Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Resten Af Livet
Resten Af Livet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Top Gun: Maverick

26. maj 2022 af Maria Bjerregaard

5 stjerner Skriv en kommentar

Top Gun: Maverick billede

”Top Gun: Maverick” overgår sin første film og er et underholdende action-brag i verdensklasse.

Det er snart 36 år siden, at den første Top Gun film havde premiere. En masse macho-mænd med deres jægerfly tog verden med storm og skabte en ny Hollywood-stjerne – Tom Cruise. Selvom historien i sig selv ikke er særlig interessant, er filmen efterfølgende blevet en kæmpe succes, og derfor er det heller ikke mærkeligt, at en 2’er har været undervejs længe. Og den er bestemt ventetiden værd.

Pete ”Maverick” Mitchell (Tom Cruise) har været en omdiskuteret personlighed igennem hans lange karriere som jægerpilot. Altid skal reglerne brydes og sikkerhedens sættes på spil. Nu får han dog muligheden for at prøve sine kræfter af igen for ”Top Gun” eliten, som skal sendes på en farlig mission. En masse nye unge rekrutter skal kæmpe for USA’s sikkerhed og denne gang med Maverick som deres underviser. Men kan de nå at blive klar til den farlige kamp?

Filmen skulle oprindeligt have haft premiere tilbage i 2019, men grundet de mange effekts med luftfartøjerne valgte de at udskyde den – hvilket også har betalt sig. Flysekvenskerne er helt klart højdepunkterne i filmen. Man kan virkelig fornemme alt det hårde arbejde, der er lagt i scenerne, og skuespillerne har selv optaget dem i luften – og ikke bare i et green-screen rum. Det skaber det autentiske indblik, og det har været alle pengene værd.

Det er dejligt at se Tom Cruise tilbage i rollen som Maverick. Selvom manden snart er 60 år gammel, så holder han naturligvis fortsat som action-stjerne. Han banede vejen tilbage i 86, hvor Cruise selv fløj de farlige luftfartøjer, hvilket både er imponerende, men også yderst risikabelt for en skuespiller. Han har dog formået at få en karriere ud af, at lave sine egne stunts, og heller ikke i ”Top Gun: Maverick” skal vi snydes for hans talent.

Den oprindelige Top Gun var sådan set ikke særlig spændende. Den var fyldt med klichéer, akavet dialog og flade karakterer. Det er der heldigvis blevet rettet op på i denne film, hvor alle rent faktisk har noget at kæmpe for. En farlig mission, en risikabel karriere og rygte er blot nogle af de ting, som vores karakterer kæmper med. Og så er filmen heldigvis også fyldt med god amerikansk humor.

Noget af det bedste ved ”Top Gun: Maverick” er netop tiden imellem. Man kan godt fornemme, at der er sket meget igennem Mavericks liv som jægerpilot, og det bliver vist på smukkeste vist. Både hans personlige liv, men også sorgen af hans gamle wing-man ”Goose”, hvis søn er blevet en af hans elever. Det giver plads til meget rørende øjeblikke i denne film. Især en speciel scene med Val Kilmer må sætte sig fast i alles hjerter.

”Top Gun: Maverick” er action, humor og underholdning i verdensklasse. Tom Cruise er tilbage i rollen som Maverick og gør det fremragende. Miles Teller er god i rollen som Gooses søn, og formår at skabe en god blanding af action og drama. Action- og ikke mindst flysekvenskerne er nogle af de bedste, vi har fået igennem flere år, og de fremstår autentiske og rå. Selvom man måske ikke var ellevild med den første Top Gun-film, bliver man mere end begejstret for dens efterfølger.

Titel: Top Gun: Maverick
Original Titel: Top Gun: Maverick
Premieredato: 26. maj 2022
Instruktør: Joseph Kosinski
Skuespillere: Tom Cruise, Jennifer Connelly, Glen Powell, Val Kilmer, Miles Teller
Spilletid: 131 min.
Selskab: Skydance Media, UIP, 2022
Genre: Action , Drama


banner
Overskrift Højre Block
Thor: Love and T...
Man vs. Bee (Net...
Elvis
Costa Brava, Lib...
The Black Phone
Playground
Obi-Wan Kenobi (...
Lightyear
Verdens Værste M...
The Hole in the ...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...