre kendte. Desuden bliver der også langt vægt på at fortælle noget om det enkelte lands kultur og om de mennesker der lever der. Det er meget spændende og i stort omfang også meget lærerigt.

Der er næsten ikke brugt real lyde i programmet. Der er derimod langt et stemningsfyldt musik soundtrack over de mange flotte billeder. Multikunstneren Mek Pek fungere som en talende rejseguide, og hans gode speak flyder uafbrudt igennem alle verdensdelene. Mek Pek gør et virkeligt godt stykke arbejde, og hans charmerende stemme og entusiastiske udtryk fører de mindste sikkert igennem de mange oplevelser på en let forståelig måde, uden på noget tidspunkt at tale ned til dem. Mek Pek stiller ofte spørgsmål til publikum samtidig med at billederne bliver understøttet af talebobler og pile der peger på det som Mek Pek fortæller om. Dette bevirker at der er rig mulighed for også at snakke om ord og bogstaver undervejs. Når grisen på øgruppen Samoa eksempelvis grynter, fortæller Mek Pek at det er trynen den gør det med. Samtidig er der på billedet en pil ned på grisens tryne. Andet sted dytter biler, og ordet dyt kommer nu på billedet. På denne måde vender de helt små sig til at se ord og forbinde dem med ting og lyde.
Målgruppen er de 4-10 årige, selvom de lidt ældre også sagtens kan kigge med, uden at føle sig snydt.

Det er muligt at se hele jordomrejsen i et stræk, men man kan også vælge at se den som 6 selvstændige programmer delt ind på følgende måde: Egypten, Polynesien, Thailand, Australien, New Zealand og til slut Nordamerika. Hvis man deler det op i disse afsnit, er det hele måske nemmere fordøjeligt for de mindste i familien, selvom de over 2 ½ times spilletid på ingen måde virker for langt.

Ekstramateriale.

Der er på ekstramaterialet muligt at stifte bekendtskab med en trailer til programmet. Desuden kan man se 2 musikvideoer. Det er den samme musik, men i den ene er Mek Pek klippet ind. Ekstramaterialet er ikke specielt spændende og giver ikke noget ekstra til selve programmet, og får derfor 1stjerne ud af 6 mulige.

Lyden er Dolby Digital og billedet er fint i forhold til at det er filmet med det sparsomme digitale videoudstyr Tim og Pernille havde med på jordomrejsen.

Tim og Pernille - er vilde med vilde dyr, er lavet med hjertet og de pædagogiske på rette sted, og det er der kommet noget godt ud af. Her findes rigtig god og lærerig underholdning for de mindste i familien, og der er ingen tvivl om at jordomrejsen vil vække stor jubel og skabe grobund for ægte familiehygge.

DVD’en er venligst udlånt af On Air Video.

Titel: Tim og Pernille - er vilde med vilde dyr.
Original Titel: Tim og Pernille - er vilde med vilde dyr.
Premieredato: 7. august 2009
Instruktør: Pernille Westh, Tim Roed Kristensen.
Skuespillere: Mek Pek, Tim Roed Kristensen, Pernille Westh.
Spilletid: 158 min.
Selskab: Star. 2007
Genre: Dokumentarbanner
Overskrift Højre Block
Petite Maman
Fabian: Going to...
The Tragedy Of M...
Seal Team (Netflix)
Don’t Look Up (N...
Encanto (Disney+)
Rumble (Paramount+)
Ron's Gone Wrong...
CODA (Apple+)
Swan Song (Apple+)KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...